HHO v XM

Začel/a Srauf, Oktober 30, 2009, 03:22:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

drajak

Pozdrav
Da uporabljam destilirano vodo in KOH,ki sem ga dobil zraven kita generatorja.Zdaj trenutno uporabljam recepturo 10g KOH/0,9 l destilirane vode.Poraba je zdaj 12 A.Moral pa bi narediti koliko toliko uporaben merilec proizvedenega plina.Enkrat se pa bom oglasil
tudi pri Vas,da malo predebatiramo določene stvari.Izgleda,da se bom odločil kupiti en PWM, saj bo prišel lahko tudi kje drugje prav.Verjetno bom kupil kar tole.Je malce drago
ampak ima dosti stvari za kontrolo ter regulacijo.Kaj se Vam zdi?
http://cgi.ebay.de/PWM-50Ampere-HHO-Wasserstoff-Knallgas_W0QQitemZ250582194789QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item3a57dcda65

Več o njem pa tukaj:http://www.cellcat.de/

LP Drajak

Srauf

Pozdrav
ta napravca PWR ni slaba, na naslednji strani pa je generator zaprtega tipa. Moji izračuni kažejo, da se ta napravca močno greje in poleti bi verjetno bil velik problem hlajenja.
Ali vam konstantno porabi 12A, tudi, če dela več kot 10 min? In, če se ne pretirano greje generator, bi sam poizkusil dodati več KOH-a recimo 5g in tako stopnjeval do te meje, da bi dosegel 2l plina na minuto.
LP
Šrauf

drajak

Pozdrav !

Dobil sem PMR stvar izgleda v redu,možnost regulacije s potenciometrom ali pa preko računalnika.Vseeno pa kljub dodajanju KOH v vodo se proizvodnja HHO ne dvigne čez
0,7 l/min.Zdaj se je pa še pojavil problem puščanja rezervoarja, tako da moram najpej sanirati rezervoar in nato nadaljujemo z poizkusi pridobitve čimveč HHO.

Drajak

Francl

S temi stvarmi se je ukvarjal že Michael Faraday pred skoraj dvesto leti. Leta 1834 je objavil svoje ugotovitve, ki so znane pod imenom Faradayav zakon elektrolize.
Enačba zakona:

m=masa izločene snovi
I=tok
t=čas
M=molska masa snovi
z= valenca (vodik=1, kisik=2)
F=faradayeva konstanta ( 96,485 C/mol)

Količina dobljene snovi v časovni enoti je torej premosorazmerna s tokom.

Sam tolk...
:funny34d:
:Hammer3:

Geohelli

Pozdravljeni! Sem nov na vašem forumu, pa me tako kot Šraufa zanimajo razne alternative. Sicer se ne vozim z avtom iz Sarkozyjeve dežele, da bi lahko sodeloval v vaših debatah o Citroenih, me je pa pritegnilo to da se je nekdo spravil izdelati HHO generetor in ga tudi preizkusiti. Sam se že cca. 1 mesec igram s to mislijo, da bom to izdelal in tudi priključil. Generator je že izdelan(uporabil sem 5 različnih Al cevi); pri vsej stvari mi še par stvari ne špila - el. povezava(kam kaj priklopiti, pa rele,...), potem priklop cevi po kateri prihaja plin...Sem v fazi merjenja količine plina, potem pa...potem bom pa prosil Šraufa, da mi pokaže svoj vodikov "reaktor". Sem pripravljen pomagati vsakemu, ki bi si želel kaj takega spraviti v avto, tako da se oglasite!
LP Andrej:BigThumbs:

Srauf

Pozdrav vsem
Saj ni problem, da nimaš Citroena, mislim, da je pomembno, da si pomagamo in skupaj staknemo glave in morda....
Bom pa še sam nekaj vprašal zakaj si uporabil Al cevi? (Moje skromno mnjenje je da Al preslabo prevaja tok in ima premočno oksidacijo).
Sama oksidacija se pojavlja že pri Inox 316 in moram približno na 10.000 km očistit generator. Nabere se rjasta usedlina na dnu generatorja.
Sam sem zvezal tako, kot sem že opisal -nnnn+nnnn- za cevi pa ne vem verjetno po enakem ključu, je pa pomembno, kakšno imaš površino cevi.
Rele pa je samo bolj mehak vklop generatorja. Cev za odvajanje HHO-ja daš na vrh generatorja in v zračni filter avta. Najprej pa testiraj proizvodnjo plina.
Seveda lahko vidiš generator. Moral se boš pripeljat do mene v LJ.
LP
Šrauf

:BigThumbs:

Geohelli

:BigThumbs:

Srauf, sporoči, kdaj  boš imel čas za ogled!
LP A:

Srauf

Pozdrav Geohelli
Odvisno od tega kaj želiš pogledat, ali je to samo genrator ali tudi delovanje v XM-u. Èe želiš pogledat samo generator sem doma vsak dan po 17. uri, če pa tudi delovanje le tega v avtu pa se moram uskladit s sinom.
 Sporoči, kaj želiš pogledat.
LP
Šrauf

Geohelli

Živ! Zanima me vse, da pa ne bomo delali gužve, se mi zdi da bi mi z debato najbolj pomagal. Sporoči lokacijo, kje se dobiva! Pošlji na ZS!
LP A.

