HHO v XM

Začel/a Srauf, Oktober 30, 2009, 03:22:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

Pozdravljen

Ekologi na kup ....
Moram priznati da ta projekt spremljam že od začetka in mi je bil že v štartu zelo všeč. Res pa je da nimam zadosti pojma o kemiji .... zato se tega nisem lotil.

Dej povej mi a bi bila ta zadeva zanimiva tudi za naftni gorilnik v hišni peči.

LP
______/\\______
______/\\______

Srauf

@Visar
ja mislim, da bi bilo dobro tudi za gorilce centralne :BigThumbs: . Seveda bi bilo potrebno določene stvari prilagodit.Sem razmišljal o tem z prijateljem, ki ima tak gorilec doma, vendar pa na koncu ni prišlo do globjih zadev kot samo do razmišljanja. Mogoče pa se prijatlelj še premisli in bova poizkusila naredit.
Sedaj razmišljam o naslednjem koraku in to bo HHO za bencinarje z  senzorjem kisika, pa da vidim, če mi bo uspelo.
Bom poročal, ko dobim nek bencinar.
LP
Šrauf

mirchi

Šrauf,kolko je blo stroška z zadevo?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Srauf

@Mirchi
Takole od oka med 350 in 400€, ker je težko sedaj pri testni varianti govorit o stroških. Saj veš; nekaj najdeš doma in ne kupuješ, drugo varianto kupiš najbližje, kar je običajno najdražje, tretja varianta pa je da kupiš napačno, ker ti ne gre pod pokrov motorja in zadnja varianta nategnejo te in ti prodajo jeklo 304 za ceno 316, ampak ugotoviš šele, ko prevoziš en tank nafte.
Tako razmišljam da bi bila cena tam nekje okoli 250 in 300€, za takšen komplet kot ga imam sam. Seveda pa so potem lahko želje po dveh generatorjih, kot jih ima sedaj moj sine (proizvodnja HHO-ja 2 krat 1,5l na minuto, kar posledično pomeni večji prihranek pri nafti cca z enim tankom nafte tudi do 400km več hipotetično (računsko),seveda pa bom to prvo testiral pa potem otresal) potem se pa stroški povečajo. Tako, da ko bo končano, bom lahko povedal stroške.
Ja, pa res, ali delaš kaj z jeklom 304 in 316 (mislim režeš in vrtaš)?

LP
Šrauf

mirchi

Žal ne.Delam samo z aluminijem.Ravno razmišljam,kje bi blo dovolj prostora v mojem da bi stvar vgradil.pa mislim da ni varijante.Kolko čaa pa zadeva zdrži preden j je potebno obnovit?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Srauf

@Mirchi
Generator lahko montiraš tudi v prtljažnik (to sem napisal samo zato, da ti povem, da ni pomembno kje je, samo daljšo cev dovoda HHO-ja rabiš). Je pa problem pri tvojemu XM-u, ker ima senzor zraka in ta bi naredil zmedo verjetno bi ti trošil več dizla. To bom poizkusil rešit, ko bom delal na bencinarju. Pri naslednji varianti bom poizkušal prelisičit senzor zraka in priklopit zadevo na obratomer, (večji obrati, več amperaže, kar pomeni več HHO-ja)
Kar pa se tiče obnavljanja (verjetno misliš elektrode), če so 316 naj bi jih menjal na cca 50 tisoč km (izračuni) pa reciva raje 35 tisoč km.
Z destilirano vodo pa je takole; na 1000 km moj generator rabi cca 4,5 kubičnih centimetrov vode.
LP
Šrauf

iztok.podrzaj

Pozdravljeni!
Ta tema me je pripeljala na ta forum, kajti ravno sem naredil prve probe. Naredil sem elektrode iz inoxa 304, aluminija in bakra ter jih namakal v kozarec od kumaric.Zadeva deluje, plin se dela, zdaj pa bo potrebno vse skupaj namontirat v avto. Zanima me kakšna je razlika, če to namontiraš v bencinarja ali pa v dizla. Jaz se ukvarjam z obdelavo kovin, tako, da če kdo rabi inox 316 ga lahko narežem, prebijem luknje..., da se nebi preveč matral. Kar se tiče pa elektronike in samih motorjev pa sem bolj tko tko, zato vsaka informacija dobrodošla.

LP Iztok
:funny34d:
:funny34d:

Srauf

pozdrav Iztok
Najboljše so elektrode inox 316l, ker v nasprotnem jih boš prepogosto menjal. Ogelj si fotke mojega razdrtega generatorja tam je inox 304 po cca 1000 km. Problem pri inox 304 je v tem, da prehitro rjavi oz. se obrabi in potem jeogromno rje v posodi, in malo vode, to pa pomeni manjša proizvodnja plina.
Koliko pa si ustvaril plina, to je zelo pomembno.
Kateri avto pa imaš, ker je lahko problem pri senzorju zraka (če je avto novejši).
Razlike med bencinarjem in dizlažom b bistvo ni. Oba dobita vodik v gorivu.
Pa še eno vprašanje iz katerega konca Slo si, ker bom potreboval nove elektrode za stari generator, kjer so bile 304 in bi jih zamenjal za 316.
seveda me zanima tudi cena za 1 kvadratni cm obdelanega inoxa 316l, ker sem ga izgleda prdrago kupil.
LP
Šrauf

garac

@srauf, saj vidiš lokacijo iz Grosuplja je fant
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

iztok.podrzaj

Cena inoxa ni na  kvadratni cm ampak na kg, če povem takole 1 kvadratni meter pločevine debeline 1mm  ima 8 kg, cena za kg pa je nekje okoli 5,00 €/kg ali ceneje. Kar se pa tiče obdelave bi pa mogu videt kaj je za nardit ampak po sliki sodeč je treba pločevino narezat in nardit luknje to pa je itak malenkost.
Imam pa Xaro picaso 2,0HDI letnik 03, pa škodo felicio 1,6. Pa bom zadevo najprej na škodi sprobal:funny34d:
LP!
Iztok

Srauf

ja se opravičujem sem potem videl lokacijo
ploščice bi bile velikosti 70 mm X 94 mm bi pa jih rabil 11 kosov. in dve luknji 8 mm zgoraj 10 mm od zgornjega roba in enako spodaj (zgoraj in spodaj sta stranici 70 mm moja umetniška dušica je poizkusila nekaj elektrodi podobnega narisat samo ne se smejat. Sicer pa mi prosim sporoči asamo ceno kar se mi že nekaj blodi po galvi in bi, če bo prišlo do dogovorov še kaj malega spremenila.
za avta pa poglej kateri je brez senzorja za zrak na tistem poizkusi, v nasprotnem boš 80 % razočaran, ker ti bo avto pil verjetno več.
LP
Ivan

Srauf

ja pozabil prilepit umetnino
tukaj je

Pa še nekaj Iztok, moraš naredit dobit ali kakor koli omejit porabo amperaže, ker drugače ti bo generator izpraznil akumulator.
LP
Šrauf

iztok.podrzaj

Kakšna debelina mora bit? 2mm imam na zalogi?

LP
Iztok

Srauf

ja to bi biko idealno.
Obliko pa bi malo spremenil.
Ali je to možno?
Koliko bi me prišlo, ko boš povedal, pa bom jaz povedal, koliko sem jaz plačal.
OK?
LP
Šrauf

iztok.podrzaj

to bom naredu zastonj se pa priporočam še za kakšen nasvet.

LP
Iztok