CX na avtonet

Začel/a andraž, Junij 22, 2009, 03:19:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Tega jaz tudi že dolgo nagledavam....ceno je redno spustil...mislim da je imel na začetku okoli 4k €...dolgo 3500..
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ModelJT

Je bla cena 5000€ nastavljena najprej, zdaj pa je že fajn spustil. Pomoje poraba ljudi oddaljuje od njega, pa mogoče komu tudi plin ni všeč.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

Za tak avto drugo ne pride v poštev kot plin.
R5 e-tech 2025

ModelJT

Samo zdaj je pa že tako poceni, da pa že skoraj ni za razmišljat, sam vzet če ti je všeč.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

Problem ni kupit in registrirat...ampak garažirat in vzdrževat...če tu kaj crkne ni poceni.
R5 e-tech 2025

ModelJT

Pomoje si našel glavni razlog zakaj se ne proda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Citat od: ModelJT;109768Pomoje si našel glavni razlog zakaj se ne proda.

Tako drago pa spet ni. Cene delov so nekoliko višje kot za DS, za katerega so cene zmerne. Se malce zmišljujejš ali ugibaš? Pa tudi crkujejo te avti ravno ne. Klasika, če je avto vzdrževan, potem je verjetnost da bo delal, večja. Je pa CX I manj iskan kot II. Za to ceno, ki jo je sedaj nastavil, pa bo sigurno šel.

ModelJT

Jaz si nič ne zmišljujem. Ruž je rekel, da deli niso poceni, jaz sem mu pa potrdil, ker taki avtomobilov ljudje včasih nočejo prav zaradi vzdrževanja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Tekoče vzdrževanje je ceneje kot kak novejši avto.Torej olja,filtri,ploščice,izpuh,...
Večji deli pa kot pri vseh avtih-nekaj je poceni,nekaj drago.
Ljudje jih nočejo zaradi vzdrževanja hidravlike,ali se jim ne da jo redno pregledovat ali pa se je bojijo.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

andraž

Pa tudi CX ni nek super zanimiv oldtimer.

franci

Citat od: andraž;109816Pa tudi CX ni nek super zanimiv oldtimer.

Jebela, to pa je zanimivo...

Meni pa ravno CX izgleda kot en tak, še najbolj zgovoren pokazatelj citroenovega pojmovanja avtomobilske industrije... No ja...:emot61:

zlikovski

Ja glih to avto je res že v letih, pa kdo vpraša ali ima to pa to, potem pa mu začneš naštevat kaj vse ima, pa mu samo ustnica nadolgo pade, ko mu še poveš da še ima klimo, pa centralno zaklepanje, pa greta zunanja vzvratna ogledala,....

Ko srečaš kakega šminkerja z avom, pa mu poveš da smo se mi z atekom in mamico pred tridesetimi leti vozili z avtom ki ima klimo,... pa spet vidiš čuden pogled.

andraž

Citat od: franci;109818Jebela, to pa je zanimivo...

Meni pa ravno CX izgleda kot en tak, še najbolj zgovoren pokazatelj citroenovega pojmovanja avtomobilske industrije... No ja...:emot61:

No, če ga primerjaš z DS, potem ni tako zanimiv. Je pa res, da se CX vozi vrhunsko in da tistim maksimalno opemljenim iz sredine osemdestih let manjkajo samo airbagi, sicer premorejo vso moderno opremo.

LuCit

S1 je bolje narejen kot S2, sedaj da je pa bolj iskana S2 pa prvič slišim. S2 ima slabšo notranjost razen v določenih izvedenkah so sedeži boljši. Ko pa že pišete osebna mnenja meni je cx s1 katerikoli bencinar in s2 (prestige) bolj zanimiv od žab zadnjih letnikov od 71' naprej ko so uničili armaturno, ki je meni osebno ogabna in je nebi dal v noben avto prej v kamijon. Pri žabah je tudi S1 dražja kot S2 in meni osebno dosti lepša. Èe bi lahko napraskal tista 2,5k€ bi tale cx bil že pri meni.

janez

Meni je CX osebno lepši kot ID DS . Bi ga imel in mislim, da tudi ni tolk zahteven za rihtat ,da bi si želel recimo kaj novejšega. Imel sem CX rešilca in kar hitro sem ugotovil kaj kam spada in približno kako deluje. Mogoče sem imel takrat več volje kot sedaj z Berlingom , se mi pa še vedno zdi da ni tolk zakompliciran. Hidravlika ja, vendar spet dandanes ko so na voljo znanja in deli... Jaz sem svojga CXa gor spravu s starimi lajtngami od dijane... in je delovalo. No vglavnem, ne verjamem pa da si bom kdaj še kupil kak star avto pa da ni A serija. En mal se mi ne dopade več, da sicer lep avto kazi notranjost pri kateri enostavno ne moreš skriti leta. Še posebej ,če avto ni bil ravno od prvega lastnika oziroma vsaj približno vzdrževan - beri čiščen.

Že tak ni citroen slovel in ne slovi po bohve kako kakovostnih materijalih v notranjosti in vozit in gledat vsak dan razpokano, splajhano, zrajsano armaturko in scufane tapete ali sedeže se mi pomalem gabi. Da bi pa šel rihtat takšen star avto pa se mi ne da več...

Sem tudi iz mojga Hymerja vse ven zmetal že takoj drugi dan ko sem ga parkiral na domačem dvorišču. In sedaj sem kupil še čist nove sedeže v Adriji tako da gre še zadnji kos plesnobe ven iz avta... Potem pa začnem na novo.