Poliranje vozil

Začel/a Xandrej, Marec 02, 2009, 09:45:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cayzi

Citat od: Xandrej;52339Sem ti zgorj napisal pa še enkrat preberi. Poliranje je eno zaščita pa drugo.

Èe je lak minimalno poškodovan, se gre skozi z eno soft varijanto pa je. Èe je lak OK se samo zaščiti s premazom.

vse lepo in prav.

torej kaj mi svetuješ, ker tistega ki bo to delal bom bol težko kontroliral kaj bo dejansko počel pa čeprav je dober v tem in mu recimo zaupam.

če je to vse tako dobro in truper super zakaj potem folk množčno ne vozi vozil polirat oziroma ščitit kot praviš?

lp

andraž

Zato, ker jim je avto zgolj potrošni artikel. Ko se obrabi, gredo po novega. Èe imaš praktično nov lak, potem lahko narediš vse sam, kupiš zelo blago polirno pasto z zaščitnim voskom in si vzameš cca. 4-5 ur časa.

andraž

Sonax polirne paste so za moje pojme dobre in predvsem preproste in hitr za poliranje. Ne potrebuješ veliko poliranja, pa ne puščajo lis.

hadei

Citat od: cayzi;52417vse lepo in prav.

če je to vse tako dobro in truper super zakaj potem folk množčno ne vozi vozil polirat oziroma ščitit kot praviš?

lp

1. Ker je drago ko' prasi*a (če pelješ profiju)
2. Ker nimajo časa 2 dni glancat avto (to velja za doma)
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Citat od: andraž;52429Sonax polirne paste so za moje pojme dobre in predvsem preproste in hitr za poliranje. Ne potrebuješ veliko poliranja, pa ne puščajo lis.

Sonax je komercijalna firma, katera je draga in zanič vsi izdelki so za en lulek. Raje se nabavi paste oz Auto Magic rec. na TUŠ-ovih pumpah se dobijo če že imaš razne granulacije odvisno od poškodbe laka...

---------------

@Hadei drago. Bom rekel je pa ni. Prvo eno tako profi poliranje traja 3 dni dela. Potrebuješ robo, znanje mašine in še kaj. Èe gledaš 200 ml menzerne stane 30€ rabiš 3 flaše plus končna zaščita 30€ pa dalje... Pa za 3 dni dela. Kakorkoli. Firme še morajo plačat davek ki se s tem ukvarjajo zdaj pa skup potegni. Mogoče je čistega na avto od 150 do 200€... Jaz bom te dni končal mojega potem pa pridejo na vrsto še drugi. Èe se bom s kom kaj zmanil je treba avto pripeljat v petek popoldan pa če bom hiter pa nekdo mi bo pomagal sem v nedeljo fertik. Spet odvisno od laka pa poškodbe pa nasploh vsega... To je tak relativno.

Èasa? Vsak pri sebi ve za kaj ima čas pa za kaj bi si ga vzel pa zakaj si ga nebi vzel. Èasa imajo pa vsi. Ene veseli eno ene pa drugo. Jaz si vzamem čas za vse kaj me veseli. Enim pa se za pleh je*be... Vsakemu svoje in to se razume.

garac

Na nemški vox Tv je bil pred časom primer. Peljejo Bmw  k posredniku, koliko jim ponudi, pa še v eno avto hišo itd. Potem so ta isti avto dali profijem, da so ga očistili, popravili praske, osvežili usnje... Mislim, da so plačali okrog 600€, ampak, ko so avto pejlali drugič ocenit, je bila cena okrog 1300€ višja, torej so bili še vedno 700€ v plusu.

@hadei, Lahko si ga drgneš sam ane, ampak, če ti ga profi je menda učinek:emot147:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

aja xandrej še nekaj časa res nimamo vsi, pa tud dnarja nimamo vsi ane, mogoče zato slovenci ne dajejo avto polirat profiju vsaj enkrat letno.
Sem bil zadnjič pri mehaniku, fušarju bi rekli ane. Ljudje še za vzdrževat avto nimajo kaj šele polirat pa to.