Srauf

Pozdravljeni
Po daljšem času se oglašam. Želel sem očistit usedlino v generatorju, in glej ga zlomka. Avto je naredi cca 5500 km in kakšne so elektrode. Seveda tudi usedlin je bilo za cca 3 cm.
Na fotkah se vidi ožgane elektrode. Morem priznat, da ne vem še natančno zakaj so tako ožgane. Najprej bom poizkusil zmanjšat napetost za cca 10%, potem pa naprej.
Ja tukaj so fotke
Kako pa kaj drajak in Geohelli je kaj novega?

LP Šrauf

Srauf

Pozdrav vsem
Naredil sem nov generator (se pravi večji), ker imam občutek, da do bile zaradi vožnje elektrode izven vode na suhem. Vzel sem veik filter vode. Ta je sicer 2 krat večji od prejšnjega. No, tukaj pa so fotke.
Drajak in Geohell, kje sta?
LP
Šrauf

Geohelli

Zdravo, Šrauf!
Včeraj sem se že razpisal, potem mi je pa crknil PC. Ja, elektrode...benti..tole je pa sranje! A je možno, da si imel premočen elektolit? V posodi z elektrodami ti kuri samo vodo, ne pa tudi soli oz. KOH - NOH. Posledično imaš ful koncentrirano vodo v posodi, s tem večjo prevodnost, potem je pa lahko to  vzrok "skurjenih" elektrod.
Vidim, da si namontiral večji "reaktor". A si kaj meril količino plina? A si vse pustil tako kot si imel, samo posodo si zamenjal? Pri meni je novo samo to, da sem na pol poti pri sestavljanju reaktorja, elektronika se sestavlja na dveh mestih, tako da... Upam, da bo čimprej vse skupaj na svojem mestu. Jaz sem sestavil elektrode tako: +nnn-nnn+ (9 plošč). Bom videl, kakšen bo rezultat, pa ti poročam. Je pa zanimanje veliko tudi s strani kolegov, dosti se jih zanima, kako napreduje projekt. Mogoče, ko bodo videli, kako stvar deluje, se bo našel še kdo, ki bi hotel preprečiti odtekanje € iz denarnice.
Tebi in tvojim želim lepe praznike, kolikor jih je še ostalo, midva se pa slišiva takoj ko bo kak napredek!
LP

Srauf

Pozdravljen Geohelli
Ne, meril nisem plinov, je bilo potrebno takoj vstavit v avto je preveč žru nafte tam med 7 in 9 l na 100 km. Naredil bom enak generator in testiral na balkonu.
Zakaj so se mi elektrode zažgale sumim dva dejavnika
1. ali so bile elektrode preveč krat na suhem (postale so vroče) in, ko jih je zalila voda so se zapekle (pospeševanje in zaviranje)
2. kontakti iz pokrova so bili vezani oz. spojeni na plastičnih vijakih, kar pa se je zaradi vročine, ki nastaja pri delovanju sprostili (losali) in prihajalo je do občasnih prekinitev (losanja) in posledično do pečenja elektrod.
Elektrode si videl, uporabil sem te, ki mi jih je z ušesi naredil iztok.podrzaj. Na ušesih je spoj, tako, da ni več problem spojev. Elektrode so tudi bolj globoko v vodi in ne bi smele več biti na suhem.
Plina pa mislim, da proizvajajo enako kot stare, vsaj kako hitro je bilo vse belo v posodi.
Seveda bom o vsem poročal.
LP
Šrauf

Geohelli

Šrauf, zdravo!
A si dal za elektrolit KOH - NOH? Kako se obnaša ta stvar? A se zelo peni? Kaj pa morska sol ali pa pecilni prašek? Meni se je zelo penilo, noter sem dal sol, pa zgleda da jo je bilo preveč. Namreč, jaz sem pustil Al elektrode v posodi z elektolitom(voda+morska sol) cca. 1 teden, pa je nastala taka bela gošča da je kaj. Pojma nimam zakaj. Zdaj se ubadam z nosilcem "reaktorja", nekam bo treba to zmontirat. Pa potem še bubbler, pa kišta z elektroniko...
Razmišljam, da bi naredil prisilno hlajenje posode, če bi se ta preveč segrevala. Mater, komaj čakam da spravim vse pod haubo, pa hajd na testno vožnjo! Potem te pridem pa iskat, da greva na furo in pir!
Èe bo kaj nujnega za vprašat, te pokličem!
LP

Srauf

Pozdrav Geohelli
Ne za enkrat uporabljam še tisto zadevo, ki sem ti jo pokazal je za jetkat tiskana vezja. Sem pa tik pred tem, da končno dobim kalijevhidroksid (KOH) ali natrijevhidroksid (NaOH).
Vmes sem malo posrfal po internetu, zanimal me je predvsem Al prah. morda bi si  moral kaj prebrat, o aluminiju, ker vem, da sam aluminijev prah povzroča reakcijo cepitve vode na vodik in kisik, kar pomeni, da ti proizvaja vodik tudi, ko ti to nočeš.
Pri navadni kuhinjski soli pa je formula NaCl kar pomeni natri in kalcij, tako da je kalcij višek. O pecilnem prašku pa nebi zapravljal besed.
Morda si le preberi o aluminiju.
Veliko sreče.
LP Šrauf