Nakup Xantie

Začel/a gregor, Marec 24, 2007, 02:56:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Ja mene je pa ravno branje občasnih tvojih in jolbetovih temeljitivh Tehničnih opisov usmerilo stran od Active.
Ker sem dobil občutek, da je z njo tako - ?e jo sam ?raufa? (za kar nimam pogojev) - potem dela BP. ?e jo zaupa? servisu - boš imel z njo samo eno velko j..o.

Ja mene je pa ravno progresivc (ampak pravi hidravli?en, ne sedanja elektri?na sr.nja) totalno preprižal. V bistvu en redkih biserov mojega sedanjega avta, ki ga edinega (od tehnikalij) pogrežam v Xantii od punce - vsaj pri 1.8i 16V je volan kriminalno mehek in brez občutka. BX servo je pojem proti temu.
No pa mogoče malo ve? prostora za moja kolena pri vozniku bi lahko mela Xantia. Tudi ?e je volan max navzgor - se ne ujameva glih najbolje ...

za CT se pa strinjam, da je odličen motor.

Mah klinac. Zakaj ni bilo ta(ke)ga avta 6 mesecev nazaj. ?e ne bi vložil v svojo krntijo dobrega tisočaka ?e (ki jih zdaj nikoli pri prodaju ne dobim nazaj) za konkreten servis - bi zdajle ?e pri meni stala ....
OK

LP
Primož

Citroenovc

?e misli? glede kolen - v bistvu je precelj bolj hudo, kot bi prižakoval od avta, ki ima enako medosno kot moj avto. In glede na to, da je vsa razlika med njima v zunanji dolžini (preverjeno z metrom) na račun večjega prtljažnika + motornega prostora pri meni - kabini pa sta enako dolgi.
Seveda lahko porinem sedež zelo nazaj - samo potem imam pa prekratke roke za spro?ženo vožnjo :(

Mimogrede - na avtonetu je tudi ene 2000 2.0 16V Exclusive se pojavila - s SLO tablicami in kao 1. lastnik (??) - sem pa mislil, da je bila v SLO uvožena samo in zgolj 1 Exclusivka kot nova (pa ?e ta 3.0 in Break) ... Mislim da je zgolj napa?no navajanje informacij v oglasu (bolj verjetno) ....
OK

LP
Primož

tct

Ne samo Activa, vsak Hidravličar ima normalne težave z vzdrževanjem. Omenjena dva elementa sta na Activah dodatno. Predvsem so težave z elektroniko na ventilih Hydractive 2 in tesnostjo sistema. Zato pa imamo Citroena, ker se ga vsi bojijo in so starejši avti poceni.

Citroenovc

Jah samo jaz izhajam iz (očitno) precej zanesljivega Hidravličarja - BX - kjer sem v 8ih letih imel res minimalno dela z vzdrževanjem hidravlike:
- na začetku sem zamenjal hobotnico
- 2 x refilal bunke
- 2 x zamenjal LHM
To je to.
OK

LP
Primož

Dr. MadMan

Sem si mal pogledal to xantio. Mislim da je to tiska k me je en ?e nategnil da sem se peljal iz Ljubljane v MB da sem ugotovil da je bil avto razsut. od tega da osdtopa maska do tega da je zadnji spoiler komaj ?e gor pritrjen in seveda okru?en. Avto pa je uvožen iz nem?ije.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Citroenovc

Po nekaterih infotih je rdeča Activa TCT + bež leder biv?a slučbena od ene zavarovalnice - in je bila ?e pri njih precej zdelana ...
Zdaj ali je pa to tudi konkretno točno ta - pa ne bom sodil.
OK

LP
Primož

Xandrej

Naj bi  bila biv?a od Markota biv?i predsednik  MB sekcije servisirana na avto city... Glavni servis narejen pri 120 000 kilometrov drugače pa par stvari za porihtat. Včasih stoji baje ravo včasih krivo kak se ji zazdi. Mislim pa da bi to za Jolbeta pa TCT bila ma?ji kašelj.

tomaz555

No pa mogoče malo ve? prostora za moja kolena pri vozniku bi lahko mela Xantia. Tudi ?e je volan max navzgor - se ne ujameva glih najbolje ...

