XM na internetu

Začel/a Veloce, September 17, 2009, 05:45:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Citat od: Lovro;98376Ja, tile XM-i so prave admiralske ladje. Še mene vsake toliko časa grabi, ko vidim kakega MK1 na oglasih. Tisti rdeči na sajvestekaj.net oglasih, letnik 1992 me stalno matra. Se moram kar precej premagovati, da ne dvignem telefona in kličem lastnika.

V kratkem,bom prodajal enga 2.0 i s klimo,v prvi barvi,realnimi 200000. Avto je odlicno ohranjem,mehansko bo v nulo,cena bo dobra. Upam trdit,da je eden boljsih primerkov serije 1.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

psihopat100posto

Rocky mene zanima kak kaj dela na plinu, kak se obnese Prins sistem, kje si dal montirati plinski sistem?
lp

Rocky

Citat od: psihopat100posto;98438Rocky mene zanima kak kaj dela na plinu, kak se obnese Prins sistem, kje si dal montirati plinski sistem?
lp

Plin sem dal montirati leta 2008 pri AvtoNaPlin.si, ki trži Prins v Sloveniji. Sicer je bil najdražji izmed vseh ponudb, a me je prepričal s tehničnimi prednostmi. Gre za sekvenčni sistem in je zato potrebno vrtati v glavo motorja, ker se vgradijo dodatne šobe. Zato pa še vedno deluje potovalni računalnik (prikaz porabe), delovanje je nemoteče in pri preklopu ne občutiš nobene spremembe. Brez težav deluje tudi pri -25°C.

Z vgradnjo je kar precej dela in pod pokrovom motorja sedaj ni prav nobenega prostora več (celo plastično zaščito so morali odstraniti). Serviserji niso najbolj navdušeni nad tem, ker je dostop do praktično vsega zelo otežen :)

Izkoristek je med boljšimi (čeprav nekaj plina več od bencina vendarle porabi). Razlika v zmogljivosti je komaj opazna. Malo me moti edino, da malenkost "cukne", ko spustim "gas". Tudi sicer so vse morebitne nepravilnosti pri plinu še bolj opazne, kar ni nujno vedno slabo, ker hitreje ugotoviš, da je nekaj narobe :)

Kot zanimivost lahko povem, da je mogoče v XM-a vgraditi 120l tank za plin (ima namreč tako širok prtljažnik kot recimo Mercedes ML). Jaz se za takšno pretiravanje sicer nisem odločil in sem vgradil toroidni rezervoar namesto rezervne gume z 72l bruto oz 60l neto.

Kljub temu se lahko precej dolgo peljem, če natankam 90l bencina in 60l plina :)

Zaenkrat s plinom nisem imel nikakršnih težav, od vgradnje pa sem prevozil že okrog 60.000 km. Investicija se mi je povrnila v dobrem letu.

Starejši plinski sistem imam tudi na Fiatu Scudo (ni Prins in je vgrajen na Hrvaškem). Èeprav deluje, je razlika v izkoristku in gladkosti teka precej opazna. Je pa takšen preprost, robusten sistem (brez dodatnih šob), mogoče dobiti tudi do 1000 € ceneje in menda dobro deluje v XM-u.

No, ti že vse to gotovo veš, ker voziš na plin :)

Lovro

Citat od: mirchi;98413V kratkem,bom prodajal enga 2.0 i s klimo,v prvi barvi,realnimi 200000. Avto je odlicno ohranjem,mehansko bo v nulo,cena bo dobra. Upam trdit,da je eden boljsih primerkov serije 1.

Hvala, ampak zaenkrat ne mislim kupovati XM-a. Bolj učke rajcam na slikah po oglasih. Je pa res, da cedim sline in včasih, da res ne bi koga poklical za nakup, se moram začasno odmakniti od telefona, dokler napad ne mine.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Citat od: andraž;98312Sicer ne sodi ravno v to rubriko, je pa zeloooo lep. Verjetno eden zadnjih letnikov, exclusive oprema. Sem ga slikal nekaj dni na zaj v Lj., na Gorkičevi ulici.

Danes zjutraj sem bil pri Novaku, pa sem ga spet videl. Od zadaj krasen, od spredaj pa... Groza. Rocky, tole je pa smola. Ampak nosilec amortizerja se popravi, havba se pa poravna in pobarva, pa bo spet kot nov. Kako ga je škoda!

