Zakaj mi crkujejo ?arnice?

Začel/a hadei, Marec 05, 2007, 09:52:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jerry

Sam tole mi je res smešno. Jaz imam ?e eno leto isti par in ?e delajo. Takrat sem avto kupil in kmalu je pregorela ena od njih. Ko sem jo vzel ven je bilo 'grlo' čisto skurjeno in sem zamenjal kar na obeh straneh. In sedaj imam mir kot reženo. Notri pa imam navadne H4 ?arnice.
Je pa res da videvam zelo veliko Pic-ev ki jim gori samo ena luč.

tok tok
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

boga

Sem ?e pozabil, kdaj sem nazadnje menjal ?arnice, bo ?e par mesecev. Moram potrkat noknok.
Tistih kvazi xsenon me ne zanima. Zgleda ko od ju?nakov ki imajo modre pozicijske ?arnice
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

hadei

Ja tiste modre pozicijske pa so res poden. Pravi šefurski "look". Samo ?e volan zavit v tisto kosmato zadevo pa je.:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Citat od: boga;13056Sem ?e pozabil, kdaj sem nazadnje menjal ?arnice, bo ?e par mesecev. Moram potrkat noknok.
Tistih kvazi xsenon me ne zanima. Zgleda ko od ju?nakov ki imajo modre pozicijske ?arnice

Madona ti si celi kvazi... Ti se kr vozi dalje v temi pa bodi pameten...:emot112:

boga

Andrej. Res kulturno. A ti misli?, da si vso pamet pojedel na tem svetu ali kako? Uf,?e dobro, da denar ne kupi vsega
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Picdriver

OSRAM Light & Day, ki sem jih dal noter februarja, ?e vedno držijo! Tudi v ženin C3 sem dal noter v marcu enake (sicer H7) in ?e vedno obe držita! Trenutno zelo zadovoljen! Naj omenim samo, da imata oba avta za sabo preceeej km oz. delovnih ur gorenja ?arnic.

Jerry

Sej verjetno je bolje za ?arnice da gorijo kot pa da jih pri?iga? in uga?a?. Pa tako naprej. Ali se pa? motim?
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

ajagarin

največji problem ?arnic predstavlja trdi vklop, temperatura in pa tresljaji.
Mislim, da največkrat crkujejo poleti "popravite me ?e se motim", ker zunanja temp. pripomore k večji tem. ?arnice.
?e bi naredili mehki vklop ali drugače reženo, da bi se ?arnica ob vklopu pri?igala o%-100% v nekaj sekundah in ne v trenutku, bi tudi podaljžali življensko dobo ?arnic.
?e nekaj časa razmišljam, da bi naredil umestnik kateri bi imel funkcijo mehkega vklopa in pa da bi podnevi luč svetila samo z 50%-70%.

L.P Alan

hadei

Dol?en sem ?e komentar za ?arnice OSRAM SILVERSTAR. Nix gut. So tiste banana firma ?arnice lepše in boljše svetile. Je pa res, da te ?e 1 mesec dalje svetijo. Vsaj nekaj pozitivnega.
[SIGPIC][/SIGPIC]

tct

Jaz ?e vedno na Narva 50+ vozim in sem zadovoljen, pol ceneje in pol boljše. Xenon bi sigurno takoj prišel v poštev, ?e ne bi kdaj vozil v tujino. Ko se na nemških forumih pogovarjamo, se vsi bojijo policije zaradi homologacije, potrebno je namreč pranje stekel luči in oblika stekla, torej certificiran snop.

Xandrej

Osram nightbreaker.

Na tržišče je prispela trenutno najboljša Osramova ?arnica - Nightbreaker. Osram z novo ?arnico Nightbreaker podira rekorde v moči in barvi svetlobe. V primerjavi s standardnimi ?arnicami Nightbreaker cesto osvetljuje z 90% večjo svetlobo obenem pa ustvarja tudi za 10% bolj belo svetlobo. vožnja z njimi je udobnej?a in varnej?a, vozniki pa ugotavljajo, da je naravno bela svetloba bolj prijetna na dalj?ih no?nih vožnjah. ?arnica zagotavlja minimalen odsev in tako ne moti nasproti voze?e. Ta odličen izdelek zagotavlja največjo vidljivost in tako izdatno pripomore za vašo varnost na cesti.

Osram Nightbreaker (H1, H4, H7)

http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/index.html

garac

ob večji moči se ponavadi ?arnica tudi bolj greje, razen xenonk. Kako je s tem, da ne pobere prav hitro parabol?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

a pol je ok, ker razne 100w variante mi ravno zato ne odgovarjajo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Sli?i se zanimivo o tej ?arnici. Razmi?ljam da bi jih preizkusil.

A so naprodaj samo na spletu? Ste jih zasledili v trgovinah?

V Obi-ju so bile naprodaj Osramove +30% , teh nightbreaker pa ?e nisem zasledil.

LP
Goran