Cimosove dyane

Začel/a garac, Avgust 25, 2009, 11:38:05 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyfan

Hvala za lepe želje.
Garač, z veseljem bom naredil kako sliko. Èe bo pa lepa, še pa ne vem. Saj veš kako je s tem. Kadar želiš dobro fotko z nekim namenom, se redko posreči, ko pa slikaš kar tako mimogrede, se pa večkrat rodi odličen posnetek.
Pa vseeno upam, da bo do konca leta kaj uporabnega ratalo.

LP
Lep pozdrav!

janez

Ja jutri bova poskusila enih par fotk nardit z amijem na enih lepih placih. Upam da bo vreme in da bo uspelo.

Citat od: andraž;76552Edino na sedežih so verjetno prevleke, če se kaj spomnim originalnih takšnih ni bilo. Moja je imela čokoladno rjavo blago z nekaj prešitimi rebri.

Sedeži so original takšni. Niso delani in niso prevleke. Saxovts - Žiga ... on je vzel moje sedeže od tiste dijane če se spomniš, ki sem jo izvlekel pozimi iz vinograda. Letnik 79 in je imela original sedeže ta vzorec. V moji dijani imam tudi takšne pod oranžno prevleko ,ki sem jo naredil sam . Je pa verjetno to bila čist naša domača varijanta, ker roko na srce v tujih dijanah teh sedežev še nisem opazil . je pa Sintijina dijana letnik 78 ,Italijanska imela tiste rjave gladke sedeže brez vzorca .Samo prešite po dolgem.

garac

te so rjave z nekim belim vzorcem, kot neki fleki ne? Najbrž je res kot praviš, samo pri cimosu, naša je imela prevleke ko večina rjave prešite pokončno.
Ravno zato me muči kaj je bila razlika med modeli Diane6, L in LC (cimos)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Èe bomo pridno brskali za podatki ... Sej temu tudi lahko služi tale forum. da se sestavljanke do konca sestavijo in dileme rešijo .

andraž

Mislim, da je imela LC sedeže pri katerih se je dal naklon hrbtnega dela nakaj regulirati, sta bili dve ali tri stopnje.

rok.si

Dyfan, krasna Dyane :BigThumbs:

Isto blago so imeli, kot je napisal A.T.K., tudi nekateri GSi (pri Cimosu del GSXov ter nekateri Super 1.3, v Franciji pa GSpeciali in/ali GS Club-i) . Potem pa so zgleda porabili vso zalogo in kupili nekaj vagonov tiste čokoladno rjave tkanine.

amipick

Moj oče je imel Dy 6 LC,z istim blagom na sedežih,se jih pa ni dalo nič regulirat.Dyfan-Lepa djanca,čuvaj jo,malo več takih!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

gule

Temu jaz rečem-AVTO !  Svaka čast majstore-Dyfan zelo mi je všeč !

deuche

Citat od: dyfan;57340Tiste L in C so menda dodajali ali odvzemali bolj zaradi tega, da so lahko upravičili dvig tovarniške cene.
LP

Točno tega se moja mati ne spomne. So pa pod dodadtne opcije prodajali vse živo, kar je bilo na avtu serijskega. Najbolj v spominu ima, da so gumijaste tepihe kasirali kot eno od opcij, da so lahko prodali avto dražje kot po zamrznjeni ceni s strani države. "Osnovnega" modela brez "opcij" v takih slučajih seveda ni bilo mogoče kupiti.

Zeko124

malo off topic: Zadnjič sem videl na "pragu" Logarske doline, pred gostilno Kmet parkirano eno, tako na hitro zelo lepo svetlo modro Dijano s Kopersko registracijo...

A kdo ve čigava je?

Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Nekaj kar sem zadnje čase opazil...

Delal (in še delam) sem dve dijane 6L letnik 1979, cimosove od prvih lastnikov in tale zadnja še ni bila narazen. Razen par flik kar so na njej naredili. Kaj sem opazil na obeh...

Zajla za čok nima vkomponirane lučke in nima priklopa in nima kabla v napeljavi
Pod zadnjim sedežem nima nosilca preko rezervarja
Pločevinast rezervar za bencin
Sedeži rjavi brez vzorca
Tapete na vratih črn skaj s predali
Maska s kromiranimi letvicami
Prednje luči - ohišje kovinsko pri obeh (na prvi je lastnik že menjal s plastičnimi, se še spomni...)
Tale, ki jo delam sedaj ima sive zunanje kljuke (?)

Lovro

Po mojem so pri Cimosu itak dajali skupaj, kar je bilo trenutno pač na zalogi. Èe pa ni bilo, pa pač niso dali.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Hja no, če vse vzememo tak pavšalno... Vseeno bi se morali en mal potrudit pa vsaj približno najdit kaj in kako. V člankih za Daka takrat ko so ga začeli delat je en zanimiv podatek... "...narejen na osnovi vozila Diana 6 LC... "

Lovro

Po mojem tista moja teorija kar drži. Kot sem že napisal enkrat prej, sta moja dva starša kupila spačka letnik 1974 (novega), v bistvu enega prvih modelov s pravokotnimi sprednjimi lučmi, ki pa ni imel montiranega levega vzvratnega ogledala (niti luknje v vratih ni bilo). Drugače so spački tistega letnika že imeli ta ogledala, če jaz prav vem.

Teoretično bi sicer lahko bila kaka cimosova "oskubljena" verzija, bi moral ob priliki povprašati starša, če se spomnita.

Mogoče kdo drug kaj ve, kaj vse so takat prodajali?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dyfan

Citat od: janez;84087...Delal (in še delam) sem dve dijane 6L letnik 1979...
Zajla za čok nima vkomponirane lučke in nima priklopa in nima kabla v napeljavi
Pod zadnjim sedežem nima nosilca preko rezervarja
Pločevinast rezervar za bencin
Sedeži rjavi brez vzorca
Tapete na vratih črn skaj s predali
Maska s kromiranimi letvicami
Prednje luči - ohišje kovinsko pri obeh (na prvi je lastnik že menjal s plastičnimi, se še spomni...)
Tale, ki jo delam sedaj ima sive zunanje kljuke (?)
Moja je 6LC letnik 1979 in ima vse našteto enako, razen kljuk, ki so črne. Sive kljuke so imele beige diane in mogoče še tiste, ki so bile svetlejših barv.

Za tapete na vratih si verjetno mislil skaj z žepi (ne predali)? Preko so pa privijačeni PVC ročaji?

Janez, ker tudi mene zanimajo te stvari okoli dian (predvsem razlika med L in LC), bi te prosil za slike armatur teh dian 6L, ker zgleda, da še niso bile predelane.

LP
Lep pozdrav!