Poliranje vozil

Začel/a Xandrej, Marec 02, 2009, 09:45:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Vedno sem imel željo, da bi to počel, pa se nekak nikoli nisem zraven spravil Vglavnem sem nabavil robo...

Polirna mašina je Kestrel profi (nastavljivi obrati, se ne greje itd itd...)

Polrine paste pa so ene najboljših na svetu. Mizerna! Paste brez silikonov ter ne zakrivajo napak na laku temveč jih odpravljajo...

Prvo pride na vrsto moj avto, potem še 4 drugi nato pa po želji...

Odvisno v kakšnem stanju je lak na vašem avtomobilu. V osnoovi pridejo 2 nanosa poliranja ter nanos zaščite laki ki edini po testih ostane na laku 6 mesecev. Èe je bolj zmatran pa še 1-2 prednanosa poliranja...

Seveda se bo vsak avto:

- zunanje pranje
- pranje z glino
- poliranje v več slojih
- 6 mesečna zaščita

(po želji tudi notranje čiščenje)

Danes sem kupil tudi ganc nov visokotlačni čistilnik LAVOR. Prava stvar. 160 bar 2700w motor itd itd...

V soboto sem probal na svojem en kos... :emot112:

Avto ki je zmatran od avtomatskih pralnic:

Pred in po...

Èe pa bi koga stvar zanimala pa naj pove bom naredil.

Mike666

Zgleda dobra roba.
Samo če ti mojega dam za polirat pa lahko kar v lakirnico pelješ da bo tip top. heh

mirchi

Mike,kar se poliranja tiče,mašina pa dobra pasta včasih naredita čudeže-dobesedno-bi bil presenečen kaj se da naredit.
Drugače pa sam uporabljam 3M,pa sem zadovoljen,probal sem tudi AutoMagic,ki tudi ni slaba,sploh tista za koncni nanos.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gigo

Sem na icccru šnofal po štandih pa sem na to naletu. Opelavi so ga kot čudo. Me pa zanima če ga je že kdo probal oz. nabavu. Bi se enkrat poleti spravil na Beštjo to polirat.

http://www.belles-anciennes.fr/
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Xandrej

Mike nema problema... Mizerna dela čudeže. Tisti rezultat je bil po 2 nanosih 3 še manjkajo...

:emot112:

Mike666

No če se njde čas pol se čujema in ti prielam. Samo da se ne ustrašiš.

Xandrej

Nebom se nič vstrašil... Kako pa kaj pa v prihodnje. Bom pa vse podkrepil s slikami.

Lamy

Samo, da bo še vreme služlo čez vikende, ko se bo to delalo.

Upajmo, na najboljše :BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Drugače, se pa itak vidimo.

Sporoči, ko boš delal prvega - mislim komplet vse, da pridem pogledat, to tvojo stvarco.
[SIGPIC][/SIGPIC]

psihopat100posto

mam jaz eno vprašanje, je smiselno poliranje avta,ki ni ličarsko 100%vredu? kelko računaš za XM-a?
lp

Xandrej

S temi pastami narediš kaj hočeš. Najbolje popravljaš napake na laku. Praskice, zbledelost, poškodbe od pralnic...

kolko bom računal še ne vem točno. Vseskup bom letos začel. Delal bom samo prijateljem, kolegom, znancem... Za avto potrebujem najmanj5 ur dela. Zdaj moram videt koliko gre materijala... 2.5 deci je v flaški pride preko 30€ flaška, treba videt kolko bo šlo materijala pa to... Sem malo klical okoli firme ki to delajo. Imajo od 180€ naprej. Za 2 premaza vsak nadljni poseg se plača... Tak, da to so gromozanske cene in če to delaš kot služba niti ni tolko... Glede na to, da se gre tukaj za citroenarje pa prijatelje, znance bo cena seveda drugačna... Odvisno. Seveda je pa treba probat...

Prvi trije zajčki ki bodo se delali:

Moj (črni C5)
A3 (črn)
607 (moder)

Pa še nekaj se jih je najvilo... Valjda cena za C2 ne more bit enaka kot za XM-a recimo kaj je čisto logično...

Treba videt rezultate kaj se da naredit, potem pa še kolega pride z Unotom (redčim), ki ima čisto zbledelo barvo brez sijaja da probamo. :BigThumbs:

andraž

A pri totalno mat barvi ni možnosti, da bi predrgnil barvo in prišel do osnove? To je izvedel kolega, ko je poliral havbo Charlestona, da je imel na vrhovih reber predrgnjeno do črnega. Havba se je sicer bolj svtila, črne črte so bilo pa hecne.

LP, Andraž

garac

ja andraž, pri čarlijih je to bl standard, sploh, če si poliral z mašino. Zadnja havba pa ima svetlo podlago, prideš do nekakšne sive. Z mašino lahko tudi hitro uničiš lak
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ne ne moreš če delaš prav... S temi pastami pa sploh ne... No recimo, da bi komu ratalo. Mašina pride preko 130€ samo mašina pa nastavki pa penice pa to pa si hitro za stroj dal 200€ samo. Kje so še pa paste pa mikro krpe pa pridna roka?

Vse vam bom še povedal, samo prvi avto naredim pa bom.

:BigThumbs:

andraž

Tisto poliranje Charlestona je bilo ročno, vendar z zelo grobo pasto. Je pa poliranje nekajkrat ponovil.
Sem si danes ogledal pri nečaku, ki je ličar, kako spoliraš zelo mat metalic barvo. Noro. Prvo greš ročno z nečim podobnim veliki radirki, to nekako zgladi lak, potem pa z polirko, z dvema pastama. Barva je na koncu delovala nekako kot 1 leto star lak. Prej pa je bila več kot grda. Glede na to, da je bil to "na hitro" narejen prikaz, kako bi šele lak zgledal, če bi poliral počasi in temeljito... Noro.

LP, Andraž

Xandrej

No vidiš kaj se da vse naredit...