Pranje avtomobila

Začel/a Gox, Marec 26, 2007, 08:00:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

1x na teden ko perem avto... OZ vedno ko perem avto tudi posesam pobri?em stekla...

hadei

Uf, dober si, ko bi vsaj jaz imel toliko volje...
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Res to pa je moja ?ibka točka. Avto pa imam rad čist. V njem u?ivam, imam ga za du?o in veselje. To je moj Hoby.

Jerry

Citat od: Xandrej;20101Jelenova ko?a ali pa malo steleksa včasih... drugače pa samo jelenova ko?a oprana z čisto toplo vodo.

Kaj pa na suho? Ni
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Xandrej

Ne ?e bo krpa (jelenova ko?a) čista pa vla?na nebo puščala sledi...

tct

Jaz imam ArmorAll krpe v škatli, ki so ?e namočene za brisanje notranjih ?ip. Interspar

Xandrej

Da malo obudimo temo. Kak pa perete avte pozimi?

Pri meni načeloma tako, da se avto pelje v ročno pralnico na ?etone tam ga sperem z WAp-om na 2 ?etona in to je to. Ko pa je lepše pa spet doma. Ker ?e je zunaj minus potem imam drsališče na dvorišču. Posesam ga pa v garaži.

Gox

Jaz tudi v zimskih mesecih perem avto doma. Pranj je ponavadi nekaj manj kot poleti, saj je večkrat zaradi deževnega vremena avto umazan za dalj časa.

Za pranje pozimi pa izberem lep son?en dan, tako da zjutraj avto operem in se potem preko dneva posu?i tako avto kot dvorišče. (zunaj pa je pri nas na Obali, ponavadi vedno kakšna stopinja nad ničlo tudi pozimi, tako da podnevi ne zmrzne dvorišče)

LP
Goran

Xandrej

Vceraj sem malo gledal pa imam doma WAP (black&decker) rabljen točno 1x PW 1700:

maks. pritisk 120 barov, moč 1700 W, univerzalni motor, pretok 370 l/h, izklop motorja ob izklopu brizgalke, dvostopenjsko delovanje, nastavljiva brizgalna palica, posoda za čistilo, kolesa...

?e kdo hoče ga prodam za 90? je va?. :BigThumbs:

garac

ma kako se to nisi spomnil jesenič sem potem kupil elektro maschinen, sicer dela solidno, ampak ni da bi ga hvalil. Mislil sem sprva vzet karcher wrc
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ma včeraj sem gledal kaj naj z njim ?e imam 2 pri hiši. Bil pa je kupljen pa nič uporabljen. Saj pravim ?e kdo hoče imet nov pride okoli 150? glede na to da je bil res dobesedno sproban je 90? zastonj. Je pa bolje kot pa da leži doma. :BigThumbs:

deyo

Citat od: Xandrej;29487Da malo obudimo temo. Kak pa perete avte pozimi?

Pri meni načeloma tako, da se avto pelje v ročno pralnico na ?etone tam ga sperem z WAp-om na 2 ?etona in to je to. Ko pa je lepše pa spet doma. Ker ?e je zunaj minus potem imam drsališče na dvorišču. Posesam ga pa v garaži.

Pozimi ga tudi sam peljem v avtopralnico, kjer mi ga z wapom spere. Se mi ne da zmrzovat in ga prat doma.

@Garač, tudi jaz imam WAP ElektroMachinen. Za Domače hobi pranje je dovolj. Za kaj ve? pa bi treba imet ?e dizela?a in vro?o vodo.

CitroX

Pozimi in poleti najve?karat v ročno pralnico kjer porabim 2 ?etona. Včasih pa v pralnico na valje in voskanje, ker ga tudi posu?ijo. Je razlika, ko ga povoskajo, tudi umazanija se ne prime tako hitro. Tisto voskanje v ročni pralnici je brezvezno, skoraj ni efekta.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Gox

Tisti ki sami perete vaše avte, a jih perete tudi z visokotla?nim čistilcem pod pritiskom?

Ker je teh visokotla?nih strojev vseh sort za najrazličnej?e cene, me zanima kaj je trenutno v redu za kupit?

Katera znamka, koliko barov?

Jaz sem imel enega poceni iz OBI-ja, mislim da do 100barov, sam je zelo hitro zašel zgubljat moč pritiska. Malo denarja, malo muzike :-)

Lp
Goran

michoBX

Kupi K?rcher pa ti bo dolgo slučil - do 130 barov, ve? nimaš za avto kaj rabit. Sicer mam tud sam kr enga(130b), sem ga ?e dvakrat podiral, pa sedaj ko sem pomenjal ležaje, ?iba kot nov.
Hja, dougcajt mi je ja...