Pranje avtomobila

Začel/a Gox, Marec 26, 2007, 08:00:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Moram vam povedat žalostno novico od ponedeljka. Nažalost se je od nas poslovil Safrane ki je dostojno in kot se velikim avtom da zahvalit re?il ko?o mojemu fotru ki je ob velikem nalivu iznenada odletel iz ceste v jarek ter tr?il v kanal. Seveda je ato totalka foter čisto brez praske. načeloma je zategnil pas airbaga pa ni odprl ker je ?lo vseskupaj bol po podvozju ni šla niti nobena sprednja luč... Levo kolo je utrgalo tak, da se popravilo napram celih na tr?i??u ne spla?a. Morda je bil eden zadnjih tako lepo ohranjenih oz. brez praske. Hvala mu. Danes smo ga prodali za 1000? v stanju kakršnem je. Prva nesreža oz. praska kaj jo je fotek kdaj v ?ivljenju naredil na avtu. Je rekel, da je naenkrat si rit od avta videl in se je zgodilo. Hvala bogu da je s fotrom vse OK. :emot112:

Zaarali smo novega francoza včeraj ve? o njem pa prihodnje dni.

hadei

Je*e? pleh, samo, da je oče ?iv in zdrav. Super, da se mu ni nič zgodilo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ja to je prav da je foter celi. Glih sedaj pripeljali domov Peugeot 607 2.2 HDI vsa močna oprema. Temnomoder bež leder itd itd... Slike pa vseskup pa kasneje.

Citroenovc

Zadnji? sem se poslučil zanimivega "trika" - iskal sem kake lastnike Safov, ki bi imeli zame kake pametne informacije - pa sem enostavno dal "oglas" na net in čakal klice - dejansko - vsi, ki so poklicali, imajo s Safi ogromno izku?enj iz prakse ...

Skratka - klical me je tudi en gospod, ki je rekel, da je imel prej?nji dan nesrečo s svojim - in da ko je videl kako hudičevo varen avto je to (on ga je ?e na streho uspel obrnit) - takoj kupi identičen model ... (njegov avto se trenutno prodaja za dele na avto.net - tak da se vidi, da je po?teno prehiter bil) ... Ni kaj - francozi so precej varni pa čeprav tega dolga leta niso pretirano ogla?evali ...

Andrej - dobro, da je vse kul z očetom. Pa naj u?iva v novem "a?deiju" :))
OK

LP
Primož

JozeG

Ali je ?e kdo čistil stekla s Sonax polirnim mlekom?

Gox

Citat od: JozeG;13521Ali je ?e kdo čistil stekla s Sonax polirnim mlekom?

A to je za poliranje stekel?

Nikoli nisem sližal za kaj takega.

LP
Goran

JozeG

Navadni Sonax Extrem 3, očisti se super, preprosto, pa ?e voda se ne prime.

bojann

Ker vsi vemo, da je čas počitnic in mislim, da med nami ni junaka, kateri na vozilu ?e ni imel smole iglavcev, me zanima, ali na dopustu (največkrat na morju) avto komplet pokrijete s pokrivalom za avte (največkrat s tistim srebrnim), ali ga parkirate v senco pod borovce in se potem raje spopadate s čiščenjem smole, za katero pa vsi vemo, da jo je zelo te?ko očistit.

prav tako me zanima s kakšnimi pripomoški vi čistite smolo in kako uspe?ni ste pri tem.

sam to očistim z domačim receptom in sicer ko je smola ?e sve?a oziroma se ni ?e strdila gre to dol lepo s ko??kom vate in jedilnim oljem (za kuhat).

ko pa je ?e strjena (se največkrat zgodi) pa se brez problema očisti z original čistilom za vetrobranska stekla za avte znamke MB

prižakujem čim ve? odgovor oziroma nasvetov
Živi in pusti živeti...

Citroenovc

Navaden 70% medicinski alkohol - spuca tudi "zapeženo" smolo ... brez težav in zelo hitro
OK

LP
Primož

tct

Zelo varna je nafta, ki enako za??iti avto kot polirna pasta z voskom. Pazi? na gume.

drmare

Ali ima kdo idejo, kakšen vosek naj kupim, da bi avto povoskal in za??itil lak?

hadei

Vse je isto. Ne glede kakšno firmo boš kupil, ker neke bistvene razlike ni. Doma imam en kup voska in polirnih past, ki sem jih včasih uporabljal, ker sem bil zelo zavzet za čisti avto in sem kar nekaj kupoval. Na koncu pa je bilo tako ali tako vse isto. Tako, da.....
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

S čim pa očistite vetrobransko steklo od znotraj? Pa se vam potem kaj ble??i?
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Xandrej

Jelenova ko?a ali pa malo steleksa včasih... drugače pa samo jelenova ko?a oprana z čisto toplo vodo.

Jerry

Na koliko časa pa ti to po?ne?? Meni to predstavlja nevem kaj. rajši naredim bilo kaj samo to pa ne:-( Pa moram tudi to:-)
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?