Poliranje vozil

Začel/a Xandrej, Marec 02, 2009, 09:45:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

klemen habiè

:emot112:

klemen habiè

Mene pa zanima kako lahko avto spolirate v 5ih urcah? meni to neuspe,delam kar cev vikend, sepravi 2dni en avto,in več-odvisn od avta in želje lastnika.

Xandrej

Kdo pa piše, da se bo poliralo v 5 urcah?

Xandrej

Evo včeraj sem se zraven spravil:

Najprej sem opral avto, goba itd itd...

Nato pranje z Glino 3M

Avto posušit, v garažo pa gassa...

Najprej sem se lotil sprednjega dela se pravi haube, treba zaščitit dela katere nočeš polirat, tesnila, znali, plasika itd itd... (z bandažirnim zaščitnim trakom)

Ker je bila ura že pozna sem naredil prvo le haubo in jo naredil s prvim nanosom. še prej pa zašmirklal stvari katere ne gredo dol. (vodobrusni 4000)(avto ima po haubi pa po strehi) zapečeno neko sranje (smola al kaj je ne gre dol pa da se ubiješ. Zgleda da je avto stal pod kakim drevesom ali kako... Vglaven naredil koliko se da lepo...

Danes ko pridem domov. (avto me čaka doma)... pa bom nadaljeval z delom. sreha, boki itd itd...

ju3 pride celi avto z 2 nanosom če bom uspel drugače pa pač koliko bom naredil...

Pol še 3 nanos, pranje avtomobila z volneno rokavico (profi) katera ne dela risov po laku in nato še samo zaščitni premaz.

Bom malo poslikal danes med delom.

andraž

To je cel projekt... Èe ni skrivnost, koliko pa stane tako poliranje? Recimo za velikost avto kot je Xsara Picasso?

Xandrej

Zdaj bom naredil prvega potem še dva potem pa bom malo skupaj potegnil koliko je pribljižno dela, kaj je za naret pa kolko je strošek osnove že polir paste, mikro krpe, pene za na mašino itd itd... Je pa projekt to pa res.

Lahko kdo malo pokliče okoli po polirnicah pa vpraša koliko stnae kaj komplet za rec. c5 pa koliko nanosov je vštetih v to ceno...

Lamy

Včeraj pa je nekdo bil priden, slike sledijo :BigThumbs::emot112::BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tma

Cene za poliranje so na tej strani //www.damac-garage.com.
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

Xandrej

Ja se pravi preko 400€ za rec. C5...

Malo slik med delom:

1. Hauba je polna ostankov od smole. Z nobenim sredstvom na planetu to ne gre dol. Ko ščohaš (rec z nohtom) povohaš smola. Nekaj sem jih zašmirglal z šmirkl papirjem, druge preklil koliko se da. Po 1 (prva stopnja) nanosu hauba. Katera je imela tu in tam kake pikice od kamenčkov, katere sem zalil z barvo avta posušil in pošmirklal ter spoliral... Sledijo še 3 nanosi....

2. V haubi se lepo vidijo odsevi stropa, tu in tam kaki popravek pa bo. To je 1 nanos...oz 1 polir pasta. Še 3...

3. Tako je stanje avta. Streha naprimer. Tudi polna risov iz avtopralnice ter trdo zapečene neke smole... Risast pa je celi tudi barva se ni svetila not bi se moralal ali kot se je na bivšem rdečem C5..

4. Še bolj vidne napake na laku...

5. majster na delu ;)

4.

Xandrej

po slikah:

1. prtljažnik... Èe vidite odsev fleša kako je bilo stanje...

2. mašina odlično dela...

3. To je to...

4. Prvi nanos levega boka... Sledijo še 4, vrhunski rezultat...

Tak to je nekaj malega. Zaenkrat. Avto bo konec tedna fertik. Ker delam ko pridem domov pa je dolgotrajna zadeva...

cayzi

Zdravo!

Zanima me kako smiselno je avto polirati v primeru, da je vozilo staro 2 leti in ni poškodb laka.

Včeraj sem obiskal ličarja , ki mi je odstranil neke smetke iz laka in neki sivi madež, ki je nastal oziorma se prikazal ko je avto lakiral. Baje je to normlano oziroma vse včasih kasneje pokaže ko je avto že lakirano in polirano ko odstranjuje smeti iz laka. No anyway to je zdej poštimano potem pa je sledil pogovor da je priporočeno avto 1x letno oziroma na 1 leti polirati in voskati da se lak, barva zaščiti pred zunanjimi vplivi (sonce, mušice, ptičji kakci, dež,,....).

Zanima me koliko je resnice na tem?
Ali kdo od vas to dejansko počne?
Koliko pri tem uničujem nanos laka itd itd?

HVALA!

lp

andraž

Moje mnenje: če poliraš z primernimi sredstvi (ne pregroba pasta) in če potem še zaščitiš z voskom, potem je ta zadeva zelo o.k. - nič ne uničiš, pač pa ohranjaš v dobrem stanju. Ves mrčes in ptičji izstrelki laku ne pridejo do živega. Mrčes in ptičje izstrelke, ki se nalepijo na avto, z lahkoto odstraniš, na pustijo nobenih lis in madežev, kar se v nasprotnem pogosto zgodi, še posebej pri starejših lakih.

Xandrej

Eno je poliranje drugo pa zaščita laka...

Èisto odvisno od situacije laka. Avto je lahko star tudi 1 leto pa je lahko lak poškodovan, sploh od avtomatskih pralnic katere neredijo drobne rise in avto nima več špegl sijaja...

Se pa lahko avto zaščiti vsake 6 mesece. Se pravi pred poletjem pa pred zimo. nanos zaščite ki ga uporabljam po testih zdrži nekje 6 mesecev odvisno od situacij pa kje avto stoji pa vsega...

Treba je ocenit poškodbo laka, ter se lotit s pravilno polir pasto. Èe je mnimalno poškodovan lak začneš z bolj finimi ni treba z grobo. Začet. Saj pravim čisto odvisno od poškodbe laka.

cayzi

Zdravo!

Poškodbe laka nimam. No mogoče sem ter tjat kakšna rajsica , ki pa jo ne vidim. Avto drugače perem sam, ročno.

Je pa res da je avto večino časa zunaj torej je deležen sonca, dežja,...

Zanima me koliko te trditve da je potrebno tudi avto polirati in voskati držijo ali pa mi je ličar le želel prodati svoj biznis - hvala bogu!!

Torej mi svetuješ da avto poliram pri voskam?

Bolj me skrbi da bi s tem dejanjem odstranjeval lak iz avta torej res ne vidim nič dobrega v tem. Torej?

lp

Xandrej

Sem ti zgorj napisal pa še enkrat preberi. Poliranje je eno zaščita pa drugo.

Èe je lak minimalno poškodovan, se gre skozi z eno soft varijanto pa je. Èe je lak OK se samo zaščiti s premazom.