Nakup Xantie

Začel/a gregor, Marec 24, 2007, 02:56:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DS 21

Meni se zdi Xantija dosti zanesljiv avto. Res pa, da ima vsak svoje izku?nje. Fotr vozi Xantijo 250.000 brez  problemov! Hidravlika zadnja stvar !
In kot da se druge znamke ne kvarijo ? Vse po vrsti, sploh pa Nemci, bej? !Imam prjatle k  novej?e bmw, toyote servisirajo k zme?ani jst pa hehe. Kup citroena ne ta jajca :)

?e zNaš sam kaj popravit, poiskati na kakšnem odpadu ali pri konkurenci je Xantia  poceni za to kar nudi pa pika !  ?e pa na original servis Pelješ, original dele montirač,  normalno bankrotirač. Isto kot pri vseh znamkah.

L.P !

CitroX

Kolega kupuje avto
xsantia 2.0 plaisir,  97 kW, letnik 2000, 135 tiso? kilometrov
Ve kdo kaj o tem avtu?
So kakšne ?udne serijske napake?
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

garac

saj je dal psihopat 100% eno lepo belo od kolega gor,  kaj pa je s tisto narobež Meni se ne zdi slaba. Tale plasir je s klimo in to serijsko imam nekje reklamni letak
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Dr. MadMan

Xantije teh serij nimajo ve? otroških bolezni. iz prve roke pa lahko povem da je doti?ni motor zelo pohlevna ?ivalca. ?rl ti bo od 8.5 do 11 odvisnood noge. Ob rednem servisiranju pa boš v njem preživel vsaj ?e 300.000 brez problemov.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Francl

Pozdravljeni, gospodje!
Kot je videti na slikah in v opisu, se je spet pokazalo, da tile trgovci kar nekaj klikajo, ko oddajajo oglase. Izredno redke Xantie imajo v opremi tempomat in tale ga nima, tako kot tudi ne po globini nastavljivega volana, na žalost pa je tudi brez hidraktive. Vseeno je oprema kar solidna in tudi mašina je kar prava.
Zdi pa se mi vseeno malo predraga.
:Hammer3:

Xandrej

Saj nikjer ne piše, da je cena zadnja. ?e je pripravljen spustit je treba odpeljat ?e je z avtov vse vredu. Letniki pa tile motorji so BP tak, da ?e avto ni bil razbit ali kaka druga cvetka pol je za kupit. ?e pa je predrago pa naj kupi pasata 2000 letnik za 2 miljona pa bo srečen kot lastnik pa ?e sosedi bojo gledali (baje).

tct

Hydractiva ni nič posebno koristnega, prej ena velika zajebancija. Hydractiva II ima napako, ki jo sam te?ko sanirač, servis je sploh ne prepoznava, zelo pa ?kodi udobju v vožnji. Hydractiva naj bi na podlagi podatkov volana in gasa otrdel federacijo. No v regulatorju te kugle je ena dioda, ki povratne inducirane sunke elektrike eliminira. Tam je zelo vroče in dioda rada crkne (v plastiki zalita jeba). Imaš ve? močnosti, odpre? ECU, ki je mimogrede zavarjen in vse zvije?, ali kupiš nove regulatorje (2 kosa po 80?) ali kupiš posebno škatlico na E-bayu ali sam zalota? diode na predpisana mesta v vozli??u kablov pri belem vtika?u v ECU (1?). Torej, ?e je avto trd ni vse v g.Nemcu ali g.Novaku ampak tudi v poznavanju elektronike. Menda te modifikacije pripravljajo tudi za C5 (??) Dandanes nobena Xantia ne more priti s ceno čez 2000?. Xantia II nima slabosti, kvečjemu prednosti, ker je po crash testih prilezla po modifikacijah Xantie I (*) v tretji razred Xantia II (***), doti?ni motor pa je 16V, ker ima 135hp, tastara ima 122hp

Francl

očitno pri Xantiah druge generacije elektronika ni tako velik problem, kot pri prvi generaciji. S prvo sem imel pri taki starosti bistveno ve? problemov s crkovanjem senzorjev. Zato se mi zdi, da je HA2 kar koristna zadeva.
Sicer pa vsaka čast.
Kje zve? za take finte?

Ontopic:
Razlika v ceni med svetlomodro in belo xantio je prav nesorazmerna. Bi moral prvi fejst spustiti.
:Hammer3:

CitroX

... je nabavil - H coupe...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

tct

X1 ima pa težave s stikalom na ključavnici, to zvezo z ventilatorji vsi poznate. Kako kaj zvem? Ja toliko časa me jebe, da grem iz trme dognat, kaj mu je, berem nem?ke in angle?ke forume, včasih francoske slike, nekaj tudi v ?pan??ini (vse za Citroen). ?e vsake tri mesece končnike menja? zaradi trdote pa itak posumi? v hidravliko. Zdaj sem na pol poti do popolne sanacije in razumevanja te, sicer ?arobno odzivne in varne, Active V6. Do zdaj sem obdelal sklope: Jermeni in ?ponarji, kugle in polnjenje, pumpa in tesnenje pumpe in čiščenje sistema, nosilci motorja, zdaj sem na elektroniki H2. Informacije so na voljo.

michoBX

Doma se odlo?amo za nakup xantie 2. serije. Jutri gremo gledat eno v unec, 98/99 letnik - 1.8 16v. Ima tam 150k km Ceni jo pa na 2800?. Je drugi lastnik, in se mi zdi, da bi ceno lahko spustil tudi pod 2500 ?. Kaj pravte?

Mal me zanima na koliko km ima xantia servisne intervale - na koliko km naj bi se menjale bunke ipd. Pri 150k km verjetno pride na vrsto menjava pumpe pa ?e kaj?

Verjetno ima kakšno hibo, na katero je treba biti pozoren, čeprav je to zelo neproblematičen citron?ek.

[ATTACH]8064[/ATTACH]

Gledali smo eno, ki je bila iz ?k. loke, a na žalost jo je močakar ravno danes popoldne prodal,  modre barve, pa ?e ne 120k km, 1. lastik...
Hja, dougcajt mi je ja...

tct

kakšno pumpo bi to menjal? Kaj pa misli?, da se lahko obrabi v pumpi, ki nima nobenih batov ampak kuglce in fedre ter lamele. 2800 je bogata cena, starega Citroena nobeden ne kupi.

Citroenovc

Micho - tak bom rekel - moja je dobila '00 Xantio s 94k km za 3300Eur - tak da meni je zgolj 500Eur manj za bistveno ve? km, 2 leti ve? in  manj opreme - malo premalo, da bi se odložal za '98.
OK

LP
Primož

michoBX

šli gledat, Karoserija drugače okej, je pa odzadaj trd(verjetno so bunke ?e taprve), pa kuplunga na koncu, lastnik, pa tudi pojma o hidravliki, tak da iščemo naprej... Ni hotel spustit cene, za 2 jurja bi jo mogoče ?e uzeli, tak pa ne.

michoBX

Gledal karavanko, spet brez uspeha, sicer avto ok, vendar je ful obtol?en od kamen?kov, pa notranjost v pi*di - se ?e sprašujem, ?e je res mela sam 111kkm... Voznikov zic čist omajen, pa oba stebri?ka, pr vetrobranskmu, sta bila napikana in oranžna - rja se je kazala...
:ahh1:

očitno preveč zimskih avantur po cesti za kamioni...