Pranje avtomobila

Začel/a Gox, Marec 26, 2007, 08:00:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

V dnevnem časopisu sem danes zasledil članek o pranju avtomobila. Sicer ne piše nič novega, samo nekaj mi je padlo v oko... svetujejo da najprej operemo platišča, ki so na avtomobilu najbolj umazana.

šele potem, da se lotimo pranja od zgoraj navzdol...

Jaz pa najprej operem streho in šipe, splahnem, potem prednji del + prednja blatnika, splahnem, potem zadnji del + zadnja blatnika, splahnem, potem ?e vrata  in na koncu šele platišča, ko voda v kanti ni ve? tako čista...

?e bi najprej platišča pral, bi imel vso vodo, pa gobo črno od zavornega praha.

LP
Goran

garac

Osebno sem, ko sem ?e pral avte imel 2 gobi. Eno za zgoraj, drugo za pragove in platišča. ?e mi je "ta nobel" padla na tla, sem šel kupit novo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Interceptor

sem delal u avtopralnici in lahko re?em da je res tako.

Gox

Citat od: Interceptor;3157sem delal u avtopralnici in lahko re?em da je res tako.

Zakaj pa prvo feltne in ne na koncu? (sam to moreš pol met posebno gobo pa čistilo za feltne) Ker ne moreš pol s črno gobo stekla prat :-)

LP

hadei

Citat od: garac;3147Osebno sem, ko sem ?e pral avte imel 2 gobi. Eno za zgoraj, drugo za pragove in platišča. ?e mi je "ta nobel" padla na tla, sem šel kupit novo.

Hahaha...sem mislil da sem edini...ne morem verjamet.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Uh nas je ve? z 2 gobama. Tudi jelenovo ko?o imam posebej za avto, posebej za med vrati ter posebej za armaturko pa tam okoli... Danes grem po nov wap... He he. Ko sem pral avte za dnar sem nabavil Karchera in dela ?e danes. Bo pa šel na zaslučen počitek na morje kjer ga večkrat rabimo. Tukaj bom kupil drugega sicer je 120 barov....

Lovro

Tudi jaz za spačka uporabljam dve gobi in dve jelenovi koči. Me je svak enkrat sicer čudno gledal, ampak tako je vsaj manj močnosti, da s kakšnim kamen?kom v gobi riba? po avtu. Itak pa avto pred pranjem ?e sperem z vodo, da odnese večjo "kosovno" svinarijo.

Xantio pa spomladi in jeseni peljem v ročno avtopralnico, da jo generalno očistijo, vmes pa na krta?e, notranjost pa posesam s tistimi sesalci na kovanec ob krta?ah. Prah pobri?em z vla?no krpo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Interceptor

Citat od: Gox;3160Zakaj pa prvo feltne in ne na koncu? (sam to moreš pol met posebno gobo pa čistilo za feltne) Ker ne moreš pol s črno gobo stekla prat :-)

LP

pral smo prvo spodnji del s pragovi, pa do vrha in nazaj dol. k da bi ?ou na triglav...

aygo

Ko jaz operem avto je ponavadi kmalu dež:ahh1:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Po ve?letnem pranju terstiranju menjavanju pripomočkov bom rekel takole:

Za Vap: Karcher zakon!!! starejši modeli so sicer boljši ker imajo mašine iz jekla danes je vseskup plastično. Kupil sem enkrat Black&Decker da bi Karchera nesel na morje pa sem se odločil, da bom mel 10 let starega Karchera obdržal doma novega Black&Deckerja pa dal na morje ker je eno sranje plastično kao 110 bar pa to ... Se pravi Karcher ali pa Lavor je baje tudi dobra varijanta.

?ampon.

Najraje imam rdečega Sonax ki ga dobiš rec. v ?paru ko j kao 30% gratis. Najboljše se obnese pa ?e avto se sveti ko satan.

Za mr?es:

Petrolov zvarek za mr?es je bil včasih v zeleni ?prici sedaj je nova embala?a in je vseskup roza tekočina v prozorni posodici s ?prico.

Za felne:

Tudi v ?paru imajo plastično posodo s ?prico plava ?prica bela posodica WHEEL gor piše na veliko poceni u?inkovito pa glede na to, da ?e z njim delam dolgo ne pušča sledi na felnah in jih ne po?koduje. Samo smrdi ko satan.

Za gume:

Probal sem oh pa sploh Armor All je zakon. Enkraten nanos ostane tudi do 3 pranja gor. Drugo pa mogoče v lekarni kupljen Glycerin ki ga re?i? z vodo...

Voda:

Vedno imam toplo vodo za pranje ter tudi za splanjevanje jelenove koče ko bri?e? avte.

Krpe (jelenova ko?a)

Kanebo ZAKON!!!

Goba:

Vseeno.

:Red-Wink:

boga

Andrej a ti moraš tudi zdaj v vsako temo tale kladiva lepit?
Jaz uporabljam ?ampon od amway. Wap nimam in ga ne rabim, to ti samo oluč?i barvo.
Hadei, garac po moje tudi ni tako trdovratne barve, da bi gor ostala
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Xandrej

wap ti odluč?i barvo? 15 let ?e perem z wapom pa lahko prideš pogledat Naše avte kako se svetijo pa nobena barva se v karjeri ni odluč?ila razen iz ATX-ovega blatnika rdeča malo... Lepo iz pravilne razdalije in razprženo. Z šlauhom glih po?koduje? lak zaradi tega ker ti v grobem ne odnese nič umazanije s površine ti pa pol lepo tiste drobne kamen?ke ma?e? po celam avtu. 100 barov pa ti res nič nebo naredilo na avtu. Malo se vprašaj ko dežuje pa se ti rec. Pelješ 130 km/h za enim avtom ki v tebe meče vodo pa vseskup... čudno, da se takrat barva ne oluč?i. ?e mene vpraša? pride do ve?kih pritiskov.

hadei

Jp, se strinjam glede WAP-a. Osebno ga perem ?e dalj časa na tak Našin, ker sem v bloku in nimam druge močnosti, razen občasno avtopralnice (ta bo danes na vrsti).
Sem pa ?e videl, da je komu odlepilo barvo. In to ravno enemu pred mano. Mater sem se ?ohal po glavi, ko sem zagledal lep kos srebrne barve na tleh ob mojem vozilu. No, po temeljitem pregledu sem prišel do zaključka, da ni moja...pfff. Pa ?e tisti, ki tam dela je potrdil, da je od avta pred mano. Blizu je bilo....
[SIGPIC][/SIGPIC]

_janez_

jaz perem z wapom ?e 8 let pa se ?e nič ni odluč?ilo

Jerry

Citat od: aygo;8536Ko jaz operem avto je ponavadi kmalu dež:ahh1:

Sem mislu, da imam samo jaz tak občutek.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?