Moj Citroen AX caban 1.1i

Začel/a ax_rider, Julij 01, 2009, 09:13:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ax_rider

AX ima sedaj 138.000km, naredilo se je 20.000km od februarja letos (kar dosti, glede na to da je to četrti avto pr bajti) in zaenkrat dela v redu.

Stroški v tem času:
-redna menjava jermenov in vodne črpalke
-redni servis (menjava olja v motorju, oljnega filtra in zračnega filtra)
-menjava zajle od sklopke, ker je bila stara dotrajana (zdaj je stisk pedala kot pri novem avtu)
-menjava žarnic na merilnikih

Prej:

http://www.shrani.si/f/1v/Dx/3c7FIZOG/slika014.jpg

Potem:

http://www.shrani.si/f/1e/10/1f7EWfLW/dscn2509.jpg

Pa še zadnja slikca:

http://www.shrani.si/f/m/g8/4BHEKzg2/slika017.jpg

lp

Xandrej

No glavno da pelje... Prej pa si res imel pravo moro na cajgerih. Pol pa pravo novoletno jelko! Sedaj pa gasa v zimo!

ax_rider

Spet nekaj novega.
Z AX-a, ki ga imam za dele, sem vzel ven zadnjo deljivo klop in jo montiral na svojega, ker dostikrat kaj vozim, pa mi je praktično.

Pa še par zadev. Ker so bli diski spredaj že pri koncu, sem vzel "nove" s srebrnega, ki so dejansko zelo malo znucani, samo očistil sem jih, ker so tolk cajta stali. Ker se je že naredilo kar nekaj kilometrov, sem šel v trgovino kupit še nove zavorne ploščice, motorno olje, oljni filter in svečke.

Tako, da je avto zdaj res v tip top stanju in bo mir za kar nekaj časa.

EDIT: da še mal pokomentiram zimske razmere. Èeprav sem bil do letos zeelo zadovoljen s Sava Eskimo S3, sem bil pred nakupom novih za zimo kar malo v dvomih ali naj jih spet vzamem ali raje drugo znamko, še posebej ker sem bral razne ocene na testih, kjer je Sava dobila slabo oceno na mokri cesti. Sedaj ko že par dni vladajo res zimske razmere, pa lahko rečem samo BREZ PRIPOMB! Na cesti, kjer je dejansko led, se držijo maksimalno, zaviranje sploh ni vprašljivo. Ker mi te dni delajo gozdarji v gozdu, sem sprobal it tudi v poln sneg po gozdni poti in gre dejansko "kamor čš". Na mokrem pa pač vozim malo z rezervo, kar je normalno.

lp

Mike666

ax_rider

Nekaj zimskih slikc.
Zdaj snega skoraj ni več, še malo pa bodo letne gume za dat gor. :emot77:

Mike666

na 4. sliki maš dober spoiler! heheh

ax_rider

Citat od: Mike666;68940na 4. sliki maš dober spoiler! heheh

To je za downforce.  lol

ax_rider

Evo pa so letne gume gor. Odločil sem se za Fulda Ecocontrol, upam, da bodo dobro služile.
Pa kupil sem nov merilec za olje-"palčko", ker je pokrovček na stari razpadel.

To je to zaenkrat, avto bo imel kmalu 150.000km. :BigThumbs:

ax_rider

Danes je števec obrnil 150.000km :take_picture:
Zamenjal sem olje v motorju.

lp

ax_rider

Citat od: ax_rider;64050Pa še par zadev. Ker so bli diski spredaj že pri koncu, sem vzel "nove" s srebrnega, ki so dejansko zelo malo znucani, samo očistil sem jih, ker so tolk cajta stali.

Danes sem šel kupit nova prednja diska in nove ploščice.

Kljub temu, da sta bila rabljena diska s srebrnega AX-a po debelini kot nova, sta mi pri zaviranju tresla, zato sem se odločil, da ju zamenjam. Nov material me je prišel 50€, zamenjal sem jih sam doma in zdaj deluje brez problema.

Stare diske pa ploščice bom pa imel za rezervo.

lp

ax_rider

Spet mal novosti. AX ima trenutno 154.000km. Zamenjal sem obe polosovini, najprej dolgo (za katero se je izkazalo, da je bila v redu...bo pa stara za rezervo), potem pa še kratko, ki je ropotala v ovinkih. Še novi prednji roki čakata na vgradnjo.

Danes sem šel na kratek izlet stestirat novo cesto Cerknica-Rakitna. Malo ozka, sicer pa nora cesta  :funny34d:

Do naslednjič lp  :take_picture:

ax_rider

AX aka delovni stroj

Danes je vlekel za sabo ca. 1 tono   :emot89:

:funny34d:

michoBX

Kaj je to fi 1m? Zadnjič sem vlačil 80ko, + pokrov, je še fauwe zašvicu :) Ta je skor mal huda cca 650kg ma metrska, ma sj jih ma ax komj tolko :)
Hja, dougcajt mi je ja...

Gox

@ax rider, dobro da te cev ni povozila pri zaviranju :-) To je bilo pa zelo na max z obremenitvijo.

ax_rider

Cev je fi 100, težka pa okoli 800kg+prikolica ca. 150, tako da gladko preseže težo AX-a.

Na tehničnem pregledu mi je pokazal izpis za težo AX-a:
-588kg na prednji osi (skupaj z voznikom)
-350kg na zadnji osi (z vlečno kljuko ter seveda original opremo kot je rezervno kolo ter pripadajočim orodjem)

@gox: to je res max, kar se da, pa seveda vožnja na kratko, ker zavor pri tej teži dobesedno NI!

EDIT: evo sem pogledal...v specifikacijah piše, da je cev težka 755kg+pokrov.
        Je pa AX zakon :BigThumbs: