Moj Citroen AX caban 1.1i

Začel/a ax_rider, Julij 01, 2009, 09:13:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ax_rider

Par slikc kar tko... :take_picture:

ax_rider

Nekaj slik poplav pri nas. :take_picture:

lp

ax_rider

Zaradi poplavljenih cest se ponekod vozimo po gozdnih cestah, tako da AX ni najbolj čist, ampak sem vseeno naredil par fotk.

Kmalu bom naredil poročilo, kaj vse se je naredilo na AX-u v zadnjem času.

lp

michoBX

Vidim, da imaš super radio - meni v BXih točno tak lavfa že približno 5 let, brez karkoli. Super slikice ;)
Hja, dougcajt mi je ja...

zlikovski

JVC je glede kvalitete in cene zelo ugoden nakup, gledano na nižji rang.

ax_rider

Tega JVC-ja mi je dal brat lansko leto, ko je kupil nov avto. Star je pa 6 let in dela BP.
Prej sem imel Pioneerja (še iz starega AX-a), ki je ravno tako delal v redu, vendar ni bil MP3, ni imel AUX vhoda, pa malenkost je bil šibkejši (4x45W).

http://www.shrani.si/f/3a/BU/1dTncBNZ/dscn6008.jpg

lp

ax_rider

Update 1.del (bolj na kratko):
1) zamenjani prednji roki (novi)

2) na karoseriji je bilo nekaj rje (poledica "bušk" še s strani prejšnjega lastnika, slika 1), obenem pa mi je mehanik še porihtal nekaj površinske rje pod avtom (malo na pragih ter pod blatniki ter po robovih pod odbijačih).
p.s: Ne se preveč ozirat na "kvaliteto barvanja" (slika 2), saj to ni bilo bistveno, važno, da rje ni več in da je zaščiteno (tisti del na zadnjih vratih je bil narejen že februarja, tako da se je stestirano po soli do konca prejšnje zime.

3) AX je dobil še protikorozijsko zaščito podvozja in karoserije (Krown olje), ki naj bi (upam) držala nekaj let

Pa še stroški :Hammer3: :
-novi prednji roki 60€
-vse ostalo 230€

Marsikdo se bo prijel za glavo in rekel, da ni vredno toliko vlagati v AX-a, ampak kaj čmo.
Prejšnjega AX se je tudi podobno rihtalo, vendar sem na koncu tudi iztržil veliko zanj ob prodaji (kljub 250.000 prevoženih km).

lp

mato

Kaj tele rje na notranjih kolotekih ni nobeden odstranil dol,kar bitumen čez. Tale rumena stvar znotraj je pa vosek saj meni se zdi da ni olje. Je pa kar lepi za ta leta.

ax_rider

Citat od: mato;83851Kaj tele rje na notranjih kolotekih ni nobeden odstranil dol,kar bitumen čez. Tale rumena stvar znotraj je pa vosek saj meni se zdi da ni olje. Je pa kar lepi za ta leta.

Ta rumena stvar je Krown olje, vsaj tak je uradni naziv, ne me pa vprašat kaj to točno je. Jo je pa nanesel na celotno podvozje, po motornem prostoru ter v vsako luknjo (po vratih in karoseriji). Zadeva (po dogovoru) ni narejena ravno u nulo, saj bi moral potem razdreti cel avto. Po besedah mehanika bi morala zaščita držati enih 5 let. Jaz pravim, če bo zdržala 3 zime bo dobro :)

Drugače je pa večino rje najprej odstranil/pobrusil, nato pa ta premaz čez.
Kje si opazil rjo na kolotekih?? Èe misliš na tiste neravnine, ki izgledajo kot mehurji...tisto je neka zaščita, ki je bila že prej na avtu gor.

Škoda, ker nisem bolj podrobno slikal med postopkom. Bi moral videt v živo...je dejansko pobral vso rjavico dol, morda na slikah ne zgleda tako.

lp

ax_rider

Update 2. del:
-NOVE PREDNJE LUÈI H4 IN SMERNIKA (slika 2)

Na prejšnjem AX-u sem tudi imel H4 parabole, tako da sem jih potem dolgo časa iskal še za tega. Vendar sem se nato odločil kupiti nove, ker sta bila tudi smernika dotrajana (slika 1) in bi izgledalo čudno, če bi dal samo smernike nove, luči pa rabljene.
Vse skupaj je stalo 85€, vendar je vredno vsakega centa. V primerjavi s prejšnjimi lučmi sveti kot da imam bi-xenon :emot68:

p.s: Zamenjal sem tudi alternator (rabljen iz še enega AX-a, ki sem ga dobil za dele), ker stari ni več polnil in mi je gorela lučka za baterijo.

To je zaenkrat vse. V kratkem me čaka še redni servis (menjava olja), potem pa upam, da je bilo dovolj vlaganj za to leto. :emot93:

lp

ax_rider

Narejen servis na 160.000km (olje+filter).:take_picture:

ax_rider

Namontirane zimske gume (že prejšnji vikend) ter prednji zavesici.

Izkazalo se je, da je zelo težko nabavit rabljene zavesice. Povprašal sem tudi za nove (pri Merlaku), pa je rekel, da se da kupiti samo komplet vse štiri, stanejo pa 50€  :Hammer3:
Evo za primerjavo (novi modeli):
http://www.*********/_OPREMA/ad.asp?ID=3470830

Razmišljal sem, da bi jih naročil preko ebay-a za ceno okoli 10€+poštnina, vendar sem na koncu usposobil stare, ki sem jih imel na prejšnjem AX-u (namestil sem samo nove nosilčke). Leva je sicer malo poškodovana, a za preko zime bo dobra.

Da ne bodo samo dobre novice...po samo enem letu sta mi pregoreli lučki, ki osvetljujeta levo stran merilnika za hitrost (septembra lani vgrajene nove pri Merlaku) :(
Tako, da bo treba spet razdreti števec (tokrat ga bom sam, nekaj žarnic imam v rezervi), mogoče se sproti odločim vgraditi števce od TRE modela, ki jih imam doma :)

Pa še kratek komentar poletne sezone:
-z letnimi gumami (Fulda Ecocontrol) sem naredil nekaj čez 10.600km in jih lahko zelo pohvalim (odlična lega tako na suhi kot mokri cesti, zelo majhna obraba).

-poraba AX-a na letnih gumah je znašala 6.7l/100km (tiščanje, veliko terenske vožnje s prikolico ipd. obtežitvijo)

(Za podrobnosti kliknite spodaj na ikonco od porabe)

lp

dvorjan

Zdaj dej pa namesto zarnic noter diode LED, pa ti bo prej stevec odpovedal kot pa dioda. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

@AX-rider ...

pa še feltne lahko malo prebarvaš ... za minimalne stroške ... jaz sem to naredil 2 leti nazaj, pa še danes drži lepo.