CX na avtonet

Začel/a andraž, Junij 22, 2009, 03:19:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dani77si

Danes sem šel pogledat enega CX-a, ki ga sicer ni v nobenem oglasniku.
Gre pa za serijo1, letnik 84, Prestige. V originalu je bil 2.4 avtomatik bencinar. ampak se je ves čas kvaril, zato so noter dal 2.2 diesel mašino. no, pa se je tudi ta pokvarila in sedaj je opremljen z 2.5D mašino, ki pa je po izgledu (zalaufal nismo) ravno tako zrela za menjavo ali pa vsaj temeljito obnovo..
Notranjost bi še nekako šla "skozi, zunaj pa je adijo. popolna obnova, najmanj 4.000 evrov bi prišlo. vsa vrata rjava, vsega niti nisem gledal.
lastnika itak ni bilo, zato je oče pokazal, ki pa kaj dosti niti ni hotel ali pa ni vedel o avtu povedat.
O ceni še nismo govorili, naj bi bila okoli 800 evrov..
hmm..ne vem no, če bi se že odločil, bi mu milostno dal 200 evrov..
da ljudje pustijo tako lepe avtomobile propadati, jih ne razumem..
razmišljam če bi šel v tak nakup..vrat (sploh za prestiža) se novih ne dobi, za popravit pa rabiš dobrega kleparja..če se mu sploh splača s tem ukvarjat..
ne vem ne vem..

andraž

Èe je tako podrt se ne splača. Potem ni nobenega dela na avtu, ki bi bil o.k. in ga nebi bilo treba obnoviti. Ogromno dela, ogromno denarja, pa še vedni nebi bil čisto o.k., saj vseh novih ali pa boljših delov verjetno ni možno dobiti. Za moje pojme je bolje vzeti avto, ki ima osnovo dobro, da je motor v solidni formi, da ni morja rje na karoseriji, da je malo pobutan in potreben samo zmerne količine kleparskih ur in dobrega ličanja. V končni fazi daš sigurno precej manj denarja, kot če kupiš podrtijo, ko te premami nizka nabavna cena.

gigo

Citat od: Xandrej;54510jaz tebe nekak vidim le v hidravličarju... Pa ajde xsara za vsak dan.

Ma pustmo xsaro na stran. Je kar je, poceni avto. Hidravljičarji so mi itak pisani na kožo ampak tudi spački in dijance me že nekaj časa vlečejo. Èakam na tel. klic ki mi bo morda sporočil, da dobim dijanco. Zanimivo. Cena dijane bo skoraj enaka novi xm-ovi plastični obrobi (tista ki gre okoli xm-a) s kromirano letvico. Hmmm, ti da mislit. ;)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

dani77si

Citat od: andraž;54574Èe je tako podrt se ne splača. Potem ni nobenega dela na avtu, ki bi bil o.k. in ga nebi bilo treba obnoviti. Ogromno dela, ogromno denarja, pa še vedni nebi bil čisto o.k., saj vseh novih ali pa boljših delov verjetno ni možno dobiti. Za moje pojme je bolje vzeti avto, ki ima osnovo dobro, da je motor v solidni formi, da ni morja rje na karoseriji, da je malo pobutan in potreben samo zmerne količine kleparskih ur in dobrega ličanja. V končni fazi daš sigurno precej manj denarja, kot če kupiš podrtijo, ko te premami nizka nabavna cena.

saj zato..bi tistega belega (saj veš katerega) dobil za končno isto ceno..
pa oba veva kako dober je tisti..
jezi me samo to, da ljudje pustijo tak avto zunaj na dežju, z odprto havbo da dežuje po mašini..
ta avto je po mojem svoje oddelal..dvomim da ga bo kdo šel reševat

dani77si

Ve mogoče kdo še za kakega CX-a s klimo po ugodni ceni? lahko malo slabšega..voznega..

andraž

CX iz primorske na avtonet, siv, pa še klimo ima. Le kilometrov je veliko 380000, sicer je kar lep.

dani77si

ta se prodaja že odkar sem se jaz začel zanimat za cx-e..
al je res tolk mal zanimanja (zna bit), al pa ni tolk zlo dober..

Lovro

Èe prav vidim, se v ozadju skriva še eden brez odbijača.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Veloce

Tale je od Matjaža iz Kopra. Moj XM je bil nekdaj njegov. Notranjost je menda poštimana.

Še par slikic tega CX-a.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Lovro

Samo ta ima druge feltne - ali je to vseeno tisti, ki ga omenja Andraž?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dani77si

Citat od: Lovro;57896Samo ta ima druge feltne - ali je to vseeno tisti, ki ga omenja Andraž?
isti ja..se je že prodajal..
zdaj je zgleda malo bolj "pošminkan"

Veloce

ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

matt

Cx trd turbo 2 je moj, prodajam ga ze kar nekaj casa, ni pravih interesentov ali pa nimajo denarja...avto je v dobrem stanju, je lepo ohranjen in je uporaben za vsakodnevno voznjo. Notranjost je postimana, vse plastike itd... potrebno je napolnit klimo, drugo deluje vse. Motor tece odlicno ne glede na kilometre, je redno servisiran in jih bo naredil vsaj se enkrat toliko. Zadaj pa je cx prestige, je razstvljen, sem ga obnavljal, pol je pa zacelo zmanjkovati casa...

dani77si

Ne razumem ene zadeve. Vsi pravite vse deluje samo klimo je treba nafilat.
Okej, filanje pride ene 20-30 evrov, in zaradi delujoče klime je avto (vsak) veliko bolj interesanten. Zdaj pa ne vem, ali je tako težko nafilat klimo in avto proda(ja)t tak kot naj bi bil, ali vsi mislijo da bojo nategoval s prežvečenim stavkom: "klima dela, sam nafilat jo je treba"!!!
Jest niti slučajno ne grem pogledat avta če klima 100% ne dela..pa sem tudi tvojega hotel it pogledat @matt

hlodek

Oprosti, ampak če te nedelovanje klime odvrne od nakupa skoraj podarjenega CXa, potem mislim, da nisi pravi za take avte. Sploh pa pri CX kjer vemo kakšna je bila klima že kot nova...
No, če kupiš Mattovega še v tem mesecu ti jaz dam tistih 20-30 EUR za klimo, resno mislim.

Drugače pa tudi jaz prodajam svojega CXa, ker me srce boli ko stoji v garaži, sem pač prelen da bi ga spedenal in začel vozit. Je modre barve limuzina, 87 letnik 2.0 re (fergazer, torej najmanj problematičen CX za vzdrževat saj je minimalno zloglasne elektronike), v original stanju.
Ima certifikat (90% popust pri registraciji), je brez strukturne rje, ker je bil prej na primorskem, torej le kje na površini se najde kakšen drobček.
Ima original feltne, VIP notranjost, nov fergazer in nedolgo nazaj generalko na motorju, polosovine in še kup stvari je prejšnji lastnik porihtal.
Seveda so drobnarije na zunanjosti, zloglasna prtljažna vrata rjavijo na spodnjem robu (dam druga zraven), bunke bo treba napolnit in pa še kaj se najde, saj ima 22 let! Aja, skoraj pozabil. Klimo je treba nafilat :) Ampak dvomim, da bo potem delala. Najverjetneje kompresor hin.

Cena je polovica tega za kar se prodajajo najcenejsi na avtonetu, torej tricetrt jurja, je končna. Prodam le in samo citroenarjem. Firbci prosim obvoz, kdor pa ve kaj išče in kako se stvari streže, me pa naj prosim kontaktira. Avto je v Celju.