GS pallas

Začel/a mezy, Marec 04, 2009, 07:39:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

GS in Alfa sta prekrasna... Te alfe dosegajo kar lepe cene madonca... Bi pa mel enkrat človek takega roadstera za kake take poletne podvige... Škoda da Citroen nikoli ni naredil kakega takega luštnega...

Gox

Citat od: Xandrej;136804GS in Alfa sta prekrasna... Te alfe dosegajo kar lepe cene madonca... Bi pa mel enkrat človek takega roadstera za kake take poletne podvige... Škoda da Citroen nikoli ni naredil kakega takega luštnega...

S tako bi bilo prav lepo se peljati zraven alfe ... :take_picture:

rok.si

Po takile gorski cesti temperature v motorju zelo zrastejo, prav tako v zavorah navzdol. Glede na napisano (zrak iz rezervoarja, kasnejše pomanjkanje LHM in nabijanje regulatorja) bi rekel, da je prebilo membrano pete, akumulatorske, krogle. Èe ti sedaj avto zelo hitro pade na tla in pri vžigu lučka za pritisk v hidravličnem sistemu čudno utripa je to to.

Kadeči diski se meni še niso zgodili, mogoče je zaradi vročine - temperaturnih raztezkov stisnilo ročno zavoro na eni strani ? Gorske ceste so pač za avto kar zalogaj, sem že slišal o stopljenih plastičnih "radkapah" pri spustu z Vršiča.

dyfan

@mezy,
to, da se ti je kadilo iz diska in sikalo iz LHM posode in to pri zmernem zaviranju vzbuja sum,
da ti zavorni cilinder "šteka", zato se je toliko segrelo, da se je že začel LHM uparjevati.

Vsekakor bi bilo zelo koristno (nujno) prečekirat pregrete zavorne ploščice
in servisirat kompletne zavore - preveriti gibljivost zavornih batov in odzračiti sistem.

Edit: me je že rok.si prehitel s celovitejšo razlago, ki zajema še hidravliko.
Lep pozdrav!

rok.si

Ja, tudi kaj takega je možno, sicer je pri sprednjih zavorah menda bolj pogosto, da mastijo, če so tesnila pradavna. Pa potem lhm pride na pošteno vroče diske in se začne kaditi ?

A je smrdelo po zažganih zavorah ali po zažganem olju ?

mezy

Rok, dogaja se mi točno to, kar si napisal. Avto hitro pade na tla in pri vžigu utripa lučka. Tako da sem v iskanju pete krogle, ostale 4 sem namreč pred kratkim zamenjal. Hvala za pomoč! Pred kratkim pa sem tudi menjal vse disk ploščice in prezračil sistem. Komplet zavore mi je pregledoval Miki, tako da verjamem, da je tudi preveril gibljivost zavornih batov. Èe se prav spomnim je smrdelo po olju...

Xandrej

Citat od: Gox;136805S tako bi bilo prav lepo se peljati zraven alfe ... :take_picture:

Ja to ja samo pol smo na 10 kratniku cene Alfe pa na 100 kratniku cene GS-a...

mezy

tudi te alfe 2.serije se dobi že zelo zelo lepe izpod 10.000€ in če vsaj malo znam računat to ravno ni 100 kratnik GS-a.:BigThumbs: Vsekakor pa zelo lep in uživaški avto! v Italiji kolega požel salve nasmehov in mahanja.  Zanima me še, če se lahko sam lotim menjave centralne bunke? Rabim kakšno posebno orodje? In pa seveda, če jo ima kdo za prodat, preden se obrnem na na Novaka.

Citroenovc

Citat od: mezy;136825tudi te alfe 2.serije se dobi že zelo zelo lepe izpod 10.000€ in če vsaj malo znam računat to ravno ni 100 kratnik GS-a.

Andrejev 100x je letel na DS Cabrio.
OK

LP
Primož

janez

Zdaj ko si pregrel LHM ga menjaj v kompletnem sistemu. Ne vem kako to vpliva na hidravliko vendar na zavore zelo vpliva ... Zdaj se ti bo še prej pregrevalo . No, menjaj pa bo nekaj časa OK. Kdaj je pa bil LHM menjan nazadnje... sej veš, ima tudi omejeno dobo.

mezy

Citat od: Citroenovc;136838Andrejev 100x je letel na DS Cabrio.

Moja napaka ;)

Pri menjavi LHM-a pa počakam da se avto usede in potem samo odmontiram rezervoar in zamenjam? koliko LHM-a je treba dat notr?

rok.si

LHMa gre notri malo več kot 3 litre, vendar ga ne moreš vsega zamenjati, ker ga nekaj ostane v sistemu. Kupiš 2l + 1l za rezervo v prtljažnik. Najboljše, da se tega lotiš, ko sistem nima več pritiska (max. količina LHM v rezervoarju).

Pri menjavi z bencinom očistiš tudi filtre(sita) v posodi ter posodo samo.
Vprašanje, če si LHM pregrel, je pa vsekakor dobra ideja menjati, če ga še nisi (spomni se jermenov).

Meni je prav tako crknila akum. krogla dva tedna nazaj, ko sem ravno imel namen dati napolniti krogle, le gužvo sem imel pred dopustom. Danes pa sem bil pri g. Nemcu, so bile še presenetljivo dobre, po kakih 65000 km so imele sprednje 40(polne 55+5) in zadnje 30 (35+5) barov.
Akumulatorska krogla je pač najbolj na udaru (vročina, sunki olja iz hidr. črpalke, membrana non-stop v gibanju od min do max, tako da se, razen če jih imaš polno garažo, ne splača zafrkavati z rabljenimi, kupiš novo.

Ni je težko zamenjati, popustiš pritisk v hidr. sistemu (vijak na regulatorju), da slišiš sikanje in lučka zasveti, odviješ kroglo z verižnim ključem, preveriš, da je tesnilo na svojem mestu v utoru na regulatorju ter priviješ novo in zategneš vijak na regulatorju. Èe je preveč zategnjena si pomagaš s kladivom in "majzlom", nato pa je ni treba pretirano zategovati.

lp,Rok

mezy

Ali je treba pritisk v hidr. sistemu vseeno popustiti, če avto že stoji par dni in se je popolnoma usedel na tla? Samo za informacijo me zanima... LHM morem nujno menjat... Še dobro da se s tem ukvarjam doma, naslednji teden namreč nameravam z GS-om do Makedonije. Upam da bo Novak hitro dobavil kroglo ;) rok, še enkrat hvala za pomoč! lp

rok.si

Za menjavo LHM niti ne, za menjavo krogle pa obvezno. Srečno pot !

antasi

rabim številko uporabnika
ki izdeluje hidravlične cevi za bxa
pa ne najdem teme, da bi mu poslal sporočilo
prosim da mi pošlje telefonsko, da ga pokličem
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB