Nakup Xantie

Začel/a gregor, Marec 24, 2007, 02:56:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Ahha, se pravi da so ?e prve xantie mele močnost po hidroactivi2. Hmm, bom jst tole ?e mal popredal?kov - sm zgleda use zame?u...
Hja, dougcajt mi je ja...

Citroenovc

Hyr2 in Xantia1 - simpl - ko je prišla ven - si jo lahko dobil s 5 motorji:
- 1.8i
- 2.0i
- 2.0i 16V
- 1.9D
- 1.9TD

V navezi z 1.8i in 1.9D je bila načeloma mišljena oprema SX - klasična hidravlika.
Tudi ?e bi kupil (zunaj so načeloma obstajale) z VSX opremo - bi imela klasi?no hidravliko.

No 2.0i si lahko kupil kot SX ali VSX - pri SX je bila Hyr2 dopla?ilna pri VSX serijska. Podobno se ponovi pri 1.9 TD.

Pri 16V pa je bila Hyr2 serijska.

No potem se je pa z leti in ve? modeli zadeve ?e malo bolj zakompliciralo ;)

To je tudi ?tos, zakaj VSE "obi?ne" (Activa je nekaj posebnega in jo dajmo posebej obravnavati) Xantie2 v SLO imajo navadno hidravliko - ker se je uvažalo izključno samo ?e SX ali Activo. ?e bi uvažali VSX - bi pa tudi v SLO prodane X2 imele Hyr2.
OK

LP
Primož

garac

orga calculator oziroma link do njega je tudi na forumu citroenar
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

michoBX

No pa jo mamo!

2.0i 16V 1999, kovinsko rdeča, 96k km. SX oprema. Tako-reženo smo sedaj 2. lastnik. Ni kaj, ohranjena zelo, redno servisirana(tudi hidravlika). Kaj ve? pa kasneje...

deyo

gigo

Veliko varnih kilometrov ti šelim. Kaj pa bo z BX?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

michoBX

Hvala;

BX ostaja - sem ga prepisal nase, in se bom z njim ?e redno vozil. Tako da mamo sedaj tri avte doma - z oplom se vozi sestra, jaz z bxom, xantio pa imata star?a za na ?iht...

Smo ?e vedno full zadovoljni, pa mislim da bomo ?e naprej. Avto je tudi ?e pogledan s strani mehanika, ki je bil prav tako presene?en nad ohranjenostjo vozila...

Jo bom dal tudi v garažo, samo da digitalca dobim ;)

michoBX

Citat od: Citroenovc;19323KOga boš predelal na LPG? BX ali Xantio?

Btw - sre?ne kilometre. Pa poročaj kaj, kak se obnese.

Maja je s svojo v ?e ne 2 mesecih naklepala ?e prek 5k km in je zaenkrat zelo zadovoljna.

Xantio bom upgrajdal na plin, bxa se mi skoraj ne spla?a, se pa bom pa vseeno pozanimal...

Seveda bom poročal, naslednji teden, ?e bo čas, se bo menjal jermen, olje, filtri...
Bom pa na poraba.net tudi vodil evidenco - res pa je da bo avto dnevno klepal relativno kratke proge, pa kakšne tri dlj?e na teden, tak da nebo ravno blestela poraba...

Poror?am, ko bom mel spet kaj ;)

Xandrej

Jesus pa tile linki...

Vglavnem prodaja se xantia activa na avto net...

Citroenovc

ulala, takele z Activa sedeži in ledrom pa ?e nisem videl v živo ...

sicer verjetno to pomeni, da je uvožena ...

nevermind ... a kdo poznaš razmišljam, ?e se mi dovolj Activi, da bi si omislil en tak bolid ...
OK

LP
Primož

Xandrej

?e si res zainteresiran ti lahko grem avto pogledat pre?ekirat ter povedat stanje pa ?e kje je bila servisirana... Samo nebom hodil zastonj. drugače ni problema.

Citroenovc

Saj pravim, da se mi ?e razmi?lja.
Bi moral potem obenem takoj vnov?it ?e sedanje prevozno sredstvo - ker 3 avtov pa doma ne mislim gledat. ?e tako zasedamo pol javnega parkinga na trgu. Sosedom bi se odpulilo.

+ Ne da se mi ubadati s posebnostmi Active - ker nimam ve? toliko časa kot pred 3-8 leti.

S tega vidika bi raje imel navadno Xantio2.
Po drugi strani navadno Xantio2 ima moja - pa me ne navdu?i njen volan. Ni progresivc + bolj mehek kot pri BX.
A kdo ve - a ima Activa navaden servo ali progresivca? Tega podatka nisem nikoli zasledil.

Mah, samo ko takole pomislim - jaz sem ena razvajena rit - ki jo bo zadovoljil le XM Exclusive, CX serije2 (oba DIRAVI pod pogoj) ali pogojno C5mkII Exclusive.

Našrtno samo zaradi mene ti je NI treba hodit it gledat. ?e boš pa slučajno v bli?ini pa ne boš vedel, kam s 15min cajta - ti pa ne bom zameril ;-)
OK

LP
Primož

dobek

andrija, avto je itak tu blizu, na taboru (Zokija s kluba poznas? to je od njegove bivse zene...one jre pred casom svojo enako mel na avtonetu, samo da ma crno usnje, pa vec km prevozenih. naj bi pa obe bile menda slovenske)
:burn:

michoBX

Ta je tudi videt lepa... Bi uzel sam spojle?ek ;) Ledera pa itq nemaram... Tudi ta ima zelo vabljivo ceno, sploh, ker je activa in TC 2.0...

tct

Activa ni toliko zahtevna, da bi se je človek bal, CT (Constant Torque) motor je pa verjetno najboljše od Citroena. V6 in 2.0 imata enako podvozje, razen 3mm debelej?ih prednjih cilindrov. Raznih progresivnih volanov ne pogrežava z @jolbetom pa se včasih tudi čez 250 (po ?tevcu) na uro počeneva v dirko za probo. Stro?kovno je Activa samo dve kugli ve? (33+33?), včasih crkne zadnji cilinder (400?), pa ?e to na 150.000km. drugače pa samo plastična vodila Active (15?) in mazanje vage. Občasno se menja pu?a na zadnjem Activa cilindru, kar je poceni in se dobi posebej.