Problemi zračno vzmetenje(in rešitve)

Začel/a JaniNina, Oktober 29, 2009, 09:12:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Milan48

Trenutno (avgust 2013) se blazine dobi skoraj povsod. Cena na koncu Tržaške pri Dinoconti Trst 140€, dobava Express  in prej kot v 24h (drugače, če čakaš 10 dni je še nekaj ceneje), tel. +39 040 830 336 in potem še 4, Merlak nekje vmes, do nekaterih pooblaščenih čez 180€/komad. So pa to blazine druge, izboljšane generacije.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

PEPI57

Meni je crknila ena blazina,vendar sem menjal obe.Tako,da še imam eno rabljeno.Èe jo gdo rabi naj mi pošlje privat sporočilo.
lp

Milan48

Meni je tudi ena spuščala. Evo, lahko sestaviva komplet starih blazin, mogoče za koga toliko, da usposobi avto. Vendar sta obe stari in lahko drugi dan spuščajo in običajno se tako ne dela. Menja se obe, tako kot ležaje, diske, bate, itd tudi, če je še kaj uporabnega. Na pooblaščenem servisu v Kopru (Avtoprim) me je prišlo testiranje in ugotavljanje napake, menjava obeh, izkaz o kvaliteti avta, testna vožnja, vse skupaj 39,40€.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Mailman

Citat od: Milan48;165280Na pooblaščenem servisu v Kopru (Avtoprim) me je prišlo testiranje in ugotavljanje napake, menjava obeh, izkaz o kvaliteti avta, testna vožnja, vse skupaj 39,40€.

Tole 39,40€ je verjetno napaka, ane :). Èe je to cena za vse kar si napisal, jih grem menjat takoj, četudi sta obe blazini še dobri :BigThumbs:.

dvorjan

@mailman:
To je ocitno cena brez blazin - o le-teh je pa tudi ze napisal, kje jih je nabavil.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

DONSIDI

zakl

No da še jaz malo pojamram, moj C4 picasso je bil po enem dnevu nedelovanja spuščen na tla to se mi je danes zgodilo drugič v dveh tednih zato sem danes avto odpeljal na servis kjer so tudi meni dignosticirali slabo desno zračno blazino.  Cena ene nove je 178€ + delo, ker je tudi druga v slabšem stanju bom menjal obe :/. Upam, da bo sedaj za nekaj časa mir, po eni strani prav pogrešam moj star Fiat ,kjer v 6-ih letih razen EGR ventila nisem menjal nič :)

Kavka

Zdravo,

obstaja kaj s čimer bi lahko vplival na daljšo življensko dobo blazin. Imam že zamenjane, pa malo študiram, kako če sploh, se jih vzdrževati. V mislih imam npr., da bi jih lepo dal v najvišji položaj, jih lepo očistil in namazal z glicerinom, kot to delam z tesnili na avtu. Mislite, da bi imelo to kaj "haska"? Èe ima še kdo kak predlog, na plan z njim!

xpuser

Kavka

To sigurno ne more škoditi, vsak nesnaga na blazinah jo verjetno sčasoma lahko poškoduje od zunaj, sol pa je sploh agresivna. Je glicerin najboljše s čimer lahko mažeš gumo?

garac

glicerin ali silikon, kaj je bolje je  težko rečt
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Načeloma je boljši silikon, glicerin baje laho povzroči razpoke na gumah ob mrazu (tako pravi moj vulkanizer, ki odsvetuje mazanje katerekoli gume z glicerinom).
Jaz npr uporabljam za vsa gumjasta tesnila na vratih silikonski sprej.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Milan48

Ja, ena blazina je pri Dinocontiju takoj za mejo v Škofijah 140€, menjava obeh, kot sem napisal, pa skoraj 40€.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zakl

Ravnokar me je klical mehanik in mi sporočil da je zamenjal obe blazini in ščistil kanale za odtok vode, skupaj 405€.