Cimosove dyane

Začel/a garac, Avgust 25, 2009, 11:38:05 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Bom se pozanimal, ker imam v spominu, da je imela od znanca Diana, ki je bila sigurno letnik 1978-prve z disk zavorami, takšne sedeže kot sem pisal. Bili so pa rjavi. Upam, da se bo spomnil.

andraž

Sem preveril. Je imela takšne sedeže, vendar on ni bil prvi lastnik, kupil jo je leta 1982 v Kopru, čisto možno, da je prvi lastnik kaj hodil po italjanskih odpadih in tam dobil takšne sedeže. Niso pa tudi bili rjavi, ampak rjavi z vzorcem.

janez

Mogoče so bili od GS - a ? Legnzici pa tist rjav vzorec... Dosti pa so AS-ovci sami predelovali sedeže. Na tak način je več kater sedež dobil vzglavnike in slično.

andraž

Ne, so bili Dianini, GS ima brezstopenjsko nastavitev naklona, obračaš kolešček in nastaviš, ta pa je imel samo dve stopnje; klasika in malo bolj ležeče.

janez

Kaj pa Ami ? Ima ob strani ročko. Se pa spomnim tudi GS sedežev s plastično ročko ob strani. Sem jih imel v enem mojih prvih spačkov.

No jaz se recimo držim večinoma svojih podatkov. Svojih slik ali avtov ,ki mi prihajajo v delo . Èe je pri meni v garaži imam dovolj časa študirat kaj je njegovo ali kaj ni. Ko vidiš nek avto na srečanju ali slučajno na ulici se ne moreš poglabljat v detajle. Dandanes je itak težko, ker redko kdaj naletiš na avto s prvim lastnikom. 90 % avtov zgleda kot original so pa sestavljanke iz raznih delov A serije.

Recimo, zdajle ravno vnašam podatke v tabelo . Podatke iz mojih indetifikacijskih tablic(večina edino kar je ostalo od avta ali kar sem uspel po odpadih snet) in zdaj ,ko imam pregled po vrsti po številkah podvozij in številkah motorjev je zadeva kar zanimiva. Na eni tablici je celo tako , da mi po tabeli motor pride v letnik 73, karoserija pa v letnik 74. In to so najbolj pristni podatki, ker nihče ni pretolkel tablice. Po prometnih dovoljenjih je že malo bolj riskantno iskat podatke, ker so dostikrat menjani motorji in so motorji od kakega amija na prometni od dijane. Normalno za naše prostore. Amijevi motorji so bili bolj vzdržljivi ... no še danes.

andraž

Ne spomnim se tako natančno kakšen mehanizem je bil, če se kaj spomnim, je nekakšna ročka z plastično bunkico na koncu premikala naslonjalo. Èe imaš kakšno sliko bi se sigurno spomnil. Je pa tega že kar nekaj časa, zato je spomin tudi malo bolj meglen...

janez

Tak kot si opisal je od amija mehanizem... bom ob priliki poslikal.

dyfan

To je nova cimosova diana letnik 1981, ki manj pije, ima manj konjev in bolj leti. Piše, da se sprememba nanaša na uplinjač.
Prosim za pojasnila v zvezi s tem, ker vsa, meni dostopna literatura, obravnava modele samo do letnika 1979.

1. Lahko razložite, za kakšen uplinjač gre?
   Je dvogrli solex z drugimi dizami ali kako drugače modificiran? Je mogoče Weber?

2. A ima ta diana menjalnik z drugačnim prestavnim razmerjem kot do leta 1980?

LP
Lep pozdrav!

janez

V mojih podatkih (po tablicah) imajo vse L in LC dijane 24 KW. Za 81 letnik nimam podatkov. Je pa zanimivo ,da ima pa DAK samo 22 KW . Bom jutri pogledal kakšen vplinjač imam na Daku. Weber vplinjač še v svojih 20 letih nisem zasledil na naših avtih (mogoč nisem imel te sreče...). Vse samo solex.

Mislim pa da menjalnika na dijanah niso spreminjali. In tudi te naše dijane (itak samo do leta 81) niso imele tanek vztrajnik.

Par podatkov ... ampak samo do leta 1975...

dyfan

Lep pozdrav!

janez

22 ali 21,5 ... še nisem razvozlal. Ali je to eno in isto ali ne.

Vem da imam nekje v eni knjigi komplet tabelo vplinjačev... sam poiskat moram.

dyfan

Citat od: janez;8430022 ali 21,5 ... še nisem razvozlal. Ali je to eno in isto ali ne.
Mislim, da je isto, ker je pri obeh 30 konjev.
Lep pozdrav!

janez

OK, hvala... men se jut zdelo da se račun nekak tak izide.

LuCit

kot sem sam slišal včasih niso mogli spreminjat cen za določen izdelek kadar bi se jim zahotelo razen če so ga spremenili ali dodelali. Konkretno sem slišal za zastavo 101, GT(pa nima veze z grand turismom) ni imela lučke za ročno 101 GTL pa jo je imela in na ta način so lahko spreminjali tj. zviševali cene tako da smo imeli jugote 45AX, Junior 45, A55, Koral 55,...

andraž

Moja zadnja je bila letnik 1981, imela je v prometni 32 konjev in dvojni Solex.