Problemi zračno vzmetenje(in rešitve)

Začel/a JaniNina, Oktober 29, 2009, 09:12:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Pravijo da so se v zadnjem času te gume močno podražale.

jelenko

lep pozdrav...
no pa sem tudi jaz "dočakal" čas ko bo treba zamenjati zadnje "fedre" na mojem c4gp...
Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z naročanjem teh zračnih vzmeti preko ebaja...pri nas na servisu namreč stane 175 evrov v avstriji pa 162 evrov...

Pyr0Beast

Na ebayu lahko še vedno pritožbo napišeš nad prodajalcem. In če pob ni iz kitajske se da tudi poštnino urediti.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

kapitanko

Zdravo.
Ker v kratkem nameravam kupiti rabljenega GP, letnik 08, 1.8 bencinar, ( iz uvoza, ker jih v slo ni) me zanima ali imajo vsi modeli pnevmatsko vzmetenje?

ModelJT

Nimajo vsi, samo tisti z boljšo opremo (Exclusive), pa še tam je za doplačilo se mi zdi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

19072002

Tisti z Exclusive opremo, jih imajo serijsko (ni doplačila) in (kar mene zelo moti) se ne da naročiti brez. Sem si v bistvu želel Exclusiva, pa sem zaradi teh mehov (ki radi spuščajo) raje vzel opremo nižje.

DONSIDI

mene pa zanima ce se da predelat na navadne fedre

zlatorog

Pozdravljeni. Tudi meni nagaja malo zračno zmetenje. Ko parkiram se po cca 1 uri vsede do konca, če pa ga dvignem ročno na stikalu v prtljažniku do max. višine pa mi ostane in se ne spusti. Ali je kje na kompresorju kakšna stvarca ki jo je potrebno zamenjat da se ne spusti, ker mislim da mora bit napaka nekje v kompresorju,Drugače dobro in hitro dviga..

zlatorog

Citat od: zlatorog;147759Pozdravljeni. Tudi meni nagaja malo zračno zmetenje. Ko parkiram se po cca 1 uri vsede do konca, če pa ga dvignem ročno na stikalu v prtljažniku do max. višine pa mi ostane in se ne spusti. Ali je kje na kompresorju kakšna stvarca ki jo je potrebno zamenjat da se ne spusti, ker mislim da mora bit napaka nekje v kompresorju,Drugače dobro in hitro dviga..

Zanimivo. Sedaj deluje vzmetenje O.K. kot mora.

niki001

vem da je že ta tema obstajala ampak imam drugačen problem!Na vsem lepem mi v petek zvečer ni dvignilo zadnjega dela gp4, v soboto zjutraj ga dvigne normalno in se peljem do maribora tam se posede in konec po mukah ga dvignem na gumbeku vendar se na LEVI strani sliši kot da nekaj spušča ( ampak vsede se cal zadnji del vozila ne samo leva stran)!Potem se do doma peljem normalno in med soboto in nedeljo ostane dvignjen do prve vožnje ko parkiram se zopet usede ampak zanimivo da se spusti cel zadnji del zvok puščanja pa se sliši samo na levi - se pravi da to ne more biti blazina? ali pač?

če je imel kdo podoben primer prossim za rešitve, hvala

dvorjan

Nekaj je narobe z zracnim vzmetenjem. Pumpa verjetno ni, ker ga se dviga. Ali so cevke ali pa blazina. Ampak ce se avto posteno posede, potem zna biti kar lepo blazina. Pelji na servis pa ti bodo tocno povedali, kako in kaj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

Teme o težavah z zračnim vzmetenjem sem združil.
Èe boste prebrali vse od začetka do konca boste našli ustrezne odgovore.
V večini primerov gre za puščanje blazin, v nekaterih primerih pa tudi za težave s kompresorjem in lajtengami.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

niki001

glede na to  da sem iz slovenskih konjic in sem do sedaj vozil avto samo mojemu mehaniku (popoldancu)nikdar nisem imel takšnih problemov in sva rihtala samo tekoče stvari me zanimajo vaše izkušnje glede servisnih hiš kdo je boljši Žgajner rogaška slatina ali košak celje

garac

če boš prebral še malo natačneje teme po forumu, ti bo vse jasno, košak je adijooo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

niki001

ja vidim gledam po netu pa mi ni jasno da ima žgajner tako nizke cene da kr ne verjamem ( menjave zobatega jermena za 205 eur )nima pa maila da bi se naročil in vprašal se za točno moj problem