Pranje avtomobila

Začel/a Gox, Marec 26, 2007, 08:00:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Jaz za mrčez ne uporabljam nobenih kemikalij...ampak raje stare najlonke od stare...natakneš na roko podrgneš s pomočjo vode in gre vse dol brez kakršnih koli poškodb.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

Jaz sem samo enkrat uporabil namensko čistilo za mrčes, pa sem na Xsari skoraj barvo pobral dol. Nisem vedel da je tako agresiven.

Sem našprical in počakal nekaj sekund (po navodilih) potem pa z gobico še malo okoli maske pobral ta večje muhe dol.

Očistilo je res lepo, sam ko se je avto posušil sem imel nad masko en mat flek, velik cca 10x10cm. Sem moral potem polirno pasto uporabit, da se je vrnil sijaj.
Enako izkušnjo je imel sosed, ko je Xantijo drsal, pa poškodoval lak s takim čistilom.

Od takrat dalje ne uporabljamo več tega, samo še šampon s kakim dodatkom voska.

Pa za Alu feltne uporabljam čistilo za feltne. (s tem da sem ga razredčil 1:1)

Xandrej

S čistilom za mrčes ne delat na soncu! Sonce pa to čistilo smrt... samo v senci pa hitro dol... Sicer pa kolko sem jaz probaval se je najbolje obnesel petrolova čmiga... Sam sicer tudi redko uporabljam ampak včasih že.

ModelJT

Jaz uporabljam navaden šampon za tole. Malo bolj pritisnem pa gre vse dol.
[SIGPIC][/SIGPIC]

harvey

Citat od: MSrougeZX;105871Jaz za mrčez ne uporabljam nobenih kemikalij...ampak raje stare najlonke od stare...natakneš na roko podrgneš s pomočjo vode in gre vse dol brez kakršnih koli poškodb.

MSrougeZX, super nasvet, da ni vse samo kemija. Ob naslednjem pranju preizkusim tvojo metodo.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

O brisanju stekel je bila v vsej temi omenjena samo metoda z jelenovo kožo in čisto vodo ... in ene vlažne krpice.

je kaj novega?

Kakšno dobro čistilo za stekla?

Moj avto ima sedaj dve leti, pa dvomim da so bila kdaj stekla oprana znotraj :) Vsaj zadnje leto in pol ziher ne.

Se pa sedaj v vožnji proti soncu že malo opazi, da je steklo znotraj umazano.

Pred leti sem imel dobre izkušnje z nekim čistilom za stekla z dodatkom alkohola, potem vmes nekaj slabih izkušenj s čistili, ki so puščali sledi po brisanju ...

Sodelavka mi je predlagala eno čistilo (pozabil ime ... rdeče barve) na bazi kisa. Da zelo lepo čisti šipe.
Verjetno bom kar tega nabavil.

Šipe pa ko jih že čistim uporabljam čistilo za steklo in mikrokrpo, da ne pušča "muck"

Je pa to edino delo na avtu, ki ga ponavadi najdlje odlašam :)

MSrougeZX

Jaz tudi to najbolj odlašam....je pa najenostavneje z steleksom in kvalitetno mikrokrpo ali časopisnim papirjem.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

Pa se steleks ponoci ne blesci, ko ti posijejo luci drugega avtomobila?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Citat od: dvorjan;133578Pa se steleks ponoci ne blesci, ko ti posijejo luci drugega avtomobila?

Ponavadi ne, tudi s steleksom sem imel dobre izkušnje ...

Jogador

Jaz uporabljam steleks in papirnate brisačke, funkcionira.

Pa armaturko pokrijem, preden začnem špricat stekla, baje stelex ni prav zdrav za plastiko (tako mi je bilo rečeno, kolk je resnice v tem pa ne vem)...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Pyr0Beast

Jaz sem opazil da ni toliko problem tisti prah kakor pa mast ki se nabere na šipi. Steleks je dober pri temu, samo jaz prej še s papirjem vse obrišem.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

frodo1

Lepo gre očistit tudi z robci za čiščenje očal, pač nekaj jih porabiš, ali pa z razmaščevalcem, le tega našpricaš na krpo pa pobrišeš, po armaturki ne bi bilo ravno dobro, je precej agresiven.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

ModelJT

Jaz uporabljam steleks in papirnate brisače.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Jaz isto, samo da steleks ne pršim na okno, si pošpricam na papir in nato sčistim.

superca13

Dobra krpa iz jelenovega usnja + H2O in basta. Za šipe, za armaturko...Èisto ko žegnana voda. :)