Moj Citroen AX caban 1.1i

Začel/a ax_rider, Julij 01, 2009, 09:13:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

north

Iz grahovcom dobro je izpadlo??
Citroën - Creative Technology

ax_rider

Citat od: north;127740Iz grahovcom dobro je izpadlo??

Saj pravim. Za dobro uro dela je izpadlo super. Leva stran malo bolje, desna malo manj (ker sem jo delal jaz :emot77: ).

Ponoči je velika razlika napram prej, saj je bila šipa res zrajsana (zapuščina prejšnjega lastnika :breaking_pc: ).

Xandrej

On je po moje največji car v poliranju. Njegovi končni izdelji so namreč naravnost fantastični!!!

Svaka mu čast!

frodo1

Nisem vedel, da se da steklo tako spolirat, ročno pa verjetno ne bi šlo,...
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

ax_rider

Citat od: frodo1;127878Nisem vedel, da se da steklo tako spolirat, ročno pa verjetno ne bi šlo,...

Da se do neke mere, odvisno spet kako globoke so praske.
Ročno seveda odpade, vsaj ne priporočam z zdravstvenega vidika :D
Že s polirko moraš močno pritiskat, da se površina stekla greje (za razliko od laka, kjer si to ne želiš). Pa vsake toliko je treba "podmazovati" z špricanjem vode (ne preveč).

Za popolno korekcijo bi moral delati nekaj ur. Bom videl. Èe me bo prijelo pa če bo čas se bom spravil še enkrat spolirat.

Delalo se je z rayon gobicami ter CarPro Ceriglass polirpasto.
http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/flexipads-rayon-glass-polishing-discs-cat10.html

http://www.cleanyourcar.co.uk/engine-and-exterior/glass-cleaners-sealants/carpro-ceri-glass-kit/prod_988.html

p.s: upam, da se ti linki ne štejejo pod reklamiranje, kot to pravijo modi na avtomobilizem.com  :Hammer3:

ax_rider

Stanje kilometrov: 183.330

Namontiran letni komplet :)
Pa pregledale so se zavore spredaj. :take_picture:

Mike666

moram priznat. Maš pa voljo. Respeckt.
Ax je itak edini stroj pri modernih citroenih. Sem sam lastnik in ni ga čez avto. Ne zamenjam.
Le tako naprej!!!

ax_rider

Citat od: Mike666;128647moram priznat. Maš pa voljo. Respeckt.
Ax je itak edini stroj pri modernih citroenih. Sem sam lastnik in ni ga čez avto. Ne zamenjam.
Le tako naprej!!!

hehe, hvala :BigThumbs:

andraž

Nisem vedel, da je možno steklo tako obnoviti! A to kdo dela ali je možna samo domača scena? Na DS-ki se je v 40+ letih nabalo precej tega, kar bi bilo pametno spolirati.

ax_rider

Citat od: andraž;128689Nisem vedel, da je možno steklo tako obnoviti! A to kdo dela ali je možna samo domača scena? Na DS-ki se je v 40+ letih nabalo precej tega, kar bi bilo pametno spolirati.

Kot sem že napisal se da do določene meje spolirat.
Èe želiš ti lahko na ZS pošljem kontakt od @grahovca (ta pri katerem sem poliral) pa ti bo on povedal kako pa kaj.

p.s: v enem od zgornjih postov sem pa dal link od uporabljenega materiala, če ima kdo željo sam probat. Seveda je treba imeti še rotacijsko polirko.

andraž

Ja, prosim pošlji kontakt. Je možno polirati vsa stekla-tudi stranska?

ax_rider

Malo manj dobre novice, predvsem za denarnico :(

Nekako nimam sreče z zavorami na AX-u. Že 2-krat sem menjal prednje diske (enkrat malo rabljene in drugič nove) in ploščice, ker je na zaviranju avto tresel.

Vendar se stvar ni izboljšala. Vmes je minilo kar nekaj časa in kilometrov, nato pa smo prejšnji teden ob menjavi letnih gum poskušali popraviti zadevo s pobrušenimi robovi na diskih. Toda še vedno je treslo enako kot prej.

Tako je prišla odločitev, da se (spet) zamenja za nove diske in ploščice, čeprav je bilo na starih ploščicah še ogromno mesa gor, diski pa...no ja saj se vidi na  prejšnjih slikah. Zgledali so dobri.

In zdaj je zadeva končno v redu :BigThumbs:

Ter še druga slaba novica. Že dolgo nazaj sem dal obnoviti prednje roke k Vargalantu. Zadnje čase pa se je začelo dogajati manjše "pokanje" in cukanje na podvozju, predvsem pri zaustavitvi ter pomikanju avta na parkingu naprej in nazaj. Mehanik mi je rekel, da sta gumi na rokah slabi (označeno na sliki). Ko sem klical Vargalant so mi rekli, da ponavadi zamenjajo samo drugi dve puši, to veliko gumo pa samo pogledajo če je v redu.
Tako, da bom najverjetneje to zamenjal, čeprav sem že 100-krat rekel, da ne bom več vlagal v AX-a. Mogoče sem postal preveč picajzlast :/

Se pa dejansko ogromno pozna razlika (kot sem že večkrat omenil) med prejšnjim AX-om (od 1. lastnika, servisiran na pooblaščencu) in tem (z neznano zgodovino pred nakupom). Sam ok, še vedno z veseljem sedem za volan :funny34d:

Pyr0Beast

A se ti da nest to enemu strugarju da ti pomeri zakaj trese ? Ekscentričnost ali kaj drugega ?
Al je to res en drek roba k jo prodajajo.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

ax_rider

Citat od: Pyr0Beast;129627A se ti da nest to enemu strugarju da ti pomeri zakaj trese ? Ekscentričnost ali kaj drugega ?
Al je to res en drek roba k jo prodajajo.

Pomoje je prej to drugo. Saj tako je ponavadi. Tisto kar je na začetku najceneje je na koncu najdražje.

Prejšnji komplet novih diskov in ploščic je bil 50€, tale zdaj pa 75€ (ne vem koliko bi tole stalo na pooblaščencu, za primerjavo).
In stvar špila. Zdaj ne trese popolnoma nič, prej je pa že pri blagem stisku zavore volan vibriral, kot da hoče vse potrgat (sploh zadnjih nekaj tisoč km) :S
Jezen sem sam nase, da nisem to že takoj na začetku reklamiral in zamenjal.