Citroenovc se mi zdi, da se z novejšimi Citroeni ne ujame? najboljše. Pripombe so letele ?e na Picasoja, verjetno bo treba zamenjati znamko. lp

deyo

No jaz nisem glih majhen, pa tudi glih suhec nisem :emot68:, pa imam volan spu??en do konca dol, pa nimam problema

Xandrej

Jaz tudi glede pozicije pri Xantiji nisem imel problema. Pa ?e nekaj sem zasledil... Safrane vs xantia? Glede prostornosti Xantia popu?i po celi ?rti... Glede kabine, sedežev, razmika med sedeži, zadnja klop, prtljažnika... Safrane je za primerjat z XM-om ne pa za Xantio.

Citroenovc

@tomaz555 - se ni za bat - ?e vedno se z dovolj veliko ?evronarji ujamem.
XP je res polom ergonomije. Zadnji? sva šla z očetom v Ikeo pa nazaj - tama ... kr? v stegnu, kr? v goleni .... Iz BX tega ne poznam. Kaj šele iz XM.
Xantia2 sem pa zgolj presene?en nad "utesnjenostjo" za voznika glede na notranjo dol?ino in na sploh notranje dimenzije (zmerjeno). Je pa to tudi odvisno od polo?aja, ki ti je všeč za volanom - sam imam rad sedež dvignjen (dolge noge) + malo naprej (zaradi pravilne dr?e rok). ?e bi porinil sedež do konca nazaj - se s kleni zagotovo nikamor ne bi zadeval - samo potem pa roke trpijo ...
No ?e vedno mi (od novejših) ostanejo XM, C6, C5, C4 Picasso, ipd - kjer se počutim kot riba v vodi :-)

@Andrej - jeste - se strinjam - samo dol?insko sta kabini enako dolgi. mogoče kak cm razlike. OK, širina je nekaj drugega. onih cca 25cm zunanjega prirastka Saf gre točno na račun prtljažnika, ki je cca prav toliko dalj?i.
Je pa tak, da sedenje v Safu se niti pod razno ne more primerjat z XM. XM je navkljub enaki dolžini - za 1 razred večji v kabini. Vse je večje. boljši sedeži, ?e ve? prosotra, ipd ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Ne vem ?e je Faza I in Faza 2 safrana drugačna ampak mislim, da je enako. Ko sem na safranu imel sedež nastavljen za svojo rit (193 cm), bi lahko zadaj normalno sedel človek ki ima 2.30 metra... Sta čisto primerljiva tak, da se čisto normalo primerjata en z drugim. XM je celo malenkost krajši, ožji ter ima manjši kuferam:

safrane: 4.74, W 1.82, H 1.45 uferam 480 litrov
XM: 4.70, W 1.79, H 1.39 Kuferam 455 litrov

Edino v XM-u se lepše Pelješ zaradi hidravlike. Tak, da tista o enem razredu večjem avtu v kabini je malo bosa... Aja ker je Citroen.:BigThumbs:

tct

Ena od TCT Activ je bila v lasti ene od Naših firm, doživela je totalko na kri?i??u v BTC in je bila potem odprodana. Imela je bež usnje in lucifer rouge rdečo perl barvo, kar je redka kombinacija, večinoma so bile rubin rdeče. Preglejte prvi ko? in desno stran avta, lahko pa povprašam kam je res bila udarjena, ?e koga zanima.

Citroenovc

Pusti ti kuferam ipd ... govorim o KABINI. in po?utju med sedenjem.

Saf igra ne poceni foro (znana Renault fora - pri Vel Satis so prvič naredili sedež, ki nima tega "efekta") - namreč: sedalni del sedežev je zelo kratek za tak avto - konkretno krajši kot pri XM - res konkretno.
Zato na pogled deluje, da ima ve? prosotora za kolena, ipd. Ko se pa vsedež - pa vidiš razliko. Pri XM mi in sprednji in zadnji sedeži podpirajo komplet nogo. Pri saf je cca 1/3 stegna "v luftu" ...

Medosna od XM je tudi cca 10+cm dalj?a od Saf (primerljiva s S klaso tedanjo). Xantia in Saf imata pa tam tam medosno.

Pa tudi rangirani so v tujini FR avti bili dolgo let tako:
- R30/R25/R safrane - višji srednji razred
- C CX/C XM - prestižni razred

najbrž da z razlogom.
OK

LP
Primož

gigo

Zadnji? je tudi meni uspelo zaslediti rdečo xsantio katera ima masko od MK1, prodajalec pa navaja (po letniku) da je MK2. :argue1:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens