HHO v XM

Začel/a Srauf, Oktober 30, 2009, 03:22:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Srauf

Pozdrav
Ja nekaj časa se nisem oglasil, sem imel težave z vžigom in vožnjo XM-a. :bombs:
A seveda nekateri si boste rekli "sedaj pa imaš, to je vse zaradi HHO-ja :emot112:". Vendar ne, ni tako. Motor ni dobival dovolj goriva beri nafte, (ni hotel vžgat in ni hotel normalno vozit:breaking_pc:) in takoj je zazvonil telefon pri Torutu, (zanimivo niti vprašal me ni, če je možno od HHO-ja:emot112:), ampak mi je poslal ročno pumpo za nafto in dejal, da mi verjetno nekje spušča zrak v gorivo. In seveda še dodatne napotke, če ne bi delalo. Preglej napeljavo za dovod goriva. In glej ga zlomka za 3 mm luknja v cevi za gorivo. Seveda, ko sem našel to luknjo mi je bilo tako jasno kaj in kako. Sedaj pa se bo dogajalo naprej z HHO-jem. Testi, testi, testi, itd.
LP
Šrauf

Srauf

Ja kar ni konca napak na XM-u. Sedaj imam problem z šobo, potrebno bo sanirat napako potem pa upam, da bom lahko začel testirat in razvijat naprej moj HHO.
Do takrat pa pričakujem kakšno vprašanje okoli HHO-ja.
LP
Šrauf

garac

A na iztokovih avtih pa ne testirata nič? Nista primerna?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Srauf

Pozdrav
Iztok ima novejša avta in oba imata senzorje zraka, to, kako prelisičit senzor pa še nisem jemal v 11-ti šoli pod mostom. Ne, sedaj pa resno nisem še naredil vezja, ki bi premostila senzor zraka, tako da ne vem ali bi ratalo ali ne. Morda pa je že Iztok kaj sam naredil pa bo napisal.
Sam sem še vedno na XM-u 2,1 td 12v. Je dovelj preprost, ni neke dodatne elektro navlake, tako da je čisto OK!
Seveda, sedaj je zima in je veliko težje šraufat pod svobodnim soncem (seveda če ga je kaj) in pred blokom, ker vsak ki ima 10 sec. časa porine svoj rilec not in postavlja čudna vprašanja (jeli ti se raumješ u to, šta je ovo, gdje je vodikova bomba, gdje je rezevovar za vodik, gdje ga nabaviš vodik i.t.d.). Nemorem pa mu reč "briš kuči" ali pa "poduži dalje", ker je potem avto v nevarnosti (vlom, opraskan I.T.D).
Verjetno ne veš kako to izgleda, verjetno si v hiši daleko od naših ljudi.
Žal tako je pod našim blokom.
LP
Šrauf

admiral28h

Citat od: Srauf;65354Pozdrav
Iztok ima novejša avta in oba imata senzorje zraka, to, kako prelisičit senzor pa še nisem jemal v 11-ti šoli pod mostom. Ne, sedaj pa resno nisem še naredil vezja, ki bi premostila senzor zraka, tako da ne vem ali bi ratalo ali ne. Morda pa je že Iztok kaj sam naredil pa bo napisal.

LP
Šrauf

ni finta v senzorju zraka ampak v lambda sondi... ta korigira do 14 % plus/minus nekje... in toliko dodanega goriva sistem požre in deluje brez kontrolnih lučk... teh 14% je max kar program vbrizga še skorigira , kar se pojavlja tudi pri nekih avtih na lpg ,kjer je vbrizg zaradi manjše porabe prenizko nastavljen - to je tisto,zaradi česa se pritožujejo uporabniki - check engine lučka...

Srauf

Pozdrav
kmalu se bo pojavil novi uporabnik HHO-ja, ki ima bencinarja, sicer mislim, da nima Citroena, pa saj se prostor tudi za njih. Seveda mi bo olajšal delo z tem, da mi ne bo potrebno nabavit bencinarja (gospodje, zajela me je recesija ;-), le ga lej šele sedaj).
Pozdravljen Drajak!:emot112:
Pa da te beremo!
LP
Šrauf

drajak

Pozdrav vsem na forumu.
Kot je že Šrauf omenil se tudi sam želim prepričati o resnici s HHO.Naprave se nisem lotil izdelovati, najprej zaradi časa pa tudi zaradi kvalitete izdelave, zato se je kar kupil.
Èeprav imamo doma enega Citroena  AX ta je sicer od očeta sem se za poizkuse odločil opravljati na mojem PUCHU G, ki je bolj požrešen in se bo zmanjšanje porabe verjetno prej poznalo.Prosil pa bom tudi Šraufa za kako pomoč,ker že ima nekaj izkušenj.
Npr. z regulacijo toka, kar bi meni zelo prav prišlo.

To bi bilo za prvič vse, ko pa bom kaj več testiral se pa še oglasim.

LP  Drajak

Lp

Srauf

Pozdrav Drajak
pogedal sem stran, ki ste mi jo polal //WWW.hydroxy7.co.uk in tam piše, da je moja napravca Pulse Width Modulator zastarela tako, da ne vem ali je v napravci Maf Map Sensor Twin Efie, tudi pulzator in omejevalec amperov. Zanima me kako ste elektro vezal napravco, ker tam ni vidnega prekinjevalca (ali ste vezal preko ključavnice), koliko vam je porabil vode za cca 80 oz.100km.
Pulzator z modulatorjem sem sicer naredil sam vendar vam ne svetujem, sem skuril mislim da ene 3 LM555 in seveda tudi fete. Sedaj mi sicer dela, vendar nikoli ne reci nikoli.
Sedaj pa moja vprašanja
ali ima vaš avto senzor za kisik in lamdo
koliko vode vam je popil oz. pretvoril v HHO
sedaj pa tisto ključno vprašanje ali ste kaj v sorodu s štromom? (to je zato, da vem kako se pogovarjat oz. pisat).
napravca Pulse Width Modulator se da kupit na internetu, pa mislim, da ni neki strošek, vendar pa bi bilo potrebno prej razčistit okoli senzorja kisika in lamde
LP
šrauf

drajak

Pozdrav!

