Nakup Xantie

Začel/a gregor, Marec 24, 2007, 02:56:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Nekaj imam nagledano pri sosedih...
Xantia 1.9TD, letnik 97, ?e prav vem, je EURO2.

pa sufam po netu in nič konkretnega ne najdem...

Ali je ?e vedno edini pogoj za registracijo vozila, uvoženega oz. pridobljenega iz tujine, EURO2?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Primoz

Prvo poglej, ce je v prometni vpisan EURO 2. ?e ni, potem moras opraviti Tehnični pregled pri poobla?ženi oragnizaciji (ne vem katera je), da ti izdajo potrdilo o EURO 2.

S potrdilom o odjavljenem vozilu (njihova upravna enota), prodajno pogodbo, prometnim dovoljenjem in proba tablicami (zavarovanje za toliko dni, kot pa? ?e je) prideš v Slovenijo (s temi tablicami se lahko vozis po celi EU za čas trajanja zavarovanja). Z avtom greš na homologacijski urad, kjer ti izdajo nacionalno homologacijo (ne rabiš it do zastopnika, ker imajo ti uradi katalog), opravi? Tehnični pregled in ga registrirač. To je to.

Lep pozdrav

gregor

hmm v  prometni piše:
abgasme?verfahren 92/12/ewg, co 0,481 g/km, nox 0,512 g/km, partikel 0,040 g/km

Po številkah je definitivno euro2, v bistvu na meji euro3, ne vem pa ?e, ali je za Naše birokrate to vredu.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Markolin

Va?no je da ima homologacijo, itak pa velja, da vozila od letnika 1997 ustrezajo in ni problema z nakupom.

LP

Mare

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=967&sid=795

gregor

So mi pojasnili, da ?e ne piše v papirjih EURO2 ali 94/12, se lahk je*e?.

Citat?e ni, potem moras opraviti Tehnični pregled pri poobla?ženi oragnizaciji (ne vem katera je), da ti izdajo potrdilo o EURO 2
Primoč, ve? kaj ve? o tem? Pri nas dvomim, kve?ejmu bi uspel pridobit potrdilo, ?e avto ?e ustreza, le vpisano ni v avstrijski prometni.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Primoz

Pri nas v Sloveniji nih?e nima Tehničnih zmočnosti za izdajo potrdila o EURO....normah.

V tujini je teh Tehničnih organizacij zelo malo. mogoče bi ti znali odgovoriti na nem?kem ADAC-u ali avstrijskem ?MTC. srečo bi pa poizkusil tudi na slovenskem AMZS, ?e slučajno vedo.

žal ti ne vem pomagati, razen splo?nega napotila.

?e pa ?e želiš imeti Xantio TD, izberi 2.1 TD, ki pa ima vpisano EURO2 normo. Je boljša izbira, kot pa 1.9 TD

Lep pozdrav

Primoz

Citat od: gregor;3207So mi pojasnili, da ?e ne piše v papirjih EURO2 ali 94/12, se lahk je*e?.

Primoč, ve? kaj ve? o tem? Pri nas dvomim, kve?ejmu bi uspel pridobit potrdilo, ?e avto ?e ustreza, le vpisano ni v avstrijski prometni.

Ups, sem malo prehitro odgovoril, ampak bom vsebinsko dopolnil. ?e imaš to potrdilo, na katerem je navedeno, da ustreza EURO2 normi, le-ta ne rabi biti vpisana v prometno dovoljenje. Velja pa enako, kot vpisana v prometnem dovoljenju.

Torej, vpisana EURO2 norma v prometno dovoljenje ali pa potrdilo o izpolnjevanju EURO2 norme je enakovredno. Skratka, ali-ali.

Lep pozdrav

psihopat100posto

gregor

Na ?tajerski avtodom sem klical dopoldne, in so mi povedali, kar sem zoraj napisal. Napisano euro2 ali direktiva 94/12.  Bom jutri poskusil srečo ?e pri generalnem uvozniku, ?e dobim papir.
Obstaja ?e ilegala, ki pa mi ni všeč.

2.1TD odpade, ker ima lucasovo pumpo in ne gre na olje.
Ko sem gledal po netu, ima tudi precej letnikov 96 vpisano euro2 normo, ampak v nem?iji. V avstirji je bolj tako tako očitno.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

gregor

V Citroen Koper so mi prijazno razložili, da ?e avto ustreza normi 94/12, ni problem, lahko dobim potrdilo, le tip motorja in ?t časije jim moram sporočiti...
Bom šel ?e gledat, ?e je avto vreden nakupa, s podatki iz prometne preverim v kopru, ?e je skladen s 94/12..
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

tct

Raje se zapufaj in kaj novej?ega kupi, ne ve? kot en model nazaj, pri nekako 13 letih ponavadi vse propade, gumijasti deli, ?rpalke, motorji ?ip, ABS senzorji itd.

Interceptor

Glede na to da moram iz znanih razlogov zamenjati avto razmišljam o nakupu Xantie 1.6 ali 1.8

Ne rabim brzine, ne var?nega samo da je mehko.(glede na to kakšne so ceste pri meni).

gledal sem cene in se dobi za 1200? ?e kar lep avto (vsaj na izgled).

Zanima me kakšne so cake na kaj moram pazit pri nakupu, verjetn se vsi tukaj bolj razumete u to kot jaz.

garac

Pusti pri miru za dol si kupi lepo en ZX in ?au
Xantij 16 pri nas skoraj ni. 18 je sicer trpe?en motor, samo ne vem, kako bo mehanika zdržala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

ZX break 14 je bil zadnij? na sejmu, lep za 1050? ma? sliko na forumu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Interceptor

sej u ceni ni nobene razlike sam bi raj meu mal večji avto