Moj Citroen AX caban 1.1i

Začel/a ax_rider, Julij 01, 2009, 09:13:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Pyr0Beast

Ja marš no. Saj je pri meni isto. Pa sem se zezal s brušenjem ležišča da se je use svetilo pa je še vedno isti drek. Sem mislil da sem kaj zafušal - očitno ne.

(pa tudi pazi ploščice - ene so totaln šrot, kar razpadle so - se je material odlimal od tistega pleha po par 1000km in ko je bilo treba enkrat konkretno zabremzat - ni šlo - mehanik pa da so najboljše ... so kur ..)

'original' bendix imajo pogreznjen pleh pri 1.4d, tiste so bile samo nalimane s parimi luknjicami, ki so se držale, sem vmes špohtel zarinil in je vse šlo narazen ..

Pa nič pregrete ali karkoli, so mele še 90% materiala
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

ax_rider

Spet nekaj detailinga :)

Na test sem dobil par stvari:
-novi CSF premaz za gume (odlična zadeva!), upam, da bo tudi obstojen nekaj časa

-novi CSF wash&wax šampon (lepo diši, porabi se ga zelo malo, sicer pa nič posebnega, verjamem, da bo tudi cena temu primerna)

-novi CSF APC (slike nimam, ni agresiven, vendar tudi ni primeren za trdovratne madeže, vsaj kolikor sem sprobal na hitro)

Drugače pa standardna oprema (snow foam, Meguairs APC 1/4, Bilberry 1/4 za platišča). Zatem sem avto še na hitro preletel s plastelinom in nanesel čez vosek.

lp

Gox

dvorjan

Tezko verjet, da se kdo glanca AX-a bolj od Gox-a. =) Ampak lepo opravljeno delo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gigo

Sem ravno hotu rečt isto. Sem mislil, da je gox edini pa z veseljem vidim, da ni.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

ax_rider

ax_rider

Nekaj novosti:
rob cevi od rezervoarja je zarjavel in odstopil od cevi (pri polnem rezervoarju je v ovinku gorivo poteklo ven), zato sem jo zamenjal (doma sem imel drugo).
Pa ko smo odstranili cev se je v pragu pokazalo nekaj rje oz. bolje rečeno luknja v plehu (pač leta in zima naredijo svoje, pa še težko se čisti, ker ni dostopno). Zato mi je mehanik zadevo saniral.

Danes sem še spucal motorni prostor (razmaščevalec+krpa+vap). Nekaj malenkosti je še ostalo. Zadeva bi zgledala še lepše, če ne bi bilo te krown zaščite. Dalo bi se jo spucat, vendar bom raje pustil dokler opravlja svojo funkcijo.

LP

Gox

Tako sijoče haube odznotraj pa še nisem videl .. priden :emot112:

zlikovski

ax_rider

Ah kje, jo bo treba še spolirat :P

Drgač pa hvala obema :BigThumbs:

Mike666

Jaz sem jo mogo na svojem zamenjat ker je fajn zacvetela hehehhehehe. Tota pa je tak kak nova. ;)

ax_rider

Spet je 10.000km naokoli :)

Filter olja+bakrena podložka = 4.75€
Olja sem nekaj imel še od prejšnje menjave, pa vmes sem kupil še 2x 1 liter. Nekaj stvari sem vrnil v trgovino in zamenjal za olje, tako da ne vem natančno koliko me je stalo :)

Pa zadnji izpušni lonec je postal malo preglasen (luknja.press), zato sem kupil novega (32,12€ + 10€ montaža).

LP

ax_rider

Še priprava na zimo :)

AX-a sem temeljito opral, celega splastelinal, spoliral havbo (upam, da se na sliki vidi 50:50) in oba prednja blatnika, ter ga komplet namazal z Menzerno Powerlock sealantom.

lp

ax_rider

Izkoristil sem današnji sončen in topel dan (verjetno eden zadnjih) ter globinsko očistil notranjost. Mal razlike je :)

LP

zlikovski