Moj Citroen AX caban 1.1i

Začel/a ax_rider, Julij 01, 2009, 09:13:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ax_rider

Citat od: dvorjan;106953Lepo si ga ocistil. Ce bi nasel tistih par minut, da slike dodas na nas forum, tako kot je predvideno, bi bil pa se dodatno pohvaljen. =)

Hvala. :BigThumbs:

Saj bi z veseljem naložil slike gor, vendar je problem, ker jih lahko samo 5 v enem postu. Kot vidiš je pa slik kar precej :take_picture:

EDIT: sem dodal par slikc :)

Škoda, ker se jih ne da limat direkt v post s pomočjo URL/IMG naslova. :(
Potem bi bil post veliko bolj pregleden.

Lahko pa dam link do drugega foruma, če ima kdo željo pogledat.

lp

ModelJT

Narediš več postov. Lažje je za gledati. Drugače pa SUPER! (razen okvirčka za tablice :) ta glih ne paše na ta avto)
[SIGPIC][/SIGPIC]

ax_rider

Rečeno, storjeno :)

Gox

Lepo opravljeno delo :BigThumbs:

PS: sem mislil že zadnjič dat pripombo na tablico GTi ... lepo da si jo odstranil, menim da če avto ni tapravi Gti, mu taka tablica nikakor ne paše.

Lepo se sveti.

ax_rider

Citat od: Gox;106971Lepo opravljeno delo :BigThumbs:

PS: sem mislil že zadnjič dat pripombo na tablico GTi ... lepo da si jo odstranil, menim da če avto ni tapravi Gti, mu taka tablica nikakor ne paše.

Lepo se sveti.

Hvala.
Sem že ob prvi predstavitvi avta napisal, da je prejšnji lastnik dal te napise gor. tudi jaz sem mnenja, da znaki ne pomenijo nič, če ni srce tapravo :bombs:
Bi jih odstranil že prej, a sem potem odlašal 2 leti s poliranjem.

p.s: @GOX:hvala, ker si spravil vse slike v en post. :BigThumbs: Ne vem ali samo jaz tega ne znam ali se dejansko ne da več kot 5 slik dodati v en post :(
Nekaj sem jih vmes spustil, so pa linki v opisu.

LP

ModelJT

Citat od: ax_rider;107011p.s: @GOX:hvala, ker si spravil vse slike v en post. :BigThumbs: Ne vem ali samo jaz tega ne znam ali se dejansko ne da več kot 5 slik dodati v en post :(
Nekaj sem jih vmes spustil, so pa linki v opisu.

LP

Ne, to lahko samo moderatorji in višji delajmo, tko da nič bat :). To se potem skupaj združi, ko je napisano.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Pyr0Beast

Res lepo narejeno. Zakaj pa se uporablja tisti plastelin ?
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

ax_rider

Citat od: Pyr0Beast;107179Res lepo narejeno. Zakaj pa se uporablja tisti plastelin ?

Hvala.

Za odstranjevanje umazanije, ki ostane na avtu kljub pranju, npr. zračna rja, katran, saje, prah (zavorni, industrijski) ipd.
Plastelinov je več vrst (grobi=za močno kontaminirano barvo, fini). Obvezna je uporaba lubrikanta. Npr. ta plastelin, ki sem ga jaz uporabil se lahko "maže" z navadno vodo (priporočljivo je uporabiti še malo šampona, da rata milnica), so pa tudi taki pri katerih potrebuješ namensko sredstvo za plastelinjenje.

Lak po plastelinjenju postane lepo gladek in je pripravljen za poliranje oz. nanos zaščite (sealanta/voska).

north

Citroën - Creative Technology

ax_rider

Citat od: north;107552Sem ga videl na A.com lep ni kaj ...

Hvala :BigThumbs:

zlikovski

Svaka čast za takšno delo, more imet pa potrpljenje.

ax_rider

Citat od: zlikovski;107629Svaka čast za takšno delo, more imet pa potrpljenje.

Hvala.
Predvsem je treba imet veselje za to. Zame je to hobi, v katerem uživam.  :emot66:

andraž

Krasno si ga spoliral. Res se super sveti. zgolj ena pripomba: kaj pa če bi dal tisto nalepko (trak),ki je nad bočno letvijco dol. Z razpokanostjo malo kazi vrhunsko spoliran avto...

ax_rider

Citat od: andraž;107648Krasno si ga spoliral. Res se super sveti. zgolj ena pripomba: kaj pa če bi dal tisto nalepko (trak),ki je nad bočno letvijco dol. Z razpokanostjo malo kazi vrhunsko spoliran avto...

Sem razmišljal o tem, da bi jih pobral dol, vendar se na koncu nisem odločil za to. Sosed ima AX-a brez vseh teh nalepk in stranskih letvic, pa se mi nekako na dopade. Kot da nekaj manjka.

Èe bi se res osredotočil na to, da so nalepke razpokane, bi moral še letvice zamenjat, ker se tisti "krom" na njih lušči in je zbledel.
Èisto odkrito povedano pa nimam časa, da bi se s tem ukvarjal.

Vseeno pa hvala za pripombo in mnenje  :BigThumbs:

ax_rider

Update:

Stanje kilometrov: 174.000km

Kaj je bilo narejeno:
-nove polosovine+semeringi (prejšnje rabljene polosovine so spet začele ropotati, pa še ena manšeta je počila :( ),
-zamenjano olje v menjalniku (polna sintetika 75W-90),
-nov filter goriva
-zamenjane "štangice" prestavne ročice (2 mali in velika)...zdaj se prestavlja veliko bolje, saj so bile stare zelo "utrujene". Vzel pa sem jih z AX-a, ki ga imam za dele.

Strošek: 185€

lp