Xantia - poraba goriva

Začel/a Markolin, Januar 31, 2007, 11:55:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Markolin

To bi pa res rad videl, kje se dobimo, d preverimo, ker skoraj ne morem verjet, berlingo 1.8 porabi 10l. sicer je res kot kapelica, ampak da xantia porabi tako malo, pa da je ne ?parač, skor ne morem verjet. res bi rad to vidu.

Od kje pa si, ?e ni skrivnost?
Kake relacije voziš in kakšni so vzponi in spusti, al pa da? v 5. prestavi in se Pelješ, ker jaz tud vozim samo relacijo + AC.

LP

Marek

deyo

Citat od: Markolin;1296To bi pa res rad videl, kje se dobimo, d preverimo, ker skoraj ne morem verjet, berlingo 1.8 porabi 10l. sicer je res kot kapelica, ampak da xantia porabi tako malo, pa da je ne ?parač, skor ne morem verjet. res bi rad to vidu.

Kake relacije voziš in kakšni so vzponi in spusti, al pa da? v 5. prestavi in se Pelješ, ker jaz tud vozim samo relacijo + AC.

LP

Marek

vozim relacijo Il.Bistrica - Postojna  + AC Ljubljana. ?e poznaš te kraje se peljem čez Knečak (vzpon + ovinki). Imam pa ta avto slaba dva meseca. Poraba pa je taka kot sem napisal.

Miklavž

Moram preveriti obrate pri 150km/h. Nisem bil nikoli pozoren, mislim pa, da kaj čez 3500-3700 niso. Saj tam 16V najlepše poje. Res pa je, da vozim sunkovito; relacija je cca 50% gorenjska avtocesta, ostanek pa po lokalnih cestah od doma do avtoceste in po lokalni do brnika. Sicer pa ponavadi vozim v 5 in po ob?utku.
Pri plinu je ?e tako, da je motor mnogo ti?ji in mirnej?i, občutek imam, da tudi pri manjših (pa verjetno tudi večjih) hitrostih porabi manj. Absurd, glede na dejstvo, da ima ničjo kalori?no vrednost po litru. Ima pa tudi veliko večjao oktansko vrednost kot bencin (cca 110) kar omogoča računalniku optimalnej?o nastavitev predv?iga. Tistih 500 km v karijeri, kar sem se prevozil na bencin sem imel občutek, da kazalec za gorivo kar zleze dol, ko dodaš gas (pri Xantiji). Nekako na u? je bila poraba krepko čez 10 l bencina.
Zdaj pa ?e eno leto ne ve?...
Xantia II 1,8 16V, letnik 1998, 180000km, 9l LPG/100km

deyo

Pa ?e to o porabi. Ko gledam porabo od ostalih, je moja dosti ničja. Danes sem obiskal ?rpalko. Imel  sem imel tri AC in vse krepko nad 130km/h, poraba pa 7,34L.
Ne vem kje je vzrok ničje porabe, vendar taka je.

garac

mogoče se komu zdi 18 motor po?re?en, ampak kakor koli je izjemno vzd?ljiv. Zadnji? je bil v ?ireh na servisu lastnik, ki se je  oglasil s steklenico in narezkom. Gospod je sicer prvi lasznik vozila. Pri 250tkm je bila menjana sklopka, pri 300 tesnilo glave, razlog za praznovanje pa je bil 1/2 mio. km.
Zadovoljni lastnik je med drugim rekel, ?e bi delali nove, bi spet novo vzel.
Morda celo dobimo sliko tega dogodka.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Citat od: Markolin;1296To bi pa res rad videl, kje se dobimo, d preverimo, ker skoraj ne morem verjet, berlingo 1.8 porabi 10l. sicer je res kot kapelica, ampak da xantia porabi tako malo, pa da je ne ?parač, skor ne morem verjet. res bi rad to vidu.

