Xantia - poraba goriva

Začel/a Markolin, Januar 31, 2007, 11:55:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

Citat od: Dr. MadMan;14233Evo meni ni jasno imam enak motor v Xantiji letnik 99 karavan in nikoli ma res nikoli mi poraba ne pade pod 8,5. Ne vem kako vam uspeva a rinete vmes al mate pa ?rnce za rinit avto. ko sem dobil porabo 8,5 sem žaltal pri 2.500 obratih in na avto cesti nikoli vozil ve? kot 130. čim pohodim na avto cesti na 150/160 je poraba takoj čez 9 da ne govorimo ko pritisnem do konca. po mestu pa raje ne omenjam pod 9 nikoli. Bi se rad enkrat peljal z vami ki trdite da vam pije 7,5 litra...

Poglej DR.MAdman : Vsi pravijo da je poraba tak?na kot pravi? ti, a verjemi mi, da ne bi imelo nobenega smisla, da bi jaz tu neke brezvezne podatke dajal gor. V mojem podpisu je statistika točenj goriva od 10.01.2007 (odkar imam ta avto).
Preglej - ?e te zanima. Noben podatek ni "ponarejen", vse je točno tako kot je. Tudi tista trenutna (nekje 200km) ki je bila čez 11L/100km

Imam večinoma relacije, kjer se avto vrti med 2500 in 3000 obrati (imam cca.3000m ovinkastega vzpona - proga GHD Ferrari IL.Bistrica).
Na avtocesti pa gre čez omejitev :AngelPray:

Gox

@Dr.Madman, ti imaš karavanko, Deyo pa navadno. Verjetno je tvoja te?ja, pa ?e veter različno zadaj kroči. (aerodinamika)

Verjetno tudi to prispeva k malo višji porabi.

LP
Goran

CitroX

Citat od: Dr. MadMan;14233Evo meni ni jasno imam enak motor v Xantiji letnik 99 karavan in nikoli ma res nikoli mi poraba ne pade pod 8,5. Ne vem kako vam uspeva a rinete vmes al mate pa ?rnce za rinit avto. ko sem dobil porabo 8,5 sem žaltal pri 2.500 obratih in na avto cesti nikoli vozil ve? kot 130. čim pohodim na avto cesti na 150/160 je poraba takoj čez 9 da ne govorimo ko pritisnem do konca. po mestu pa raje ne omenjam pod 9 nikoli. Bi se rad enkrat peljal z vami ki trdite da vam pije 7,5 litra...

Jaz nimam karavana, ampak xsaro 1,8 16V, pa je poraba zmeraj okrog 9, veliko pa sem v mestu. Na relacijah gre te?ko pod 8,5 litrov.
Tudi jaz bi se rad kak besec zraven vozil, ko vam te mašine tako malo ?erejo, pa ne mislim, da si zmi?ljujete, samo me pa res zanima kako in kje vozite...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

deyo

Da gre debata naprej bolj podrobno :

Danes sem iz slučbe na poti domov spremljal malo merilec hitrosti in pa obratomer.
Prilepil sem dve sliki, ki kažeta dokaj točen Našin moje vsakdanje vožnje v lažjo smer ("po klancu navzdol).

Bom pa tudi spremljal en dan pot v službo, kjer se pa cesta v prvih kilometrih vzpenja (garač, gox, micho, markoli, pa verjetno ?e kdo ve kakšna je trasa).

@CitroX - pa tudi kolega je imel tak?no xsaro kot ti in mu je pila 10L. Prodal, kupil opela - ga tudi prodal in glej ga zlomka kupil novega pica.

CitroX

Zaradi porabe, ko sem sedaj večinoma po MB na poti, zagotovo ne bom prodal, ker xsara sicer lepo prede...
Opla? človek se očitno ni imel rad. Pica bi pa jaz tudi imel...
:emot112:
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

pubi2cv

Meni se je lani enkrat zgodilo, da mi je po?rla neverjetnih 6,15/100. S klimo seveda, ki je  - odkar imam avto - sploh ne uga?am. povprečna (na 55.000) km poraba na benz mi je znesla okoli 6,7 l/100.
Zdej mi popije v povpre?ju kakih 7,5-8l plina/100km. Vozim skoraj izključno relacijo, z nekaj hribi in dolinami, par semafor?kov (Polzela-LJ-Polzela). Ne dirkam, penzionist pa tudi nisem. Normalna vožnja brez paničnih prehitevanj in vožnje u tretji pri 100 na uro za ?leperjem torej....hehe.
Vem , da mi verjetno za tisto zgornjo porabo marsikdo ne bo verjel...ampak prise?em. Imam vsak litr?ek bencina, ki ga je po?rla, zapisan in dokumentiran.
Za moje pojme je 1.8 16v carska mašina......:emot112:

Čojko

Ma ja, glede teh porab je ful odvisno kako in kje se voziš. Relacijia, ki jo opisuje Pubi je dale? najbolj ekonomi?na (malo gor, malo dol, pa ovinek, v glavnem v četrti občasno v tretji ali peti prestavi, malo v zavetrju kakega hladilnika, itd. pa je poraba dobrih 6 litrov).  
Saj sem tudi sam svojo HDI 2.0 110KM Xsaro iz KP na Pag s pri?gano klimo in polno prtljage pripeljal s povre?no porabo 4,2 litra dizla, vendar je moja vskdanja vožnja bistveno drugačna od opisane in mi pije med 6,5 in 7 litri dizla. 1.8 16v (vedno Xsara) bi mi pila tam ene 9, 1,6 16v pa okoli 11 litrov. V tem primeru bi bila boljša izbira 2.0 16v 167KM (VTS), kjer je poraba tam nekje v rangu 1.8 16v - okoli 9 litrov.

Kot, da se tekmuje komu manj rabi. ?e bi jaz kupoval Xantio bi sigurno gledal po motorju 2.0 16v (pri mojem Našinu vožnje bi bil mogoče celo manj po?re?en od 1.8 16v).
Vsak voznik pa? kupuje po svojem karakterju in potrebi v vožnji, se pa strinjam, da je omenjeni 1.8 16v motor eden boljših Citroenovih motorjev.

Lp ?ojko

Citroenovc

Kar se tiče 1.8 16V - danes me je Peter nekaj se lotil, da je to počiralec olja ... da 2.0 16V je pa imun na porabo olja ... in da naj moja pazi in redno kontrolira nivo olja ...

Pubi - ti imaš tudi ?e plastični sesalni kolektor? Koliko si ?e dal za vgradnjo pliNaš
OK

LP
Primož

garac

@citroenvc, ta ki ti je to govoril je bil najb? malo pod vplivom alkohola, ali pa je imel vročino?
Se spomniš skrtove xsare s preko 300tkm? Poznam tudi lastnike s preko 500tkm, brez problemov (tudi v xantiji)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Tudi meni so povedali, da utegne ?reti nekaj olja - vendar le manj?e koli?ine in naj ne bi bil kak hud počiralec. Pri moji xantii je poraba olja zanemarljiva (upam, da tudi v bodoče), mašina ima prevoženih 132.000 km.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pubi2cv

Ja, imam plastični kolektor. Vgrajen sekven?ni sestem Autogas Italia, kesl 90l brutto, cena z monta?o 1450?.

Citroenovc

Lovro, Pubi (?e kdo?) - je kdo od vaju/vas menjaval jermenje, vodno pumpo, ipd - in koliko ga je to vžgalo po ?epu - ker po km ji sicer manjka ?e 25k - samo je pa material star 7 let in ni napak razmi?ljat o preventivni menjavi.

Rad bi si našel neko okvirno cifro - jaz sem moji ?e rekel, da to je itak pri vsakem rabljenem avtu treba upoštevat v tovrstno "?tartno" investicijo cca 500Eur, ki ji omogoči miren spanec in 100k km brez večjih planiranih posegov.
Pa me zanima a sem dosti mimo ustrelil ...
OK

LP
Primož

Lovro

?e se prav spomnim, je bil pri moji xantii tavelik servis (torej pumpa in jermeni), ki se dela na 120.000 oz. starost 6 let ravno tam okoli 500 EUR na poobla??enem servisu Merlak. Za točen znesek bom moral pogledati na račun.

Ker pa je od takrat ?e skoraj eno leto (in uvedba EUR, ki je utegnila kaj podračiti), ti za vsak slučaj predlagam, da za točen podatek pokli?e? Jureta na servis Merlak, preveri tudi pri Binetu, Novaku, pa kakem Jenkotu ali Jerov?ku in boš dobil točno cifro.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

Ja bom preveril - samo trenutno je čas dopustov pa je prek telefona te?ko karkoli izvedeti ...
Imam edino oceno enega "popoldanca" - cca 25% ničja od "uradne".
OK

LP
Primož

Klemzy

Moja Xantia ima zdele 120000 km. Sem se zanimal na parih servisih. Poobla??en servis je od 500-550 ?, sem se pa pozanimal tudi pri enem iz Dobrepolja. Ta močakar je prej delal na uradnem Citroen servisu sedaj je šel na svoje in mi je dal ceno okol 400 ? +- kakšen ?. Od kar nekaj ljudi sem sližal pozitivne stvari tako da se moram en dan zapeljati do njega da pogledamo kako pa kaj.