Zakaj mi crkujejo ?arnice?

Začel/a hadei, Marec 05, 2007, 09:52:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Danes se mi je zgodila neljuba stvar, in sicer....ostal sem brez obeh sprednjih luči.:emot152:
Sicer mi je ena crknila ?a včeraj. Danes zvečer, ko sem šel iz slučbe pa čista tema. ?e pozicijske niso delale. Potem sem luči parkrat vklopil in izklopil tako, da so se pri?gale pozicijske. Dobro, verjetno se niso pri?gale zaradi tega, ampak tako je bilo. Hvala qurcu za meglenke, da sem prišel "varno" domov.

Pa ?arnice so stare cca. 4 mesece...mogoče pet.

Je močno, da nekaj povzro?a kratko dobo ?arnic. ?arnice niso ravno neko cvije?e, ampak tako hitro pa tudi ne smejo crknit. :emot65:
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

ma progorevanje ?arnic je problem ve?ine novejših citroenov Xsara po prenovi, picasso, C3...
Menda je problem v napetosti in naj bi zadevo re?il vsak boljši štromar (dvomim)
Sodelavka ima xsaro mk2 in ko me vidi v citroen jakni vedno vpije za menjoj, citorena nikol ve?, za ?arnice ne zaslučim

Lahko začnemo na dolgo in široko razpravljati o kvaliteti ?arnic, pa mislim, da to ni bistvo problema. mogoče ima picdriver rešitev?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Ma, to sem napisal zato, ker se prej ali slej pojavi nekdo, ki me bo vprašal....a imaš PHILIPS ali trnta trnta...in neka jajca. Pa sem zato pa? napisal kar v ?usu vse. Zaradi tega ?e vedno ne grem iz CITROENA. Samo malo čudno se mi zdi, da sta crknili obe ?arnici v roku 2 dni.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

A si imel gor ?arnice ki so bile istočasno montirane? lahko so pa? samo slabe kvalitete, pa so dogorele.

Jaz sem to opazil na Našem ZX-u. Zdej ne vem točno koliko časa so bile ?arnice noter. (mislim da ve? kot leto) Montirane isti dan obe nove Vision plus, pregorele pa obe skoraj isti dan. Ena en dan prej popoldne, druga drugi dan popoldne.

Zgleda da so dosegle svojo ?iv. dobo.

Sem pa glih danes videl enga picassoja, pa mu ni delala prednja leva luč, niti pozicija. Sem prav razmišljal kako je to nevarno, ker misli? da ti gre motorist naproti.

LP

hadei

Montiral sem jih 10 minut narazen. Samo se ne spomnim ali sem najprej levo ali desno. Hec. Isti dan so montirane zagotovo. Saj so res ene banana firme, samo svetijo pa fantasti?no...dokler svetijo. Jutri jih grem kupit in to verjetno iste. ?e ?e enkrat crknejo tako hitro, pa jih ve? ne bom.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

preberi si teme o svetlobi in ?arnicah, problem ?arnic je veliko segrevanje
[SIGPIC][/SIGPIC]  

jurep

Glede ?arnic se pridru?ujem večini, saj tudi meni crkujejo vsake 3 do 4 mesece, pa sem kupoval od kvazi xsenon modre ?arnice do čimbolj originalnih - rezultat je bil vedno isti.

Me pa zanima, ali bi bilo močno kupiti oz. naročiti ?aromete za Picassoja, ki bi imeli H1 in H7 ?arnice ločene. Tu mislim podobno izvedbo, kot jo ima xsara MK II. Sicer je dejstvo, da tudi najnovejši Picassoji nimajo žarometov z ločenimi kratkimi in dolgimi lučmi (le H4 varianta), ampak vseeno bi bila to dobrodošla ponudba.

LP                                              Jure

Tma

Meni so kvazi Xenon hitro ?le. Potem sem dal kar Evelux H4 in secaj na leto kakšno menjam (pa ima avto zelo dosti kratki relacij - se prvi redno pri?iganje in uga?anje ?arnic).
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

hadei

Ampak neke očitne razlike pa ni, očitno. Prej?nje so mi enako crknile. NE vem katere so bile, ker sem jih kupil v paketu z avtom.
V glavnem, danes grem kupit v BAUHAUS enake in bo kaj bo. Svetijo res odlično, ampak kratki čas.:breaking_pc:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Bravo, HaDeI! :emot112: Ti pa zNaš nasmejati kolege! :emot77:  

Qurc, Garač, ne vem kaj naj re?em?!

?e gledamo čisto teoreti?no in se sklicujem po tvojem, prispevku "O svetlobi in ?arnicah" v katerem omenja? Weibull-ovo porazdelitev, potem je edino pravilno, da sta mu obe ?arnici crknili v istem dnevu. Proizvajalec namreč z neko gotovostjo jam?i, da bo ?arnica gorela npr. 500 ur in konec. očitno je prozivajalec teh ?arnic zelo natan?en!

Kar pa se tiče razlike H1 + H7 = H4, mislil da je vse skupaj isto sr... :emot3:

Na Xsari MK I sem imel H4 ?arnice in ne vem, ?e sem v 5 letih in 120 tkm sploh katero menjal. Na XP pa menjavam na 3 mesece! Tudi jaz zaslučim komaj za ?arnice. Na Philips Vision Plus sem skoraj bankrotiral! :emot55:

Zdaj sem intaliral OSRAM Light & Day, ki bi naj imele nekaj vi?jo svetilnost (+10%) ter 2-3x dalj?o življensko dobo. Cena je cca 50% vi?ja od navadnih Osram. Bomo videli! Bom poročal!

boga

očitno imamo vsi enak problem. Obi?ajno ne gledam ne ceno pa? pa kot je rekel v eni temo gox grem na pumpo pa kupim drugo, enako samo ne pregoreto, torej z enakimi oznakami, da se razumemo:emot100:
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

hadei

Evo, kupil sem iste kot sem jih imel. Zmontiral sem ?arnici levo in desno ter odvrgel pokvarjeni ?arnici v kanto za samo 4,5 min. Sem delal bolj umirjeno, ker se mi ni mudilo.
V glavnem svetijo, ko strela. čez 3 mesece ali štiri pa bom spet odprl nov post z naslovom...."NIKOLI VE? TEH ?ARNIC".:emot60:
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

danes sem govoril z mehanikom. Je rekel: xsara picasso je fajn avto, ko crkne obvolanska ročica te bo stalo v starih tolarjih okrog 12 ?ukov, ko pa rikne na xsari Mk2, kjer imaš obvolanski obroč z dvema ro?kama in se menjava v kompletu, takrat pa bo ?lo  80-90 jur?kov
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

@picdriver sem milsil,da si kaj sližal o naknadni vgradnji nekega releja, ki naj bi vzdr?eval enakomerno napetost, saj naj bi po trditvah nekaterih ?arnice pobrali sunki el toka?
načeloma naj bi bila napetost vseskozi enaka, zato obstaja regler ane?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

boga

@Hadei, kako to misli? iste? A spet pregorete ali kako? Enakega proizvajalca?
:emot15:
Daj prosim napiši oznako in ime proizvajalca, da v primeru, da so slabe ne kupujem enakih.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.