LP

Marek

Citat od: deyovozim relacijo Il.Bistrica - Postojna  + AC Ljubljana. ?e poznaš te kraje se peljem čez Knečak (vzpon + ovinki). Imam pa ta avto slaba dva meseca (!!! napaka v prvem sporočilu !!! - pravilno je en mesec). Poraba pa je taka kot sem napisal.

Po dveh mesecih spremljanja porabe in prevoženih 4404 km mi je povprečna poraba 7,69L/100km.

Za podrobnej?o analizo klikni na podpis.

michoBX

Kolikor jz poznam te motorje, je manjša poraba pri 1,8i kot pri 1,8i 16V, saj se moraš pri 16 ventilih dr?ati višjih obratov da voziš v optimalnem območju (kjer je največji navor). Pri 8 ventilarjih, pa je najv?ji navor postavljen na ničje območje.
Moj BX je pa ena zlata sredina (poraba kot 16V, vozi se pa kot 8V).  ;)

lp
Hja, dougcajt mi je ja...

Xandrej

pubi2cv

Zanimivo....potem je z mojo nekaj narobe....moja je pri meni od lanskega februarja, od takrat sem prevozil cca. 55000 km, praktično brez težav in s povprečno (!) porabo pod 7l. Kljub temu gre drug teden na plinifikacijo, potem pa bomo videli kaj bo....Aja, je 1.8 16v s prevoženimi cca. 185.000 km

Xandrej

No za 55 000 kilometrov na leto se pa ?e mogoče plin spla?a.

deyo

Citat od: deyo;3075Po dveh mesecih spremljanja porabe in prevoženih 4404 km mi je povprečna poraba 7,69L/100km.

Za podrobnej?o analizo klikni na podpis.

Ker poteka vzporedna debata o porabi Xsare Picasso sem se spomnil tudi te teme.

Naj osvečim svoje podatke. Sedaj po slabih petih mesecih in prevoženih 8993km se mi je povprečna poraba dvignila iz 7,69 na 7,78.
Vmes sem zimsko obutev zamenjal za letno, od aprila pa dela tudi klima.
Našin vožnje pa imam vedno enak (vsega po malem).
Mislim, pa da za moj avto poraba ni velika.

deyo

Citat od: deyo;9280Ker poteka vzporedna debata o porabi Xsare Picasso sem se spomnil tudi te teme.

Naj osvečim svoje podatke. Sedaj po slabih petih mesecih in prevoženih 8993km se mi je povprečna poraba dvignila iz 7,69 na 7,78.
Vmes sem zimsko obutev zamenjal za letno, od aprila pa dela tudi klima.
Našin vožnje pa imam vedno enak (vsega po malem).
Mislim, pa da za moj avto poraba ni velika.

No po pol leta spremljanja in prevoženih 12.300 km je povprečna poraba ?e zmeraj okoli 7,78L/100km.

Gut...:BigThumbs:....pa tako so me stračili o enih desetih litrih :Hammer3:

Gox

Dobro porabo imaš. Za to velikost avta je super ... ?e gledam da mojih 54 konjev v Ax-u pije povprečno 7L/100km ... :emot26:

deyo

Ja saj tudi mene presene?a. Res da večinoma vozim relacije, sam tudi ko sem imel večinoma mestno vožnjo je bila poraba tudi tu nekje. Pa na avtocesti tudi ne ?param na gasu.

Dr. MadMan

Evo meni ni jasno imam enak motor v Xantiji letnik 99 karavan in nikoli ma res nikoli mi poraba ne pade pod 8,5. Ne vem kako vam uspeva a rinete vmes al mate pa ?rnce za rinit avto. ko sem dobil porabo 8,5 sem žaltal pri 2.500 obratih in na avto cesti nikoli vozil ve? kot 130. čim pohodim na avto cesti na 150/160 je poraba takoj čez 9 da ne govorimo ko pritisnem do konca. po mestu pa raje ne omenjam pod 9 nikoli. Bi se rad enkrat peljal z vami ki trdite da vam pije 7,5 litra...
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si