Problemi zračno vzmetenje(in rešitve)

Začel/a JaniNina, Oktober 29, 2009, 09:12:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dadl

170 eur  pa sem dobu končno blazino
pa je za nekaj časa spet mir (vsaj upam)

hostnik

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

OGORAZD

Sem zamenjal blazine (ena fuč, druga po letu in pol slaba) z klasičnimi amortizerji, strošek amortizerjev in nekih dodatnih nosilcev za obe strani je enak strošku ene blazine z zamenjavo, pa še upam da bo dolgo dolgo mir :)

hadzija1978

zdravo a je ze kdo probal namesto zracnih blazin montrirati navadne vzemti

altair123

ogorazd, v temi nedobavljive zračne blazine.

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

DONSIDI

Prodam dve Zračni blazini za C4 GP.Rabljeni dober mesec.

Raca

Citat od: OGORAZD;161942Sem zamenjal blazine (ena fuč, druga po letu in pol slaba) z klasičnimi amortizerji, strošek amortizerjev in nekih dodatnih nosilcev za obe strani je enak strošku ene blazine z zamenjavo, pa še upam da bo dolgo dolgo mir :)

Zelo vesel bi bil za kakšen namig, kje bi mi naredili takšno menjavo za amortizerje.

Ne vem sicer kako tekoče se tole odvija na forumu, ampak problem je, ker jutri odhajamo na morje in me je danes avo presenetil s "suspension fault". Kasneje se je spet normalno dvignil. So te blazine še vedno takšna eksotika za dobit?

Gox

Pozdravljen,

do jutri bo pomojem težka, premalo časa bo. Tudi v slučaju, da imajo dele na zalogi, je vprašanje kako je v soboto prit "mimovrste" na servis.

Verjetno je sobotni urnik tudi krajši.

Ker je čas dopustov, je tudi na forumu obisk manjši, tako da čakat mnenje, bo danes prepozno.

Najboljše, da pokličeš servise okoli tebe, pa vidiš kakšno je stanje >

http://www.citroen.si/domov/#/iskanje-prodajna-mesta-citroen/rezultati/

(Pokliči Jerovška, ali Jenkota, če je kaj na zalogi, mogoče ti pomagata)

Uspešno reševanje

Raca

Živjo in hvala za odgovor,

Zadeva je takšna. Nikjer nisem zasledil navodil, kako so fantje zrihtali menjavo zračnih blazin za navadne amortizerje. Sam imam to možnost narediti še danes, pa me malocskrbi kako se bo na to odzval računalnik avtomobila. Kakšen nasvet?

Gox

(čas dopustov, vročine, pa je dosti naših "forumskih majstrov" zunaj)

Èe imaš menjavo na servisu, potem verjetno ne bi smelo bit težav predvidevam.
Verjetno pa je potrebno potem tudi v računalniku kaj izklopit, da avto ve da nima več kompresorja.

Raca

Tukaj je lep quote iz angleškega bloga:

"And the irony is this fault isn't with relatively inexpensive cars. Oh no. Buy a lower-spec C4 Grand Picasso and you'll have to get by on regular old reliable springs in your suspension. It is only us twits who have bought the more expensive Exclusive model that have to put up with this airbag fuckwittery. So we're paying for the privilege of having a suspension that is putting the safety of our family on the line while Citroen continues the lie that this is merely wear and tear. That's bollocks Citroen and you know it."

http://www.harryneary.com/suspension-of-disbelief-citroenuk#.UfzZupIwd8E

PS:...sicer pa, dopust je pomembnejši. Gremo do Zadra kar bo, pa bo. Mam ta ober asistenco tko da hudega ne bo.... (razen jambranja z desnega zica hahaha).

Raca

Tole zna bit ugodna rešitev. Verjetno bom poskusil, pa poročal. V kolikor je bil kdo že poizkusni zajček, pa naj poroča:

http://www.eurocarcare.net/rear-suspension/ecc5102gn-coil-spring-conversion-kit.html

Milan48

Citat od: OGORAZD;161942Sem zamenjal blazine (ena fuč, druga po letu in pol slaba) z klasičnimi amortizerji, strošek amortizerjev in nekih dodatnih nosilcev za obe strani je enak strošku ene blazine z zamenjavo, pa še upam da bo dolgo dolgo mir :)

Prosim te, če nam napišeš kaj več o menjavi blazin za fedre na tvojem C4. Kdo, kje, cena, kateri deli, kaj je z računalnikom, itd.
Hvaležni ti bomo.

:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!