Moj Citroen AX caban 1.1i

Začel/a ax_rider, Julij 01, 2009, 09:13:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

saxovts

lepo in temeljito opravljeno delo. le tako naprej skrbi za ax-a :emot112::emot112:

ax_rider

Hvala obema  :BigThumbs:

@gox: hvala za ponudbo, vendar mi trenutno finance ne dovoljujejo dodatnih vlaganj. Mogoče še kako poliranje, drugo pa zaenkrat nič.

Me pa matra, ko gledam AX-a od @saxovts, da si še jaz montiral stabilizatorje in boljše zavore :emot77:  Morda se pa v prihodnosti odločim, bomo videli.

lp

ax_rider

Še en update:
ko sem zadnjič montiral letne gume, sem opazil, da zadnje levo kolo popolnoma nič ne zavira. Pri dvignjeni dvigalki in zategnjeni ročni zavori sem ga lahko normalno s prstom premikal  :(
V bistvu je pred tem že nekaj časa ročna zelo slabo prijela tudi manjšem klancu, vzrok pa se vidi na sliki.

Tako je šel AX takoj naslednji dan do mehanika, kjer je dobil nove dele (zajla od ročne, ferode).
Verjetno mi ni treba napisat, da je razlika občutna, tako na ročni zavori kot na zaviranju med vožnjo.

p.s: vedno, ko pravim da ne bom več zapravljal za avto, se pojavi kaj takega na vidiku in me prime, da bi ga kupil in premontiral sedeže in volan v svojega AX-a :emot6:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4722534&show=1

saxovts

to je fajn da si zamenjal komplet zavorne čeljusti z vzvoti fedrci ter zobmi za nastavljanje ker se radi obglodajo in se neda nastavit več.

MSrougeZX

Lepo si ga spucal...jaz bi na tvojem mestu nabavil tega imiđa, pobral dol volan, sedeže...vse kar je uporabnega ostalo pa na dinos.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ax_rider

Hvala za spodbudo.
AX-a z oglasa ni več.

To je že druga priložnost, ki sem jo spustil. Pred kratkim mi je kolega ponudil enega razbitega Image-a, vendar se je potem premislil in notranjost premontiral v AX-a od punce.

Meni se gre predvsem za volan, tako da če kdo ve za kakšnega, se priporočam.

Mike666

Ja v mojem image-u je en. Ampak še tam do septembra bo na cesti.

ax_rider

Citat od: Mike666;97911Ja v mojem image-u je en. Ampak še tam do septembra bo na cesti.

Èe ga takrat ne boš več nucal, mi pošlji ZS.

lp

Mike666

zlikovski

Mike, v tvojem je not motor od gti če se nemotim?

Mike666

ax_rider

Še eno leto je naokoli. :funny34d:

Stanje na števcu: 169180km

Tehnični pregled: 32,13€
Cestnina: 48,50€
Podaljšanje prometnega dovoljenja: 5,67€
SKUPAJ: 86,30€

Zavarovanje pri Triglavu:
AO, AO+ (zavarovanje voznika za telesne poškodbe)  (50% bonus)
splošni kasko (40% bonus)

SKUPAJ Z OSTALIMI POPUSTI: 217,44€

Kasko sem že imel pred tremi leti in sem ga sedaj ponovno vzel zato, da mi ne propade in da pridem malo višje v premijskih razredih (pri kaskem sem zdaj v 6.), v primeru, če se bo kdaj kupil še en avto, da se lahko prenese na novega.

To je to. Sledi redni servis na 170.000km.

lp

ax_rider

Danes sem opravil redni servis na 170.000km:
-svečke
-zračni filter
-motorno olje+filter
Skupaj material: 52€

Pa nabavil sem še eno malenkost. :take_picture:

lp

dvorjan

Lepo, da se kdo pridno skrbi za AX-a.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ax_rider

Citat od: dvorjan;102867Lepo, da se kdo pridno skrbi za AX-a.

Hvala za spodbudo :BigThumbs:

Še malo slikc čiščenja