Zakaj mi crkujejo ?arnice?

Začel/a hadei, Marec 05, 2007, 09:52:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Kupil sem iste kot sem jih imel do sedaj. Te ?arnice, zaradi katerih je ta post. So neke banana firme iz Dojčlanda. Kupijo se v kompletu po dve....piše kao XENON pa nekaj.
Moram priznat, da odlično svetijo. Glede na to, da drugim tudi crkujejo na 4 mesece, potem niso krive ?arnice.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Lani poleti,mislim da julija, en mesec po tem ko sem kupil Pic-a mi je crknila ?arnica. Ko sem jo zamenjal mi je crknila ?e druga. No na srečo sem ob menjavi opazil da imam čisto zjeba** grlo. Ko mi je elektrižar to zamenjal imam sedaj mir.  Torej 9 mesecev iste. Upam, da bo tako ostalo.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

dvorjan

Na Xsari mkI sem v 5 letih in 100k km samo enkrat menjal zarnice. Na C5 pa jih menjam na cca. leto dni (mogoce malo vec). Zarnice so H4. Sicer pa cedalje bolj resno razmisljam o menjavi s Xenon kitom, predvsem zaradi dejstva, da navadne zarnice na C5 res slabo svetijo (se navaden Clio ima neprimerno boljse).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

_janez_

Ja na c5 dvomim da imaš H4 noter. Pri Xsari je močno da so bile. Na C5 so ponavadi H7.
Je pa problem pri H7 ker imajo majhno prostornino zato crkujejo. To se dogaja pri vseh avtomobilih ki imajo H7 ?arnice noter.

_janez_

Kaj je kaka zajebancija za to zmontirat ali se da brez problema? Lahko am ali je treba kako elektriko preurejat?

hadei

?arnice so mi znova crknile. Za sedaj samo ena tako, da prižakujem čez dan ali dva ?e drugo.
?arnice so zdržale slabe 4 mesece. Svetijo fantasti?no, držijo pa žalostno kratko zato bom sedaj kupil ?arnice od neke druge firme.
?e je kdo probaval ?arnice in ugotovil, katere dajejo nabolj kvalitetno svetlobo v temi in dežju naj napiše katere so to ?arnice, da jih grem kupit. Pa seveda, da držijo ve? kot 4 mesece.
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

hadei

Kupil sem ?arnice OSRAM SILVERSTAR, ki bi naj bile zelo dobre ponoči v dežju. Bomo videli, ?e je to res, ko jih bom zmontiral in uporabil zvečer. čeprav mi je pri ?arnicah najbolj pomembno, da se dobro odnesejo v dežju, ko je mokra cesta.
Ena ?arnica pa je stala 7?.
[SIGPIC][/SIGPIC]

boga

V?eraj je bila na TV najstarej?a ?arnica v ex yu, seveda znamke tesla. Gori ?e menda 75 let in ima precej večjo svetilnost, kot njene novej?e sestre z enako svetilno vrednostjo. (hi?na ?arnica)
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Čojko

Hahaha... se človek kar nasmeji, ko po kakšnemu letu prebira poste znanih ljudi. Vedno iste ?torje!

čez dan ugasne? luč pa je!

Lp ?ojko

Čojko

Ma daj Hadei, boš ja zbral tistih 300? za Xenon od Andreja.

Ej, a veste kako moja ta mala vzdiguje roke ko na polno prehitevam Audije po ?marski navzgor. Samo ne vem ali zato, ker moja šipana Xsara tako potegne in se roke dvigujejo od pospe?kov, ali zato ker jim maha v pozdrav in se ?e u?i kako pokazat fakiča.
hahahha

Lp ?ojko

hadei

Sedaj pa prosim, da se nadalje pogovarjate/mo v tej temi samo o ?arnicah. drugače pa temo za XENON kite pa najdete tukaj....

http://citroenar.eu/showthread.php?t=1347
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Citat od: hadei;12780Kupil sem ?arnice OSRAM SILVERSTAR, ki bi naj bile zelo dobre ponoči v dežju. Bomo videli, ?e je to res, ko jih bom zmontiral in uporabil zvečer. čeprav mi je pri ?arnicah najbolj pomembno, da se dobro odnesejo v dežju, ko je mokra cesta.
Ena ?arnica pa je stala 7?.

Hadei, mislim da si se malo zaj... Te Silverstarske sem imel tudi sam in sem bil kar precej razocaran nad njimi (mislim pa da sem o tem ze pisal). Svetile niso nic bolj kot navadne edino crknile so 3x prej in stale so 2x toliko. Zdaj v obeh citronckih testiram Osram Day&Light ali nekaj podobnega in sem zaenkrat zelo zadvoljen. Cena je bila 2x, zivljenjska doba pa bi naj bila 2-3x daljsa. Je ze kar nekaj casa kar sem menjal in se vedno vse 4 zivijo!

Sorry za ex YU znake. Sem na dopustu in odgovarjam z Internet caffeja ;-)

hadei

močno, bom videl jutri, ko se bom peljal iz slučbe. Kot sem ?e napisal sem bil do sedanjimi zeeelo zadovoljen kar se tiče svetlobe, samo ?ivljenska doba je bila od q*rca. ?e pa ?e te hitro crknejo pa res ne vem, ?e ne bom vzel kakšen Xenon kit.
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Ni druge - bo treba reskirat unih 100? za xenon.
?e jaz razmišljam o tem.