Pranje avtomobila

Začel/a Gox, Marec 26, 2007, 08:00:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: Gox;33272Tisti ki sami perete vaše avte, a jih perete tudi z visokotla?nim čistilcem pod pritiskom?

Ker je teh visokotla?nih strojev vseh sort za najrazličnej?e cene, me zanima kaj je trenutno v redu za kupit?

Katera znamka, koliko barov?

Jaz sem imel enega poceni iz OBI-ja, mislim da do 100barov, sam je zelo hitro zašel zgubljat moč pritiska. Malo denarja, malo muzike :-)

Lp
Goran

Ti kupi ma?in od Karcher ali pa firmo Lavor... Glej, da bo imel jeklen motor in ne plastičen... Samo too je važno. One plastik fantastik motorji niso tak vredu. Jaz iam karcherja ene 15 let dela BP pa je opral ogromno avtomobilov pa teraso pa ?e kaj... Jeklen motr 110 barov enkrat mi je crknila diza pa sem novo kupil za takrat 2 jurja, serviser mi je povedal zakaj mi je crknila kako naj ravnam z nim pa bo mir in točno tak je.

Gox

Karcher mi je znan po teh mašinah, za Lavor pa sem sližal samo enkrat. (pa sem mislil, da je eden izmed mnogih ?ungalunga firm)

LP
Goran

hadei

Tudi notranjost avtomobila je pomembna...
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Sicer je zapis star že več, kot leto ampak vseeno zanimiv.

Oprali su joj Citroen C3 sa Cilit Bangom i oštetili gaAniti Zrinjan auto su oprali s Cilit Bangom za odmaščivanje. Oribali su ga sa spužvicom za pranje posuða i izgrebali svu boju s njega

| 09.08.2009. | Piše: Hrvoslav PaviæSamoborka Anita Zrinjan odvela je svoj auto na pranje u Srimi kraj Vodica gdje ljetuje. Broj je našla na promidžbenom letku.
- Auto su oprali Cilit Bangom za odmašæivanje i spužvicom za pranje posuða. Izgrebali su svu boju - kaže vlasnica 72.000 kuna vrijednog, godinu dana starog, Citroena C3.
Počinitelj je, kaže, iz Svete Nedelje i ima tvrtku Vivo graditeljstvo. Na naš poziv rekli su samo da više ne peru aute.

Saj ne veš kdo je bol nor, a lastnica, a firma?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

No ja, tudi jaz sem poleg žabe pred kratkim začel sam prati še xantio ter ženin avto. Glede na to, da s krtačami nisem bil ravno zadovoljen, pa tudi če sem peljal avto v ročno avtopralnico, nisem bil zadovoljen, sedaj sam operem vse avte. Sicer ni neko čudo, ampak še vedno je najmanj tako kvalitetno kot prej, ko so prali drugi oz. krtače. Pa še zverziral sem se in porabim zelo malo časa za pranje.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Ročno domače je sigurno najbolj temeljito in bolj nežno kot ročno v avtopralnici, kjer uporabljejo "štrajfiks", ki zna delati škodo. Krtače v avtomatski tudi puščajo praskice. Za oldtimerje (tiste, ki so bolj salonski) ne pride drugega v poštev kot nežno domače nedeljsko pranje.

deuche

Jaz svoj avto ne perem, ženinega peljem v pralnico na krtače in v tistem času spijem pivo. Ostalo jajca pri bajti perem z vodo iz šlaufa, ker ima največ pretoka in najlepše spira šanpon.
Zakaj se ljudje afnate s wapi, puromati oz. štrajfixsi ne vem. Glede na to, da nima skoraj noben doma profi zadeve (sklepam, ker vsi sanjate o pritisku in noben o pretoku) je to mučenje samega sebe. Jaz imam vstopni motel profi mašine z grelcem pa ga koristim samo za pranje strojnih delov. Barvo pa namočiš, našamponiraš in spereš, kaj ti bo tu wap???

garac

a je kdo probal suho, kemično pranje? Zadnjič sem gledal, da so en precej neugleden šotor pred hotel Mons postavili in naj bi bil pralnica vozil
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Mogoče ker z wapom že v osnovi dobiš dol ogromno umazanije ki se drži na laku, da potem tiste svinjarije ne čohaš z gobo po celem avtu? Vsak naj pere kak mu paše pa misli, da je najbolje.

Gox

Citat od: garac;82611a je kdo probal suho, kemično pranje? Zadnjič sem gledal, da so en precej neugleden šotor pred hotel Mons postavili in naj bi bil pralnica vozil

To sem že slišal, da se zadnje čase nekaj reklamira ...

samo kako to izgleda v praksi ne vem ...

A se blatni avto tudi da na suho oprat?

garac

takole izgleda pralnica pri Monsu
[SIGPIC][/SIGPIC]  

ModelJT

Eko pranje avta brez vode. Itak ja pol pa milion kemikalij zravn.:Hammer3:
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

aja to ti je to js sm mislu, da ti ga obrišejo s krpo. Take sm vidu nekje na slikah majo američani, pa milijon kemikalij je gor zlitih.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Ko je že ravno modeljt omenjal, da ima xantio za oprat, bi lahko še mojega spotoma... ampak saj funkcionira pa vseeno, tako, da bo še malo počakal
[SIGPIC][/SIGPIC]