Pranje avtomobila

Začel/a Gox, Marec 26, 2007, 08:00:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Èigava pa je nova "štirica"? :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Včeraj je bilo tolk lepo vreme, da sem opral (končno) našega amija. Pa da gre moja na šiht danes z lepim avtom...

gule

Avto vedno perem doma...amija samo jaz, xsaro pa tudi žena in sin...pralnicam ne zaupam...avtomatične uničujejo avto...ročne uporabljajo neka čudna sredstva in stare gobe...do avta imajo grd odnos...nerad vidim da mi sedajo v avto, ko brišejo instrumentno, ali stekla...nimam nobenega wap-a in ga tudi ne rabim...zadošæa najbolj poceni pvc pištola iz trgovine...šampone uporabljam od sonaxa, ali petrolove(so odlični)...gobe isto od sonaxa...avto obrišem z imitacijo jelenje krpe, ki stane cca 1,5 eur...:funny34d:

Xandrej

Šampone od sonaxa, gobe od sonaxa, nimaš wap-a, pa imitacijo jelenove kože...

To kar si napisal ni glih vzpodbudno... Jer to vse kaj si napisal je žnj roba...

janez

JAz sem včeraj spotoma kupil na petrolu šampon... Petrol šampon "z efektom odbijanja kapljic" pa noname gobo. Voda se je odbijala od avta da sploh ni bil moker... heheh ... zezam. Ma je bil Ami vseeno bolje opran kot v avtopralnici. Brisal ga pa nisem... je sproti zamrznil.

Sam lep je pa bil vseen dons zjutraj....

gule

Citat od: janez;91658JAz sem včeraj spotoma kupil na petrolu šampon... Petrol šampon "z efektom odbijanja kapljic" pa noname gobo. Voda se je odbijala od avta da sploh ni bil moker... heheh ... zezam. Ma je bil Ami vseeno bolje opran kot v avtopralnici. Brisal ga pa nisem... je sproti zamrznil.

Sam lep je pa bil vseen dons zjutraj....

E o tem šamponu sem govoril...super je a ne?:BigThumbs:

gule

Citat od: Xandrej;91657Šampone od sonaxa, gobe od sonaxa, nimaš wap-a, pa imitacijo jelenove kože...

To kar si napisal ni glih vzpodbudno... Jer to vse kaj si napisal je žnj roba...

Kaj pa je za tebe prva klasa? Èe ni Sonax? Mogoče likvi, ali čarli?:Hammer3: Kaj če mi wap...imam zadosti pritisk v vodovodnih ceveh...:BigThumbs: aha kar se tiče jelenje krpe...sem imel original in je obična sintetična(imitacija Made in PRC)veliko boljša...oz. sploh ni slabša...razen da za eno pravo lahko kupiš 20 sintetičnih...

Xandrej

Pril pa cilit bang pa zraven za vsak slučaj vzameš ARF...

Samo da si zadovoljen ti! In to je prav. :BigThumbs:

mato

V teh šamponih so same kemikalije. Najbolše je imeti enkrat letno na fino spoliran avto. Pa se tud odbijajo kaplice,pa še lak je negovan kot mora bit in bol obstojen je.

speaker226

Ste mogoče že slišali za ekološko pranje vozila. Jaz sem nekaj dni nazaj zasledil članek, ki opisuje razne alternativne, okolju prijazne načine pranja vozila in demonstracijski video. Meni je bil članek zanimiv, vprašanje pa kako je to uporabno pri bolj umazanem avtomobilu.

Èlanek: Eco car wash

speaker226

Evo, kupil sem nekaj pripočkov in se lotil pranja avtomobila. Moram priznat, da sem kar zadovoljen in bom to zadevo še prakticiral. Seveda pa bom bolj umazan avto še vedno prav z vodo.

gule

Èe imaš hišo in, če kubik vode(m3)stane borih 0,25 centov, goba sonax 2,5 eur, šampon petrol, ali sonax z voskom cca 5 eur, je še vedno najboljša opcija domače pranje...ščetke v pralnicah poškodujejo avto, pa da so čisto nove...wap, pa lahko ob manjši nepazljivosti poškoduje gumijaste dele na avtu, ter lak na npr.odbijačih...ljubo doma, kdor ga ima!!! Normalno treba je še imeti urco-dve časa za pranje z ljubeznijo!:emot112:

dvorjan

Moj DS3 je bil v cetrtek delezen postenega ciscenja.

1. Najprej hitro spiranje vecje umazanije z WAP-om.
2. Se eno skropljenje avta, ki mu je sledila obdelava s plastelinom (da do pobere bolj trdovratno umazanijo).
3. Pranje s samponom, gobico "ovca" in metodo dveh veder (cista in umazana voda).
4. Spiranje, ciscenje platisc z navadno gobo.
5. Sesanje umazanije v notranjosti, brisanje ter premaz usnjenih sedezev.
6. Odprava najbolj trdovratne umazanije z alkoholom (denimo mrcesa, ki se zalepi na avto, ko se peljes 200+).
7. Ko se je avtomobil posusil, pa je sledil se nanos nano zascite za odbijanje umazanije in deznih kapljic (na karoserijo in stekla).

Dezevni vikend je prestal brez tezav in se danes izgleda lepo. Poslikal ga pa res (se) nisem.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Mogoče za moje pojme malo prehitro za plastelin. Drugo pa kot mora bit. Pa izogni se alkoholu. Na pumpi kupiš sredstvo za odstranjevanje mrčesa.

LP

ModelJT

Citat od: dvorjan;1058396. Odprava najbolj trdovratne umazanije z alkoholom (denimo mrcesa, ki se zalepi na avto, ko se peljes 200+).

Mrčesa se bodo zalepila na avto tudi, če pelješ 50.
[SIGPIC][/SIGPIC]