GS pallas

Začel/a mezy, Marec 04, 2009, 07:39:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

A.T.K

..na mariborskem še pa kr nekaj gs k čaka na nove lastnike, vse dobre...

Lovro

Zanimivo registrsko številko je imel ta GS - moja žaba ima skoraj enako, le da so zadnje tri cifre 856 in ne 865, kot na GS-u.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

mezy

živjo ;) pri nedeljskem luftanju garaže sem opazil spet en mali problemček...ko sem pred cca 2 meseci pri novaku menjal zadnje bunke, sem ga prosil, naj mi zraven zamenja še vse disk ploščice... vse lepo in prav, dokler se nisem z avtom peljal proti domu in ugotovil da mi pri zaviranju vleče v levo, ko sem kasneje probal popolnoma zabremzat, se je za mano videla samo črta od leve gume. No par dni zatem pa sem avto parkiral v garažo, kjer pa je sedaj že cca 2 meseca. Pojavila se je nova napaka: spodaj se je naredila lužica cca pol deci LHM-a. zdaj pa me zanima ali ima to kakšno vezo z vsemu skupaj? :D česa se najprej lotim? Èasa imam itak do aprila ;) hvala!

GSclub

nazaj k Novaku, saj ti očitno ni predal izpravnega avta.

ModelJT

Citat od: GSclub;116695nazaj k Novaku, saj ti očitno ni predal izpravnega avta.

Ja pa verjetno že predolgo čakal, da bi Novak upošteval reklamacijo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

GSclub

če je takrat vsaj poklical in sporočil, kako je z avtom, po mojih izkušnjah z Novakom ne bo problema. tudi sicer bosta uredila, ob ustreznem pristopu (vljudnem, a odločnem) seveda.

mezy

žal ne...sedaj sem pa že občutno prepozen.Problem je ravno v tem, da sem avto direktno iz servisa peljal v garažo. Sedaj se pa lahko samo tepem po glavi...upam samo da ni kaj hujšega.

GSclub

probat ni greh. in pri novaku na servisni list zapišejo kilometre, torej se vidi, da nisi nič prevozil. sicer boš pač menjal kako cev, pa bo. lahko probaš naslednje: če teče (špricne), ko stisneš zavoro, je verjetno cev, ki gre do zavor (tista zavita), če ves čas po malem kaplja, bo prej vzmetenje ..., aja, saj praviš, da prime samo leva zavora, lužica pa je verjetno na desni?

mezy

res je,probat ni greh, čeprav me niti malo ne mika v tem vremenu se vozit z gs-om v lj in nazaj...bom prvo sam malo pogledat in videl kasneje...je pa tako kot si napisal, samo levo kolo mi bremza, lužica pa ja na desnem koncu. kaplja pa po malo...

superca13

Glede na to, da so menjavali zadnje krogle, je možno da je šla cevka za vzmetenje. Pri GS-ih je prava umetnost zadaj kroglo ven dobit; celi cilinder se začne premikat, v njega pa pride 30 let stara in rjava špaget lajtunga, ki rada podleže poškodbam, pri snemanju krogl. Na mojem sem moral obe zamenjat, ko sem menjaval krogle. En konec te lajtunge je torej v cilidru, drugi konec najdeš na T komadu, tam pri plovcu za gorivo.
Da pa ti avto vleče pri zaviranju pa nič drugega kot zav. cilinder, lahko da šteka, lahko tudi da pušča cev...
Se tudi zgodi.

GSclub

mogoče se zavore še niso utekle ali pa je samo disk masten od LHM ...

rok.si

Mogoče je pri menjavanju bunk počila manšeta na hidravličnem cilindru, guma pač ni večna ? Potem pa pri vožnji lhm konča na zavornem disku,
Včasih se tudi zgodi, da hidravlične cevi prvič ne zategneš dovolj , potem pa pri spoju curlja.  Preveri cev, ki je privita v hidravlični cilinder.

Ali pa je pri miganju roke gor in dol pri menjavi dokončno preribalo spiralno zavorno cev (to se je letos zgodilo meni in GSClubu).

Poskusi ugotoviti, kaj pušča, za to ne rabiš niti ven iz garaže, le lučko in varnostne lesene "klocne", da se avto slučajno ne sesede nate.

lp

mezy

danes na hitro pogledal spodej...umazano vse med diskoma,nisem še razločil od kje prihaja olje...je pa garant LHM. bom v kratkem dal na dvigalo in pregledal ;) hvala za pomoč!

janez

Kupi v trgovini z avto deli sprej za čiščenje zavor. Potem pejt nekam ,da ti z vročim vapom in čistilom operejo motor, menjalnik in skratka vso staro svinjarijo. Potem pa še s tem sprejem očisti , da bo čist suho... šele potem boš videl kje teče ven . Sprej je fajn, ker dodobra očisti vso svinjarijo in se v trenutku posuši - izhlapi. Ko priteče novo sveže olje od nekod lahko točno lociraš kje je napaka.

mezy

včeraj smo se s kolegi odpravili na Mangart, pot enkratna, narava izredno lepa. Se je pa pojavilo par detajlov na Gs-u. Prvi vožnji nazaj, šel sem izredno počasi in zaviral samo občasno, vendar smo bili v avtu 4 osebe. Po polovici poti se je začelo kaditi iz levega sprednjega diska. Vse lepo in prav, saj je bilo vse skupaj kar obremenjeno, moti me le to, da se je kadilo samo iz enega diska. Mogoče ni vse skupaj dobro naštelano? Poleg tega je iz rezervarja za LHM začel pod pritiskom pihati ven zrak, vendar le kakih 10 sekund. Nekaj LHM-a sem moral celo kasneje dotankati za nadaljno vožnjo. Ostalo na avtu vse tip-top, edino kar sem še opazil, je začel regulator(upam da sem se prav izrazil) pokati precej glasneje kot prej. Pok se ponavlja na vsakih 10-11sekund. Drugače nad avtom zadovoljen, vse je ostalo suho, tudi pot navzgod s 4 potniki in konstantno v prvi prestavi zaradi hudega klanca potekalo brez problemov. Hvala za odgovore ;) :BigThumbs: