Moj Citroen AX caban 1.1i

Začel/a ax_rider, Julij 01, 2009, 09:13:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

2sv

potem se samo ležaj menja pa bi bil most spet vredi sam do tega dejanja pa je misija nemogoče  to se pravi da majo citroeni kar nekaj teh tovarniških napak sem již kar nekaj opazil na svojmu tak da že mal dvomim v to kvaliteto

Pyr0Beast

Zelo verjetno je treba tisto palico popolnoma razbremeniti, drugače vijak ne bo šel stran.

AX ima precej napak - vsaj kar se rjavenja tiče. Znotraj kabine je ok.

Polosovine+zadnja prema mi deluje najbolj na udaru. Problem je tudi še rja ki se pojavlja ko kolesa gor špricajo vodo (okoli rezervoarja najbolj očitno)

Po cirka 15 letih 'obratovanja' temu avtu niti ne zamerim kaj preveč, samo počasi zadeva ratuje, da je samo še za zgonit do kraja in na odpad.

Sicer so deli blazno poceni, samo kaj ko ima take hude hibe, ki se pokažejo šele v pozni starosti

15 let je za tak, poceni, mestni avto IMO kar dobra starost, če se ga ni kaj preveč šparalo. Glede na to da je bil narejen da je lahek in kar se da ugoden. ...
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

ax_rider

Citat od: Pyr0Beast;113436Po cirka 15 letih 'obratovanja' temu avtu niti ne zamerim kaj preveč

x2 :BigThumbs:
Èe jutri crkne mu nimam kaj zamerit. Preživel je vse možne teste, katerim je bil podvržen.

Citatsamo počasi zadeva ratuje, da je samo še za zgonit do kraja in na odpad.

Pač tako je. Konec koncev je avto potrošni material. Vseeno pa zna trajat še nekaj časa preden bo za odpis. Potem bomo pa kupili drugega. Takrat bo že oldtimer :emot77:

ax_rider

Danes sem izkoristil lepo vreme, da sem opral AX-a. Nato sem ga spravil v garažo in na lak nanesel 2 sloja Menzerne power lock sealanta, na stekla pa Nanolex premium glass sealant.
Zatem sem še z mastjo namazal pante na vratih, ključavnice pa podmazal s Krown oljem.

To je pred zimo vse. Sledi redni servis na 180.000km.

p.s: še slikca s potepanja po okoliških cestah :take_picture:

zlikovski

Ti si pa res zaljubljen v ta avto! lepo.

Pyr0Beast

A slučajno kdo rabi nove Diske + Ploščice za AX-a ?
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

ax_rider

Zimske radosti, sreča, da so zavesice na avtu :funny34d:

ax_rider

Update:

Stanje kilometrov: 180.585

Naredil se je redni servis ter kakor bi rekli na pooblaščencu dolitje tekočin (hladilna ter vitrex).
Tokrat sem AX-u za spremembo privoščil olje Total Quartz 9000 5W40.
Bom videl, če bo kakšna sprememba, načeloma pa bi moglo biti boljše za čez zimo.

Kakšen mesec nazaj sta šla gor še nova volanska končnika, pa naredila se je optika.

Stroški:
olje Total Quartz 9000 5W40 5L       32,50€
oljni filter ter bakrena podložka         4,20€

2x volanski končnik                       24,00€
optika+delo (zamenjava končnikov)  30,00€

lp

ax_rider

Aktualne slike...:take_picture:

ax_rider

Spet novice, tokrat malo manj dobre.

V soboto sem opazil kapljice olja pod AX-om :(
Sicer je bilo že ob zadnji menjavi olja opaziti, da je mastno okoli karterja, zato sem mislil, da je mogoče tesnilo krivo.

Ko pa je šel avto na dvigalo, je mehanik rekel, da pušča semering pri glavni gredi. Sam semering je sicer minimalen strošek, vendar je za zamenjavo potrebno dati dol jermen. Ker pa je od menjave jermena ca. 50.000km nismo hoteli tvegati, da bi dali starega nazaj gor. Poleg tega pa sem pred časom opazil tudi, da je klinasti jermen, ki poganja alternator v zelo slabem stanju, cel "scefran" (slaba kvaliteta? kdo pa ve), zato sem ga že imel kupljenega in je čakal na zamenjavo ob priliki (ki je prišla nepričakovano).

Stroški:
semering glavne gredi 6,80€
zobati jermen 17,90€
podložka za oljni filter 0,30€
klinasti jermen 5,60€
delo 90€
------------------
Skupaj: 120,60€

lp

Gox

Glavno da je poštiman :BigThumbs:

ax_rider

Prvo letošnje pranje :)  :take_picture:

ax_rider

S kolegom sva se spravila spolirat prednjo šipo. Prvi rezultati so zelo dobri, sploh glede na to, da sva vse skupaj opravila v dobri uri.
Za kaj več si bom moral pa drugič vzeti več časa.

Poleg tega pa sem vzel na test nekaj zaščit in voskov:
-levi blatnik (Gtechniq - C1)
-desni blatnik (Wolf's body wrap)
-prednja havba (leva stran Angelwax wax, desna stran Nubawax ioncoat dark)
-preostale dele pa sem namazal z Angelwax wax-om

lp

ax_rider

ax_rider

slike poliranja 2. del (nekaj 50:50)