Sicer pa svaka čast Andrej, da si se spravil to delat, jaz bi itak zgubil živce, vem, da je gadno to delat in vsekakor, kot praviš je vredno vsaj 200€, sploh, če računaš še materijal in mašino, pa štrom, pa.... vse skup
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Ja tudi finančna plat tega je da je to razmeroma drago...

Èe gledaš tudi za vzdrževanje poliranega avta.

Profi goba oz. rokavica za pranje avta 30€, profi jelenova koža za pranje avta 30€... Saj ostane ampak le...

Danes sem še te stvari kupil da vidim. Ker navadne gobe tudi doma rec. delajo riseke po laku pa tudi ko avto rišeš. kko pa to zgleda bom poslikal pa vam dal gor...

Danes grem dokončavat avto domov. Se pravi varjanto eno celo stran, drugo pa finiš.

hadei

Jaja, saj razumem to zadevo glede kvalitete dela in blabla.....dejstvo je, da toliko denarja za kos pleha dat ven, je za mnoge "luxus" in denar vržen stran.
Da se lepo uredit avto z nekim sonaxom in gobo/krpo. S čemerkoli in to v krajšem času in dosti ceneje. Razen, če je lak že resnično uničen, kar pa verjetno v današnjem času in današnji kvaliteti lakov to ni. Mislim predvsem na nekaj let stare avte, ne na nek avto z odpada.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Xandrej, kaj pa potem priporočaš, če praviš da je Sonax za en k.... Katero polirno pasto za rahlo zbledele lake in katero zaščitno pasto z voskom? Upoštevaj tudi to, da to ne dela profi ampak ljubitelj brez pomoči strojev.

dani77si

Citat od: andraž;52466Xandrej, kaj pa potem priporočaš, če praviš da je Sonax za en k.... Katero polirno pasto za rahlo zbledele lake in katero zaščitno pasto z voskom? Upoštevaj tudi to, da to ne dela profi ampak ljubitelj brez pomoči strojev.
jest sm kupu od 3M
bom sprobal na unih velkih belih jajcih k jih ni škoda pa boš videl rezultat..

Xandrej

#m recimo pa Auto Magic it Tuševih oumo pa je to to...

Hadei. Dalo bi se še dosti debatirat o teh treditvah ki jih navajaš...

Stran vržen denar. Zame osebno je stran vržen denar kupit picikl za 2000€ recimo. Nekdo da takoj nekdo nebi dal takega dnara za to da se ubiješ,,, To je čisto relativna stvar. Vsakemu svoje. En to drugo ono, tretji tretjo pa še kaj...

Lak se poškoduje enako kot se je včasih mogoče malo kasneje ampak se poškoduje kaj s tem mislim, ti bom pokazal na srečanju čez dober teden... Na enem izmed avtov ki bodo tam oz. na vseh...

andraž

hadei

Citat od: Xandrej;52497#m recimo pa Auto Magic it Tuševih oumo pa je to to...

Hadei. Dalo bi se še dosti debatirat o teh treditvah ki jih navajaš...

Stran vržen denar. Zame osebno je stran vržen denar kupit picikl za 2000€ recimo. Nekdo da takoj nekdo nebi dal takega dnara za to da se ubiješ,,, To je čisto relativna stvar. Vsakemu svoje. En to drugo ono, tretji tretjo pa še kaj...

Lak se poškoduje enako kot se je včasih mogoče malo kasneje ampak se poškoduje kaj s tem mislim, ti bom pokazal na srečanju čez dober teden... Na enem izmed avtov ki bodo tam oz. na vseh...

Res je, ja. Dalo bi se debatirat. Èe maš, daš, če nimaš pa poliraš sam in s Sonaxom.
Lahko boš kar na mojem pokazal, ker ni poliran odkar ga imam. Pa verjetno tudi prej ne. Makaronarji se s tem verjetno precej ne ubadajo.
Sicer pa priznam, da sem že pomislil, da bi ga spoliral, ker bi že bil čas. Sicer s cenejšo in hitrejšo varijanto. Tako bi lahko naredila primerjalni test.:emot54:
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@xandrej, kaj je zdaj, si spoliral avto al še vedno ne? Kdaj bodo vidni rezultati?
[SIGPIC][/SIGPIC]