Xantia - poraba goriva

Začel/a Markolin, Januar 31, 2007, 11:55:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Dobrepolje?

Hmm, poznam 3 iz tistega konca, ki delajo (no lahko da kdo ne ve?) pri zelo poznanem serviserju. Vsi trije so bili top mehaniki pri njemu. Da ko kaj ve? izve? - sporoči.
OK

LP
Primož

Xandrej

Pokli?i Goljo pa vprašaj ?e za ceno pri njemu z materijalom ter brez... :BigThumbs:

michoBX

Citat od: Citroenovc;14784Kar se tiče 1.8 16V - danes me je Peter nekaj se lotil, da je to počiralec olja ... da 2.0 16V je pa imun na porabo olja ... in da naj moja pazi in redno kontrolira nivo olja ...

Xantia ga vseeno ne popije toliko - sem zadnji? bral navodila škode octavie 1,8i - močna poraba olja na 1000km je lahko tudi do enega litra...
Hja, dougcajt mi je ja...

Citroenovc

Mah to piše v večini servisnih knjig ... ?e za kakega Twinga tako piše ...
OK

LP
Primož

CitroX

Moja xsra 1,8 16 V in 150 tiso? prevoženimi kilometri ne popije olja popolnoma nič.
Za velik servis nisem plačal menda ve? kot okrog 75 tiso? z menjavo olja, materjalom itd.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

pubi2cv

Citat od: CitroX;14855Moja xsra 1,8 16 V in 150 tiso? prevoženimi kilometri ne popije olja popolnoma nič.

Moja s skoraj 200 tudi ne. :emot145:

deyo

Moja Xantia 1.8 16V tudi ne pije olja ni

deyo

?e malo o moji porabi :

Bili na dopustu (avto naločen bolj kot ponavadi), vožnja po jadranski magistrali v eno smer, v drugo smer kombinacija magistrale in avtoceste in pa nekaj vožnje po mestnem sredi??u. Naredili 703km z v?gano klimo non stop, v eno stran povprečna hitrost nekaj čez 72km/h, v drugo smer 70km/h (podatki iz navigacije).

Poraba Xantie 1.8 16V je bila 8.08 l/100km.

P.S.: danes gorivo natočeno do samega roba !!!

dobek

zanimivca debata...
xsara 1.8 16v mi je po mestu pila cel cas okrog 11, pa ce je bilo leto ali zima, klima ali brez...olje je pa slo edino, ko je z oljnega filtra padel slabo zategnjen oddusek in je spricalo po karterju (se je od spredaj lepo videlo)

za xantio 2.0 16v pa, kaj vem, prva od oka zmerjena poraba cca 9l (od Sostanja do Mb po stari cesti Ce-Mb), ostalo mestna, nonstop klima + premalo pritiska v gumah
:burn:

ModelJT

Mi mamo xantio break 2.0 hdi exclusive. Po mestu porab tm nekje med 8 do 9,5 litri, na prostem pa ?e voz? po pravilih pride loh tut pod 7l na 100km
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Z uveljavitvijo novega prometnega zakona (višje kazni) in pogojeno s tem malo spremenjenim načinom moje vožnje je rezultiral k 0.6L manjši porabi od povprečne na prevoženih 100km. Glede na zadnje porabe pa tudi do 1L manj. Drugače povedano - z enim rezervoarjem goriva skoraj 100km več prevožene poti.

Markolin

Citat od: modeljt;33128Mi mamo xantio break 2.0 hdi exclusive. Po mestu porab tm nekje med 8 do 9,5 litri, na prostem pa ?e voz? po pravilih pride loh tut pod 7l na 100km

A ni to malo preveč?

Fishmish

deyo, kako ti rata imet tako nizko porabo?

deyo

Citat od: Fishmish;40996deyo, kako ti rata imet tako nizko porabo?

@Fishmish, ne vem, poraba pač takšna je. Èe ga gonim, ali grem počasi, ali imam prižganio klimo ali pa ne in ali imam letne ali zimske gume, poraba se vrti tu nekje. Je šparoven motor. Tudi mene je v začetku čudilo, kako je poraba takšna kot je. Ima pa @Citroenovc oz.njegova Maja porabo približno enako.

Fishmish

Citat od: deyo;41009@Fishmish, ne vem, poraba pač takšna je. Èe ga gonim, ali grem počasi, ali imam prižganio klimo ali pa ne in ali imam letne ali zimske gume, poraba se vrti tu nekje. Je šparoven motor. Tudi mene je v začetku čudilo, kako je poraba takšna kot je. Ima pa @Citroenovc oz.njegova Maja porabo približno enako.
Èudi me, ker jest težko pridem pod 9 litrov. Sem mislil, da imaš kakšno čudežno formulo :)
Sicer mam malo drugaæen motor (1.8i, 74 kw).