Poliranje vozil

Začel/a Xandrej, Marec 02, 2009, 09:45:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ja le zadnji premaz še naredim pa impregniram usnje pa bo...

admiral28h

na lastne oči videl razliko med učinkom sonax -ov iz trgovine in profi linije,ki pa jo dobavljajo pooblaščenim delavnicam. pri 30% izdelkov je učinkovitost profi
linije 2 do 5x večja (hitrost + rezultat )!!!! ostalih 70% pa se itak ne da kupit na prostem trgu!!!! kot mi je kolega rekel,profi mašina firme FLEX stane preko 440e
(nek prisilni ekscenter pa to da ga ne moreš ustavit ko pritisneš - baje edina na trgu daleč naokoli) !
  to pa je razlika,ki se jo vidi , če avto polira (pošten!) profi! cene materialov?
po flaški da padeš na trtico pa še tri dni ne prideš k sebi! je pa poraba materiala
nekaj manjša po količini glede na unega iz trgovine,pa ne na 1/2. lp

boštjan

Xandrej, zanima me kako je zdaj s poliranjem... Imam C4 GP in je sprednja hauba cela zdelana - malo bi jo popravil pa zaščitil - ti bi povedal, kaj je treba in kaj je smiselno... Ker sva skoraj soseda, me zanima, če bi lahko kaj pogledal oz. če kaj delaš-

LP, Boštjan

Xandrej

Ja madona. Tak je na stvari. Leps sem imel že 4 poroko pa 4 fantovščino letos oz. to sezono in časa je nula.

Zdaj v bljižni prohodnosti pa bom dokončal še mojega potem pa bom malo skup potegnil kako pa kaj pa bo.

Èe je samo hauba se zmeniva, prideš v lovrenc, potegnema haubo v 20 minutah, grema na pir pa je. Tel v zasebnem sporočilu.

grahovc

Živjo,

1) izogibaj se gob itd uporabljaj rokavico za pranje
2) izogibaj se t.i jelenovih kož za sušenje.. nabavi si brisačo za sušenje iz mikrovlaken
3) paste so MENZERNA in ne Mizerna al kaj ti pišeš
4) cene so 17€ za 250ml oz cca 30€ za 1L past meznerna. menzernine paste trži tudi SILCO ki ima cene okrog 20€ za 1l paste.
5) za zaščito uporabljaš predvidevam carlack, ki je odlična zadeva
6) material v slovenjiji je prekleto drag, osebno vse naročam iz anglije ker je ceneje s poštnino vred!
7) delati moraš na majhnih površina (cca 45x45cm) z zelo malo paste. 2 kapljici v velikosti nohta na gobici. obdelovati jo moraš toliko časa da "izgine" oz postane prozorna. s hitrostmi med 4-5.5
8) po poliranju pred nanosom zaščite fino prebriši avto z mešanico destilirane vode iz izopropilnega alkohola da odstraniš vsa olja od past ki lahko prikrijejo dejanski rezultat poliranja
9) znate "pravilno" oprati avto? metoda z dvema vedroma, za sušenje krpa iz mikrovlaken, za pranje pa kvaliteten šampon in rokavica za pranje iz mikrovlaken oz ovčje volne?
10) nekdo je spraševal kolikokrat na leto se polira.. naj bi se ga 2x. 1 ga spoliraš v nulo, odstraniš vse praske skratka grob pristop do laka in potem zaščita, 2 poliranje je samo po potrebi fino poliranje in seveda zaščita, 3 poliranje spet fino itd...

glede na to da je že stara tema in da to že verjetno vse veš (nikakor ti ne solim pameti in se vtikam v tvoje delo, brez zamere seveda=)), sem napisal to zato da bi mogoče komu drugemu pomagal s temi nasveti. Kakorkoli že po slikah sodeč vidim da lepo delaš in verjetno se strinjaš z mano da poliranje nikakor ni lahko delo in zahteva veliko natančnosti in potrpežljivosti, je pa zelo zelo nagrajujoče delo ane?:) bi tudi sam predstavil svoje delo tu gor ampak ker ni nič od citroena se mi ne zdi smiselno. je pa vse na avtomobilizem.com, če pa koga karkoli zanima glede polliranja me pa lahko brez problema vpraša.

Lp

Xandrej

Vse to kaj si napisal je v temi ž :BigThumbs:e napisano...

borilec

Krasno ste se razisali o tej temi.
Večji del ugotovitev in nasvetov drži. Nikakor pa ne morem zaslediti podatka o ceni, zato va jo posredujem jaz. S poliranje vozil se ukvarjam cca 7 let in v tem času sem spedenal skoraj 500 vozil različnih tipov.
Cena?
C3, C4 (ali podoben rang)- 80 €
C5 (ali podoben rang) -100€
C8 (ali podoben rang)- 130€
+ 30% za črno ali navadno temno modro barvo.
Avto mora ostati pri meni 2-3 popoldneve, po dogovoru vam dam nadomestno vozilo.
interesenti, javite se!!!

Xandrej

Za 100€ svaka ti čast! Kolko premazov pa kake paste?

hadei

Jao!!!! Evo ga, specialac za poliranje. Kaj boš pa ugotovil? Že vidim debato o pastah....pro vs rookie.
[SIGPIC][/SIGPIC]

psihopat100posto

borilec pošlji GSM, avto je XM.
lp

Markolin

Mene pa bolj zanima kolko časa drži to poliranje, a to nardiš enkrat v življenju avtomobila, al je to treba potem vsak drug teden delat, al kako je s tem????

Prosim odgovore

Markolin

Xandrej

Poliranje vozil zgleda takole:

http://www.poliranje.si/sl/poliranje-vozil

Poliranje vozil

* pranje vozila
    * odstranjevanje katrana, bitumna, masti itd.
    * odstranjevanje zračne rje, oksidacije s plastelinom
    * poliranje in odstranjevanje površinskih prask
    * povrnitev prvotne barve
    * zaščita prvotne barve
    * premaz plastičnih delov
    * premaz gumjastih delov
    * čiščenje stekel

Za 100€ pridem še jaz... :BigThumbs:

Lamy

Za 100 ga še jaz pripeljem
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

Citat od: Markolin;65606Mene pa bolj zanima kolko časa drži to poliranje, a to nardiš enkrat v življenju avtomobila, al je to treba potem vsak drug teden delat, al kako je s tem????

Prosim odgovore

Se podpišem pod to in tudi čakam na odgovor
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

@Xandrej:
Ti imas crnuha, torej bo cena 130, ne 100. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!