Novi Citroen C5 - povezava bluetooth in GSM

Začel/a nostra, November 11, 2008, 06:09:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Duka

Citat od: MSrougeZX;69697Imam nokio 5800XpressM in mi dela vse tak kot mora, seznam klicev, prikaz imen...

S ÈŠŽ-ji tudi?

MSrougeZX

ne, še dobro da uporabljam v imeniku namesto šumnikov ch,sh...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Picdriver

Meni je pred tednom dni začela nagajati bluetooth povezava. Povezava s privatno Nokio Xpressmusic 5800 je itaq že prej prekinjala, sedaj pa se je to, ampak še kvečjemu bolj intenzivno, pričelo dogajati s službeno Nokio E71. Telefon se samodejno poveže, pri tem spusti kratek pisk, na displeju se izpiše nekaj v smislu povezava vzpostavljena, naslednji trenutek pa novi pisk in na displeju že piše povezava prekinjena oziroma na avtu izpiše "no mobile conneceted" ali nekaj podobnega. To se nato ponavlja, dokler ne napiše "connection failure" in vse skupaj po domače povedano frizne. Kakšna ideja? Je crknil bluetooth modul?

Na servisu so mi ravno te dni odklopili akumulator, tako da ne vem več, kaj še lahko storim. Lahko poskusim še enkrat odklopiti akumulator, ampak ne verjamem, da bo pomagalo. Bluetooth pa je začel nagajati nekaj dni pred servisom?!

Picdriver

Po nekajurnih testiranjih sem prišel do zaključka, da privatna Nokia v povezavi s citroen BT dela vsaj tako dobro, kot je, dočim pa službena (E71) naenkrat noče več. Očitno je problem v telefonu. Pri tem ne pomnim, da bi se vmes s telefonom karkoli zgodilo (padec, poškodba, ipd.). Kljub temu, da sem na telefon naložil daleč novejšo različico SW, še vedno noče delati. Očitno se je nekaj zgodilo z BT modulom telefona. Kaj naj zdaj telefon nesem na servis in rečem, da se noče povezati z mojim avionom? Potem me bodo na teleray-u gledali kot idiota?

Duka

mah ja.... men se je BT vmesnik čist zaciklal (obesu). Ne odziva se, ne registrira telefonov ... skratka NE DELA :emot101: Tud odvzem elektrike in upgrade ne pomaga. Èakam na novega :( ... upam, da bo čimprej

Picdriver

Citat od: Duka;71405mah ja.... men se je BT vmesnik čist zaciklal (obesu). Ne odziva se, ne registrira telefonov ... skratka NE DELA :emot101: Tud odvzem elektrike in upgrade ne pomaga. Èakam na novega :( ... upam, da bo čimprej

Tebi tudi? Koliko je star (vmesnik oz. avto)? Meni dela samo še privatni GSM (Nokia XpressMusic 5800), službeni (Nokia E71) pa nikakor, čeprav E71 drugače dela na drugih avtomobilih in z drugimi BT napravami. Kako si prepričal servis, da je BT pokvarjen?!

visar

Jaz sem dobil novi UG in sedaj dela veliko bolje.
Tudi prej mi je delal ok s SE990i (vendar se mi je pri eni črtici na betriji obnašal podobno kot ste opisali), dočim je po UG zadeva drugačna in se ob porušenju po cca 1 minuti ponovno poveže in dela.
Boljši rezultati so tudi pri mojem drugem telefonu HTC TyTN2, ki prej sploh ni hotel sodelovati. (ker pa telefon zaradi winCE sovražim se nisem kaj dosti mučil).

LP
______/\\______
______/\\______

MSrougeZX

Danes sem sprobal Nokio 5230-ta model ko je zaj pri Itak paketu v akciji, dela brez problemov.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Duka

Avto mam od začetka marca '10 tako da je nov. Kako prepričal? Saj niso nič mogl narest, se sploh ni odzival. Èakam novega (BT ne avta ;-) )

Picdriver

Te moje izkušnje z BT parjenjem Citroen - Nokia E71 sodijo že v rubriko "saj ni res, pa je"!

Kratka kronologija:
Moj avion (C5) in moja Nokia E71, sta se sparila pred meseci in se do nedavnega odlično "pogovarjala", nakar sta se nekega dne "skregala" in se nista hotela več "pogovarjati". Začel sem poizkušati različne variante in kombinacije ter prišel do naslednjih zaključkov:

- moj avion še vedno dobro dela z mojo privatno Nokio Xpressmusic 5800,
- moj avion odlično dela s kolegovo Nokio E71 (identično moji službeni, ki ne dela),
- moj avion dela tudi z drugimi Nokiami (5300 Xpressmusic, ...),
- moj avion noče več delati z mojo službeno Nokio E71,;
Zanimivo pri tem pa je, da:
- moja službena Nokia E71 še vedno dobro dela z BT slušalko Nokia HS-36W, katero sem uporabljal v XP, ki ni imel BT paketa,
- moja službena Nokia E71 dela na drugem C5 III (hvala, Superca13);

Skratka, po svoje dela telefon in po svoje tudi avion. Kaj naj spravim na servis? Telefon ali avion?!

Duka

Pomojem je problem v programski opremi na BT v Citroenu.

Daj kar Citroen na servis. Lahko pa prizkusiš metodo resetiranja BT-a kot sem ga že opisal v tej niti. Odstrani varovalke ... počakaj ~8 ur in probaj še enkrat spariti Citroena in Nokio.

Srečno ;)

Picdriver

Mislim, da je res problem v BT modulu aviona.

Bom poskusil še z resetom, ki si ga omenil, čeprav sem 1x že odklopil akumulator za več kot pol ure. Zdaj sem izvlekel še omenjeni varovalki. Jutri zjutraj bomo videli :-O

Prosurfer

Ja, če bi bili tapravi avioni tako nezanesljivi, občasno in pogojno (ne)delujoči in pokvarljivi, bi bila res veselica v zraku.

Zato raje izraz avion uporabljam za kaj bolj primernega kot za Citroëna (čeprav ga zaenkrat še vozim tudi sam). Se pa splača sesti v novega Saaba 9-5 in se res počutiti skoraj kot pilot (kar mi sicer tudi ni tuje).
:)

Picdriver

Tudi reset ni pomagal. Ves naslednji dan po resetu z varovalkami sta mi oba telefona (E71 in 5800 Xpr..M..) delala kot "žmigovca" => poveza-prekinjen, povezan-prekinjen, ampak glej ga zlomka - naslednji dan, ko sem imel naročen termin na servisu (že skoraj 14 dni nazaj sem se naročil), pa je začel BT delati, kot da nikoli ni bilo nič in dela B.P.?! Včeraj sem ponovno prekrižaril pol SLO in med tem opravil mali milijon klicev z E71 in vse OK!?

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]