GS pallas

Začel/a mezy, Marec 04, 2009, 07:39:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mato

No spačka pa amija res ne dam. Mi je pa gs-ka ful dobra,saj ona francoska stistim tavelikim števcem,pa še full udobna je. Tista modra s strani 12 z vrhniškim grbom je bila pa prej v sloven gradcu,če se ne motim? A pa je zadnji levi blatnik še originalen. Zakaj jo pa prodajaš saj je nimaš dovgo?

dani77si

Citat od: mato;67662No spačka pa amija res ne dam. Mi je pa gs-ka ful dobra,saj ona francoska stistim tavelikim števcem,pa še full udobna je. Tista modra s strani 12 z vrhniškim grbom je bila pa prej v sloven gradcu,če se ne motim? A pa je zadnji levi blatnik še originalen. Zakaj jo pa prodajaš saj je nimaš dovgo?

ker bi nekaj večjega..pa s klimo..
če je bila v slovenj gradcu pa ne vem..

mato

No ne vem, vem pa da se je lansk let prodajala drugje ne na vrhnk. Kakšno maš zadno ceno? Je pa res še zlo lepa.

dani77si

Citat od: mato;67713No ne vem, vem pa da se je lansk let prodajala drugje ne na vrhnk. Kakšno maš zadno ceno? Je pa res še zlo lepa.

daj ponudbo na ZS pa se mogoče kaj zmenva.

andraž

dani77si

ni še..mogoče enkrat

JureA

Pred tednom dni je bila debata oz. primerjava GS-a in A-serije. Takrat nisem utegnil svojega mnenja pripisati, ga bom pa zdajle.
Svojo Diano sem imel v redni uporabi od leta 1992 do 2003. GSX-a pa od leta 1994 do 2003. V tem času sem z vsakim avtom prevozil čez 200.000 kilometrov. Po vsej Evropi - od Mediterana pa do Nordkappa, od Romunije do Irske.
Bila sta povsem enako zanesljiva. Tako z Diano kot z GSX-om bi se kadarkoli odpeljal na pot okoli sveta.
Oba sta tudi rjavela, vendar so bile na Diani posledice rje bolj opazne.
Ne Diane in ne GSX-a ni bilo zapleteno vzdrževati. Do leta 2002 (ko se mi je rodil prvi otročaj) sem ju večinoma šraufal sam.

Rekel bi, da je A-serija nekoliko bolj tolerantna na slabo vzdrževanje. Vžig je lahko precej razštelan, pa bo motor še vseeno nekako vžgal. Akumulator je lahko že precej slab, pa bo še vseeno štarter zavrtel motor. Alternator je lahko že čisto ubog, pa bo še vseeno nekako dovolj elektrike, da avto ne bo obstal. Itd itd.
GS se bo ob površnem vzdrževanju prej skujal.
Ob primernem vzdrževanju pa, kot rečeno, ni razlike v zanesljivosti.

Sem pa o domnevni problematičnosti GS-ov slišal že toliko traparij, da se kar čudim ljudski domišljiji. V teh avtih se prevažam od otroštva. Starša sta kupila prvega GS-a 1015 tam nekje okoli leta 1972, drugega leta 1979, jaz pa svojega prvega leta 1994. Vsi GS-i v družini so vedno delovali zelo zanesljivo.

gule

Jure objektivno in lepo napisano...vsaka čast !

mezy

Po polletnem zimskem spanju sem prvo turo izkoristil tale vikend z udeležbo na RETRO SKI FEST-u na krvavcu. Ob povratku pa sem imel čas še za tole slikco ;)

andraž

Vse v stilu... Letalo je sicer malo starejše, RC Elan in GS so pa verjetno isti letnik. Kako smo bili ponosni, če smo imeli takšne smučke...

gigo

Sem hotu ravno napisat. Elanke, gs-ka in Adrijin propelerc. Èudovito v stilu.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

CitroDS

Sem te včeraj opazil da si se peljal, smo se ravno vračali iz planice pa smo še enega pacienta iz kranja spustili vn.... Prav lepo mi je bilo videti gs-ko na cesti.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

mezy

To je bila moja zadnja turca. Par dni nazaj sem prodal gs-ko novemu lastniku v sveti jurij ob ščavnici. Novi lastnik je prav tako velik ljubitelj starodobnikov in pravi, da bo gs-ko popolnoma obnovil. Sicer sem jo prodal malo pod ceno, vendar si želim malo osvežitve ;) zadnje dni se kar ne morem odklopiti od interneta da ne bi našel nekaj ''novega'' ;) ve kdo za kakšnega pametnega cx-a? lp

andraž

Poglej na monami.si, Robi ima kar nekaj CX-ov na zalogi.

mezy

Pred tremi dnevi sva z danijem prišla skupaj s ceno in posledica je da sem v preteklih treh dneh zvozil tank bencina ;) uglavnem nad gs-ko sem zelo navdušen, popolnoma druga pesem od moje prejšnje. Pri tej se res vidi da ni bila vožena skoraj nič oz zelo skrbno. Po eni strani sem zelo vesel da se nisem odločil za cx-a. Še ena slika na hitro narejena na poti iz Vrhnike v novi dom na Bled ;)