Moj Karli C5 II 3.0 V6 by Carlsson

Začel/a Xandrej, Oktober 05, 2008, 10:19:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lamy

Tak,

Za vse tiste, ki me poznate, ki me ne poznate in za vse tiste, ki me še boste spoznali na kakih srečanjih.

No ne vem, če je to ravno navada pri vas, ampak vseeno kratka moja zgodovina.

Od ateja prvi avto je bil spaček (rumen), ko je prišel ven carlson si ga je pobarval na rdeče, vozil ga je 18 let. Sledil je AX 1.1, ki ga je imel ne vem točno mogoče 3-4 leta, ko sem naredil izpit za avto je prišel v mojo last. Ata je nabavo XM 3.0 V6 :BigThumbs:(njegova največja želja, ko je imel še spačka), (ki ga sedaj ima Gigo) imel ga je mislim da vsaj 5 let, potem pa je nabavil Xsaro Picasso, ki jo ima še zdaj a že razmišla o C4 Picasso ali pa C5 III, med tem časom ko smo imeli XM-a je moj, žal že pokojni deda nabavil Saxo-ja, ki ga je imel 5 let nato je nabavil C3 (rdečo), ki se še danes vozi po naših cestah avto je star 5 al 6 let in ima prevoženih 60 000 km.

Da se vrnemo spet k meni. AX-a sem fural približno 3 leta, potem je k meni prišel avto, ki ga rajši ne bi omenjal. Za njim sem nabavil Xsaro (rdečo) 1.6 motor. Avto redno vzdrževal menjal skoraj vse kar je mogoče menjati, edino ena stvar, ki je nisem mogel poprati in ki je niso mogli popravit oz. ugotovit kaj je narobe na nobenem servisu je bilo to da mi je avto po domače povedano crkoval in crkoval, nato sem ga tudi prodal!  :funny34d:

No pol sem bil nekaj časa brez avta, malo sem si sposojal C3.

Tak zaj pa me je Xandrej razveseljil z mojo novo ljubeznijo, ki sem ji čisto spontano dal ime rdeča strela  C5 3.0 V6   :BigThumbs::BigThumbs:

Avto je zakon!!!  

Še zdaj imam v spominu dan ko ga je Xandrej kupil in se z njim pripeljal na naše dvorišče, takrat sem si sam pri sebi mislil kak bi blo fajn, če bi ga imel tudi jaz in EVO GA !!!!
[SIGPIC][/SIGPIC]

laguna

tako okr5asna rozeta je na kolesu.na citroenovem servisu stane 30e,v a net trgovini v štajerskem avtodomu pa 10,01e.imajo tudi druge dele za citroena

Xandrej

Evo dan prebil v garaži...

- impregnacija usnja... Vse do zadnje potankosti. Sprednje sedeže, vratne obloge, zadnjo klop, naslonjala itd itd... Usnje je kot iz trgovine!

- vgradnja K&N športnega filtra v original škatlo!

Lamy

Dobro zgleda ni kaj! :emot112:

Ful mi je dobra kombinacija usnja!:BigThumbs:

Se vidima kaj
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Na rdečem tudi lahko malo namažeš spet usnje za zimo, da bo bolj fleksibilno! :BigThumbs:

Lamy

Veš da bom! Moram ga še naprej lepo negovati kot si ga ti!

Treba je še samo nabavit material in bo to to! :BigThumbs:

Seveda ga je potrebno pripravit za zimo saj bo delal dosti kilometrov
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Je že pripravljen samo zimske gume mu daš gor pa gasssaaa.

Xandrej

Kupim original 16 col alu platišča od Citroena. Od C5 npr ali pa od C2 VTS ali v tem smislu!:BigThumbs:

Xandrej

Evo danes sem ga še malo ščistil pa malo poslikal. V soboto pa zimske gume gor na črnih jeklenih felnah pa bo celi black edišn... Nekaj slikic:

Xandrej

dvorjan

Pravi stroj, ni kaj. =) Tega pa ze ne mores kaj vec polepsat, tako da zacni sparat za C6. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lamy

Lepo si ga porihtal.  Napis ti je tudi odlično uspel!

Kaj pa tablice si se namatral? Nič se nisma čula pol.

Kam boš šel menjat gume? Maš kakega svojega al jih sam menjaš? Moram za rdečo strelo dat gume centrirat al ne?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

@dvorjan

Ja težko bi si še kaj zmislil. Edino kaj bi dal, da bi še lahko šajbe zatemnil. Kair si je to zmislil bi mu jajca odrezal idiotu. Zadnjič je kolega dobil v bok tovornjak pa se nobena šipa ni vsipala če to ni varnost sem jaz picikl. Avto pa totalka ocenjen.

@lamy ja je ratalo, tablica tudi.

Gume se zamenjajo doma, saj jih imaš na drugih felnah pa samo prešraufaš. Centrirane so ja. :BigThumbs:

Xandrej

No tak, da bom mirno spal sem mu danes še zamenjal olje, da vem kaj je noter pa mirna bosna. Menjali smo olje TOTAL 9000 ter original oljni filter ter celi avto prešnofali. Diagnoza: Kot NOV. Celotni izpušni sistem od izpušnega kolektorja do konca je drugačen. Inox čez celo tudi tavelik katalizator ter vse cevi vključno z loncem. Prede kot mucika.

:BigThumbs:

Ibanez RG

Ja, Xandrej, Bosna svecke so "the best"!
Me veseli, da si zadovoljen z novim Deamon-om, ce ti srecen - tudi mi srecna!
Je obnasanje hidravlike oz. vzmetenja kaj drugace od tistega prej, ali kako...?
Pa poraba? Po moje je teh tipov zelo malo, pa se mi zdi da je to edini v slo. Je ze original inox ali je ta naknadno delan?
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs: