Problemi zračno vzmetenje(in rešitve)

Začel/a JaniNina, Oktober 29, 2009, 09:12:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Kavka

Za kakšne kanale gre to? Jih je potrebno čistiti preventivno, da se podaljša življenjska doba blazin?
Lp

zakl

Kanale za odtok vode - v primeru dežja, če jih imaš zamašene ti voda vdre v avto in imaš poplavo, zato je potrebno kanale ščistiti in potem ti voda spet odteka kamor je treba :) Ista zgodba se je dogajala že pri xsari picasso. Ni pa to nič v povezavi z blazinami.

Kavka

Opazil sem, da v vezi menjave blazin nekdo omenja tudi čiščenje nekih kanalov za vodo. Za kakšne kanale gre to? Jih je potrebno čistiti preventivno, da se podaljša življenjska doba blazin? Ali sploh nimajo veze z blazinami? No, v glavnem me zanima kje so ti kanali, da jih preventivno sčistim :BigThumbs:
Lp

Gox

Zadnji stavek preberi :)

http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=166674&postcount=21

Pomojem so to kanali za odtok vode, pod vetrobranskim steklom ... če se zamaši, priteče nekam v kabino ...

Kavka

Aha hvala za " usmeritev". Pa sem šel še gledat tja, pa nisem videl odgovora. Kako sčistiti te kanale, s kako dolgo žico mogoče, je treba pod avto ali kako drugače? Imam vprašnje kot en zvedav otrok :)

Gox

Verjetno kar od zgoraj ... bo napisal eden, ko je na C4-ki že to delal.

Èe gledaš pod robom vetrobranskega stekla, so kake mrežice, pa listje in umazanija nekje okoli. Saj če zlivaš vodo po šipi, potem steče nekam dol in pride ven nekje pod blatniki, pri vratih. In če je tu zamašeno, umazano, lahko hitro voda zavije kam v kabino.

zakl

Tako je to so kanali za odtok vode pod vetrobranskim steklom :) Sam sem peljal na servis. Računano je bilo delo po normativu - 50 min X cena ure, ki je različna.

zakl

Zanim me, če mogoče kdo ve, na koliko pogosto naj bi se vklapljal kompresor za zračne blazine pri normalnem obratovanju? Meni se po menjavi blazin vklaplja vedno ko pridem v avto in dam kontakt - cca 2X dnevno... ali je to ok ali bi moral sistem zdržati več časa brez polnjenja . Opažam namreč tudi da je leva stran po enem popoldnevu nekoliko nižja od desne.

Hvala za odgovore in pomoč.

zakl

torej bom moral jutri nazaj poklicat servis ker na občutek se posede toliko že prej. Hvala za info.

wragec

Citat od: zakl;167056Zanim me, če mogoče kdo ve, na koliko pogosto naj bi se vklapljal kompresor za zračne blazine pri normalnem obratovanju? Meni se po menjavi blazin vklaplja vedno ko pridem v avto in dam kontakt - cca 2X dnevno... ali je to ok ali bi moral sistem zdržati več časa brez polnjenja . Opažam namreč tudi da je leva stran po enem popoldnevu nekoliko nižja od desne.

Hvala za odgovore in pomoč.

Jz imam avto že 2 leti in včasih se mi vklopi kompresor 1x ali 2 x na dan, včasih pa je ok tudi 3 ali 4 dni. Dokler je tako se ne sekiram.

SeBcHy

Citat od: wragec;167140Jz imam avto že 2 leti in včasih se mi vklopi kompresor 1x ali 2 x na dan, včasih pa je ok tudi 3 ali 4 dni. Dokler je tako se ne sekiram.

Pri mojem C4 GP (star slabo leto) je tudi nekako tako. Na videz pa avto tudi nikoli ni povešen oziroma spuščen. Mislim pa da tako mora biti in je to popolnoma normalen način delovanja.

alesz

V vsakem primeru mora stat naravnost,glede levo desno.Je pa mogoče tale čas malo specifiæen,ker je razlika temperatur glede na noč in dan kar precejšnja in posledično tudi nihanje tlaka v sistemu.Je pa v PDF opisano,če se hoče kdo izobraževat...................

zakl

No danes zjutraj sem pomeril višina od tal do roba "blatnika" je bila na levi strani 69cm na desni 70cm torej se je leva stran "spuščala" za cca 1cm več kot desna v cca 14-ih urah. Moram preverit ko pridem domov koliko je višina ko so obe strani napolnjeni. pdf sem se lotil prebirat, zadeva je zelo zanimiva za branje in jo priporočam.

MSrougeZX

1cm razlike med levo in desno je lahko tudi normalno...saj če greš merit kak drug avto ugotoviš da so tolerance.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil