Xantia - poraba goriva

Začel/a Markolin, Januar 31, 2007, 11:55:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Markolin

Zanima me koliko porabijo vaše xantie, predvsem me zanima model ki sem ga navedel, se mi zdi. da če ga mal tiščiš, takoj skoči poraba nad deset (10) litrov.

LP

Marcolin

Klemzy

Jaz imam Xantio 2,0 16V. Z original dimenzijo gum mi sedaj v zimskem času pokuri okol 8-8,5l/100km. Poleti ko pa imam drugo dimenzijo 205/55 R16 je pa okrog 9l/100km normalne vožnje. Sem pa enkrat testirov pa sem šel iz Grosuplja v Mb pa nazaj skoz kar hitro (po?teno čez omejitev) sem jo pa spravil na 10l/100km. čez 10l ?e nisem prišel pa je bilo včeraj eno leto odkar imam ta avto.

LP Klemzy

Markolin

Skoraj ne morem verjet, kako pa voziš, kaka je dimenzija gum - normalna, jet sem meu poleti 15/185/65, pa je obraba nenormalna, sicer vozim sam ovinek Branik Senoče?e - čez kras. Zdej mam zimske 15/195/65, pa je poraba takoj šla gor, sm pa je obraba gum manjša.
Je pa res, ?e voziš po predpisih za bit poraba okoli 8,9. Sam ko pridem na AC gremo od 150 do 180 Senoče?e Postojna- in tako vsak dan. Poraba pa je vidna spodaj. ni kaj

LP

Mare

Klemzy

Zimske imam 185/65 R15. Vozim večinoma po omejitvah ker zjutraj ko grem v službo je gužva in tudi popoldne ko grem domov je gužva tko da se ne da glih divjat. Me prime parkrat na tank da mal stisnem sam ni dost takih trenutkov. čez poletje imam obi?ajno tud dost mesta sam ni poraba čez 10. Vsaj pr men ne. Imam pa Xantio 98 limuzino. mogoče je pr breaku kej druga?. To pa ne vem ker ga ?e nisem imel.

Gox

močno da je res razlika zaradi različnosti limuzina/break ? Verjetno je Break težji od limuzine, pa ?e vprašanje kako je z aerodinamiko, katera ima bolj aeordinami?en zadek.

Kar sem pa jaz opazil pri mojem Ax-u, je z zimskimi gumami normalno poraba vi?ja. (od 0,5L + na 100km) (večji kotalni upor)

LP
Goran

agi

Sam imam Xantio II Berline 1.8i 16V in sem po drugem tankanju naračunal 8.09L/100km, po tretjem tankanju pa 7,75L/100km. Drugi tank je bla bolj dinami?na vožnja (tud dost avtoceste), tretji pa bolj umirjena. Te številke so mi dale vedet, da se niti ne spla?a posebej pazit na porabo.

dr777

to vi čisto resno. namreč ne morem verjeti, kako razli?ni podatki.
imam 1.8 16 v in povprečna pora je 9,3 l/100km. ne pomnim da bi kdaj pršel pot 9 l/100 km. res je da Našin vožnje glavni faktor porabe. skoraj nikdar ne divjam , je pa res da ko sem na avtocesti se vozim od 130km/h navzgor, kjer pa se za?ne ulivanje.
je potem to nekje normalna poraba za ta motor ali je kriva napašen Našin vožnje. kaj pa motor in poraba (nastavitve, obraba, napake,..???)

Markolin

Ma ja z mislim, d je poraba tako pri 1.8 in 2.0 xantii tam tam, 200 ccm in par oslov razlike ne more bit ne vem kaka razlika. Vpračenje je le kako kdo računa to porabo, ali pa zlo ?parate. Pri normalni vožnji je bla zmeri poraba 9.5, pa sem se lohk na glavo obrnu. ?e se pa dam na to, da vozim po predpisih, pa bi jo mogoče res spravu na 9. Ostali morda malo pretiravate. Za primerjavo, od očeta clio 1.5 dci 68konj, poraba 4,1 liter, ko ga peljem jaz - normalno - povprečna poraba 5,6 litra. Kaj pa je tle normalno.

LP

Mare

dr777

markolin očitno ma? te?jo nogo od ostalih. lol
ne vem no, jaz sem mislil da bom imel porabo nekoliko ničjo (8-8,5) pa vidim, da ?e ?e kako lepo vozim ne pridem nikakor pod 9l.
moj kolega ima starejši letnik (95) karavana 1.8 pa pravi, da ma porabo med 7-8 kar mu seveda ne verjamem. mogoče je tudi od avta do avta razlika (motor).
?e bi se po avtocestah vozu tak kot moj stari (100km/h) potem bi mel malo ničjo porabo. ?e ?e grem na avtocesto, za kar jo moramo tudi plačati, grem zato ker se lahko hitreje Pelješ. drugače vse raje, ?e le imam čas uporabljm stare ceste.
sem se pa? sprijaznil s porabo, ?e se ne da tu nič ve? narest.

Markolin

razlika je v motorju 1.8 navaden 8 ventilski motor, ima večji navor, pa manj?o porabo, predvsem v nizkih obratih, medtem, je 16v bolj predihtan, pa ga je treba bolj ti??at v višjih obratih, ?e goče? da dose?e? isto kot z starim motorjem. tako to je

dr777

potemtakem jaz sploh ne znam vozit, saj imam večinoma časa obrate med 2000 in 3000.

Markolin

Kaj voziš samo po ravnem, jaz tako niskih obratov ne dosegam drugot kot po mestu, v 4 prestavim - skoraj d klenka, od kje pa si, da tako voziš, 16v motor mora peti, ?e ne je bolje da ga nimaš, jaz se nekako držim skoz v 5 prestavi, in okoli 4000 obratov, hitrost pa je okol 120 130 na uro, sej me ne glih skrbi ta poraba, sem se v 3-letih, od kar jo imam ?e kar navadu. Ti pride v kri.

Miklavž

Xantia 1,8 16V; o klenkanju ni govora, ?e imaš v redu svečke. Poraba: 9 l LPG na 100km. povprečno 140-150 na uro. Poleti malo manj. Je pa sigurno potrebno preveriti svečke, ?e klenka in je poraba vi?ja, kot bi bilo normalno (mislim na bencin)
Xantia II 1,8 16V, letnik 1998, 180000km, 9l LPG/100km

Markolin

Citat od: Miklav?;1292Xantia 1,8 16V; o klenkanju ni govora, ?e imaš v redu svečke. Poraba: 9 l LPG na 100km. povprečno 140-150 na uro. Poleti malo manj. Je pa sigurno potrebno preveriti svečke, ?e klenka in je poraba vi?ja, kot bi bilo normalno (mislim na bencin)

Pri kolkih obratih se Pelješ 150 na uro, pri meni kaže čez 4.000.

LP

Marek

PS

pri 2.500 obratih je hitrost v 5. prestavi cca 80 do 90 km/h

deyo

Citat od: dr777;1188to vi čisto resno. namreč ne morem verjeti, kako razli?ni podatki.
imam 1.8 16 v in povprečna pora je 9,3 l/100km. ne pomnim da bi kdaj pršel pot 9 l/100 km. res je da Našin vožnje glavni faktor porabe. skoraj nikdar ne divjam , je pa res da ko sem na avtocesti se vozim od 130km/h navzgor, kjer pa se za?ne ulivanje.
je potem to nekje normalna poraba za ta motor ali je kriva napašen Našin vožnje. kaj pa motor in poraba (nastavitve, obraba, napake,..???)

Jaz imam isti motor pa je nisem ?e spravil čez 8 litrov (od 7,2 do 7,9). Vozim večinoma relacije. Na avtocesti pa tudi nikoli pod 130km/h.