GSclub

Citat od: andraž;98463Danes zjutraj sem bil pri Novaku, pa sem ga spet videl. Od zadaj krasen, od spredaj pa... Groza. Rocky, tole je pa smola. Ampak nosilec amortizerja se popravi, havba se pa poravna in pobarva, pa bo spet kot nov. Kako ga je škoda!

bolje, kot dat rabljene nosilce, je naročit obnovljene pri mojstru na hrvaškem, 100eur kos, menjaš oba in maš mir. narejeni pa so tako, da če slučajno spustijo, kolesa ne zabije v kolotek, ampak se še vedno vrti.

Rocky

Ja, ravno včeraj se mi je tole zgodilo na poti domov. Bom seveda popravil. Nosilce sem že naročil, tudi pokrov motorja; z ličarjem sem dogovorjen. Po praznikih bo spet na cesti.

Prej sem imel Xantio in enako smolo z enim izmed nosilcev. Je pa zanimivo, da sem pred dvema letoma menjal ravno ta nosilec, ki je včeraj pogledal skozi pokrov. Sedaj sem naročil obnovljene in ne rabljenih. Upam, da bo nekaj časa mir :)

Kakšne posebne drame ni bilo, čeprav se mi je tole zgodilo na avtocesti. Avto je za silo vozen.

psihopat100posto

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4340
no tak je bilo pri mojem tudi, se zgodi ne, kaj češ,popraviš in voziš dalje. Jaz trenutno čakam na dobavo hirdavl. lajtunge(že 2 tedna-citroen nesposobneži), da bomo spet v pogonu. Cena niti ni tak huda, 60 EUR. Mi je zanimljivo pri tvojemXM-u da je letnik 95 in ima alcantara oblazinjenje, si ziher da ni blo to naknadno vgrajeno, ker pomoje bi mogel biti črni leder original notri? Ja plin imam jaz vgrajen že 5 leto in razen enkrat letne menjave filtra ni bilo dodatnih stroškov, tak da plin:BigThumbs:!
lp

Rocky

Leta 1995 so naredili "facelift" in od tedaj pa do konca niso kaj bistveno spreminjali opreme. Jaz imam še pravi les na armaturi, po letu 1997 je les zamenjala obarvana plastika, ukinili so DIRAVI in začeli vgrajevati nov V6 motor ter več airbagov. Mislim, da drugih razlik ni bilo.

Avto je popolnoma originalen (edino prebarval sem ga na identično barvo, kot original, vgradil plin in nekaj audio opreme - čeprav se tudi tega ne vidi na prvi pogled). Uvozil sem ga iz tujine, kupil pa od prvega lastnika. Ima vso zgodovino (prvi lastnik je novega kupil v Belgiji), potem pa se je vozil po Franciji, Italiji in Španiji. Ko sem ga kupil je imel Španske registrske tablice. Prejšnji lastnik je bil pomočnik generalnega sekretarja NATA in je zaradi narave dela veliko potoval.

Kupil sem ga za smešen denar in sicer prek Ebay-a. Zanimiva zgodba. Jo morda kdaj napišem :)

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

dani77si

znotraj lep..ta pa je ena boljših..

Tiki

Kaki kosi bi še bili za pobrat... ;)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

fizika

Jebela fantje, tale xm črn z območja 02. me zelo mika, tudi cena ni pretirana, ker imam nekaj privarčevanega kot me pa verjetno nekateri že poznate iščem enega bolj močnega xm-a,ker je to zame sanjski avto še dandanes, in si ga resnično želim nazaj, kajti imel sem že TCT-ja, in vem da po približno 250000 bi bilo treba malo pregledat turbino... na svojem sem jo menjal malo pred 280000 km, tako da je res tukaj potrebno biti pazljiv...glede na kilometrino, in antisocialne razmere za bencinske konjičke bi porekel da bi se dalo z možakarjem za kar nekaj ceno zbarantat...kaj porečete???

Veloce

Èe hočeš malo bolj močnega, potem bo zate 3.0 tapravi. 2.0 turbo si že imel.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

fizika

Zdravo, ja seveda Veloce imaš popolnoma prav, sem jih že gledal pa spremljal ampak mislm da je nekak dražje vzdrževanje, pa še registracija tudi, no pri temu TCT.-ju je pa nekako cena približno realna razmeram dalo pa bi se jo še znižat zato tega snubim...