Zakaj mi crkujejo ?arnice?

Začel/a hadei, Marec 05, 2007, 09:52:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomko030

Mja sem imel prej iste firme OSRAM 30+, zamenjal sem jih ker mi je ena crknila (prej?nji lastnik jih je imel ene tri, štiri leta) , noter sem dal na hitro eno navadno  (kupljeno na Petrolu) , ker sem bil na terenu. Na vašem forumu sem bral, da kaj hitro crkne tudi druga in sem naročil OSRAM NightBreaker in so me razo?arale. Ne pretiravam, ker sem imel prej v Cliu definitivno boljše, priznam pa da ne vem katere firme in sem veliko boljše videl v megli in dežju - zdej ne vem ali je imel Clio boljše parabole ali zaradi boljšega polo?aja luči ne vem no. Sem pa te ?arnice  (H4 55W - to pa vem), ki sem jih imel v Cliu kupil na ?vedskem blizu Stockholma na neki bencinski črpalki in sem z njimi prevozil okoli 50k km. Ne re?em, (Xandrej), da bom sedaj s temi ?arnicami (Nightbreaker) videl od morja pa do Triglava ampak, da bom imel tudi v dežju kolikor toliko razmeram primerno normalno osvetljeno cesto pred sabo. Nekateri boste rekli, saj imaš meglenke za to, ja imam jih in jih uporabljam samo kadar je to nujno potrebno in je res slaba vidljivist in nočem bti osvetljen kot nekakna novoletna jelka, ampak toliko, da sem opazen nasproti vozečim vozilom. NightBreaker pa bom uporabljal sedaj toliko časa, da mi bo ena crknila in potem bom probal dobiti boljše.
Sem čisto zašel iz teme. V glavnem meni ?arnice zelo redko crknejo, zato sem morebiti tudi toliko skritiziral te ?arnice, za ene so pa lahko odlične, lahko pa bojo tudi meni postale všeč. :-))

tct

Jaz sem zadovoljen z Narva 50+, drži ve? kot eno leto, kar je v Sloveniji-tema?ni dešeli z lučmo podnevi uspeh za ene 30k km letno. Bi zelo imel rad Xenon, pa je težava v Italiji, Avstriji in Nem?iji, kjer to ni homologirano in zezajo.

Gox

Danes sem montiral Osramove Night Breaker ?arnice v izvedbi H4 60/55W.

Kakor sem do sedaj ugotovil, ?arnice svetijo malenkost bolj belkasto in malo močneje od klasi?nih ?arnic.

Danes sem se peljal večinoma po naselju, tako da ne morem ?e trditi ali svetijo tudi kaj dlje kot navadne. (bom preizkusil jutri zjutraj na poti v službo)

Spodaj nekaj slikic ... kjer je opazna minimalna sprememba v primerjavi s klasi?no ?arnico ... seveda iz teme dan ne bo naredila nobena ?arnica :-)so pa te ?arnice mogoče malenkost boljše od navadnih ... seveda je odvisno tudi od stanja parabol na avtu in njihove kvalitete.

Slike

1. lepo pakiranje
2. odprto pakiranje
3. tako izgleda ?arnica
4. tako gledano, je desna Osram NB
5. tukaj pa je Osram NB na levi strani slike

Gox

?e nekaj slik ...

1. obe Osram NB kratke
2. obe Osram NB dolge
3. Osram NB
4. Osram NB

LP
Goran

(kolikor se je dalo, sem brez flasha poslikal to svetlobo :-))

hadei

Zanimivo...eni ste hudo navdušenimi, drugi pa razo?arani. Zdaj pa vedi, ?e je dobra...hhmm. Saj vem..."kupi pa vidi".
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

GOX, ?koda, da nisi najprej na istem mestu fotografiral svetilnost z starimi in nato z temi novimi, da bi se videla razlika.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

No, pa je šel OSRAM SILVERSTAR u %$%$#. Je pa zdržal malo dalje kot tiste ?ungalunga. Kupil sem jih 02.07.2007, kar pomeni dobrih 5 mesecev. Skoraj polovi?na doba ?ungalunga ?arnic. Ni slabo za čas delovanja, so pa slabesvetilnosti. Sedaj pa v novo akcijo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Nekatere izmed vas bi lahko Osram v sluzbo vzel, ko tako pridno testirate ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Citat od: dvorjan;24892Nekatere izmed vas bi lahko Osram v sluzbo vzel, ko tako pridno testirate ... =)

Ni problema, samo 2para H4 letno naj pošljejo pa testiramo :-)

hadei

Nekaj o pravilni "uporabi" žarometov....
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Citat od: hadei;24887No, pa je šel OSRAM SILVERSTAR u %$%$#. Je pa zdržal malo dalje kot tiste ?ungalunga. Kupil sem jih 02.07.2007, kar pomeni dobrih 5 mesecev. Skoraj polovi?na doba ?ungalunga ?arnic. Ni slabo za čas delovanja, so pa slabesvetilnosti. Sedaj pa v novo akcijo.

Hadei, moje OSRAM Light & Day, ki sem jih montiral 20.02.2007, ?e vedno svetijo in nikakor nočejo ckrnil. To pomeni skoraj 10 mesecev (do sedaj). V ženinega C3 sem iste ?arnice (le da H7) montiral nekje v marcu 2007 in tudi ?e obe svetita!

Jerry

Pic po moje je to da ti delajo ?e toliko časa stvar montaže. Kot je pred časom ?e eden od uporabnikov napisal si ti verjetno izbral najboljše pogoje za menjavo. To so: majhna vlaga v zraku, idealna temperatura, verjetno si imel pravo svetlobo, čiste roke(ker si jih 5x vmes šel umit). Evo vidiš in zdaj pa je rezultat tukaj...kar delajo kajneda:-)))

hehe
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Jerry

Sam imam navadne ?arnice notri, delajo leto in pol, sem pa ob menjavi zamenjal tudi grla(ali kako se ?e re?e) ker so bila čisto boga(eden se je razletu).

Pred tremi meseci sem pa kupil ene kao boljše ?arnice, bolj svetijo in bolj belo piše na ?katlji, in sem jih montiral na drugi avto, pa moram re?i da sem denar vrgel pro? ker po moje ni nobene razlike.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Picdriver

Dajte no, kakšna vlaga v zraku? Saj ?arometi itaq niso hermeti?no zaprti!

Gre samo za kvaliteto materialov in kvaliteto izdelave. Navadne ?arnice pa? ?tancajo Kitajci po tekočem traku. Da jim znese "ekonomska računica" pa? zadostijo minimumu od minimuma glede na neke standarde. Malo denarja, malo muzike!

Osram Light & Day so ?arnice, ki imajo specificirano 2-3x dalj?o ?ivljenjsko dobo, stanejo pa tudi 2-3x ve?, kot navadne. Po moje je razlika ravno v kvalitetnej?ih materialih (npr. bolj kvalitetna Wolframova nitka) in boljši izdelavi.

?e en pregovor:

Kdor poceni kupi, 2x kupi!

garac

Moram re?, sicer vozim citroen ?e iz časov, ko ni bilo potrebno tako pogosto menjavat ?arnice, ampak zdaj imam noter ?arnice General Electric iz leclerca in se obnesejo bolje kot Osram, Philips ipd, gre pa za klasi?no H4
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/