Imam problem z porabo,izgleda da mi generator kuri čez 15A za pridobljeno količino
cca 0.75 ltre HHO.Jutri dobim ampermeter da bom lahko točno pomeril kolikšna je poraba.
Poizkušam dobiti tudi pravo razmerje med vodo in KOH.Glede priključitve generatorja pa takole:generator je priključen preko releja direktno na akumulator,krmiljenje je pa preko stikala ter kontakta +30(ko motor steče generator dobi tok).Odgovori na vprašanja:
Ker ima moj avto bosch KE-jetronic sistem to pomeni da ima mehanski flow meter ter prvo serijo lambda sonde.Sonda naj bi regulirala pritisk ubrizganega goriva,deluje pa isto če je priključene al pa ne.Bom pa preveril če je kaj razlike ko bom poštimal količino plina.
No na štrom se nekaj zastopim nisem pa kakšen elektronik.Sem pa na netu našel elektroniko s katero nastaviš lambda sondo da daje prave podatke.Bom našel pa drugič prilepim foto.

drajak

Srauf

Pozdrav
mislim, če ne boste uporaljali dveh celic bi bil ta pulzator dovolj, sicer tudi za dva takšna kot je vaš bi moralo biti dovolj
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HHO-Fan-Cooled-30-AMP-PWM-with-Case_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem23056d963fQQitemZ150414923327QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
Sam imam približno tako konfiguracijo celic; dve celici v enem generatorju, in mu dajem cca 15 A. Proizvodnja plina je nekje med 2 in 3 l HHO-ja na minuto.
Sem pa opravil meritve proizvodnje plina in porabe energije brez pulzatorja. Zanimivo, ko se generator segreje preko 40 stopin C se amperaža dvigne okoli 35A, na 60 stopin C pa je poraba presegala amperažo, ki sem jo lahko ponudil to pa je 65A.
Ko boste merili amperažo in toploto je dobro, da upoštevate tudi toploto motorja, ki segreva generator.
Sem zelo velik srečko moj XM 2.1 TD nima ne senzor za kisik in ne lamde, tako da sem samo čital o tem testiral pa še nisem.
Sam imam narejen vklop generatorja tako, da ko vklopim luči začne delovat generator seveda pa je vmes tudi rele, varovalo in dodatno varnostno stikalo za vklop generatorja.
Kar se pa tiče KOH ali NOH soli v destilirani vodi pa dajem na cca 5 l vode eno čajno žličko soli. To dobro premešam, ker če dam več soli se generator hitreje segreva in tudi bolj segreva. Tako, da se držim čajne žličke.
Toliko za enkrat. Èe sem kaj premalo napisal ali nerazumljivo povprašajte.
LP
Šruaf

drajak

Pozdrav !

No danes sem dobil ampermeter in sem malo pomeril porabo toka.Pri proizvodnji plina cca 0.7 l je bil tok 19A,ko sem koncentriral elektrolit sem pa prišel do 30A za cca 1l plina.
Ugotavljam,da nekaj ne štima, ker po podatkih bi moral imeti porabo cca 16A za cca 2l plina.

Zdaj pa nevem kaj naj se lotim.Kaka ideja.

Drajak

Srauf

Pozdravljen
Spomnim se svojih prvih korakov bili so skoraj identični.
Za začetek preverite izolacijo med elektrodami. Sicer ne vem kako je pri vas ali je bilo to že sestavljeno in je bilo potrebno samo skupaj pritaknit. Naslednje kar bi preverjal sam bi bila elektro povezava.
Sicer pa, ali so elektrode potopljene v vodi ali posode dovolj tesnijo, sam sem imel pri prvi posodi uhajanje plina malo mimo.
Koliko kvadratnih cm pa ima ena elektroda. Koliko pa je bila posoda topla oz. vroča pri 30A. Koliko časa ste imeli vklopljen generator ali se je močno segreval?
Včasih so problematični samo el. kontakti. Včasih pa samo žice.
Veliko je možnosti.
LP
Šrauf

drajak

Pozdrav

Po vseh analizah mojih testiranj sem prišel do zaključka, da brez PWM regulacije ne bom dosegel nič.Zdaj me zanima če bi bil Šrauf morda  pripravljen izdelati PWM kot ga ima on drugače bom moral enga kupiti ter nato nadaljevavati poiskuse.
Poizkus na 30A je trajal cca 5 minut
generator se ni dosti segrel-eletrolit je pa bil malo topel.Ena elektroda mislim, da ima cca 18 cm2.

:emot104:
Lp Drajak

Srauf

Pozdravljeni
Moja ena ploščica je 64,4 cm2 velika 7 X 9,2  cm. Vsaj po izračunih so morale biti takšne velikosti (glede na 12 oz.13,4V). Me pa še nekaj zanima ali uporabljate destilirano vodo?
Kar se pa PWR-a tiče, dam vam vse načrte, ki jih imam v glavi ali kjer koli na papirju, delat pa ga žal ne bi šel več. Imam premalo motivacije.
Ne vem, morda bi bilo dobro, da se dobiva, verjetno bi bilo najbolje pri meni, da vam pokažem kako sem naredil sam. Naredil sem skoraj do konca še en generator (za rezervo), pa ga je moč videt.
LP
Šrauf