Xantia - poraba goriva

Začel/a Markolin, Januar 31, 2007, 11:55:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Ja Fishmish - ti imaš stari 1.8i motor, ki pa je bolj požrešen od kasnejšega 1.8i 16V. Simpl.
OK

LP
Primož

sop

Citat od: Fishmish;41021Èudi me, ker jest težko pridem pod 9 litrov. Sem mislil, da imaš kakšno čudežno formulo :)
Sicer mam malo drugaæen motor (1.8i, 74 kw).

mam enak motor. ce ga gonim 140 po AC je poraba 8.5, ce pa 110 pa je poraba 7.6, na krajse razdalje pa je poraba nekje vmes.

grozny

Citat od: deyo;41020@Fishmish, ne vem, poraba pač takšna je. Èe ga gonim, ali grem počasi, ali imam prižganio klimo ali pa ne in ali imam letne ali zimske gume, poraba se vrti tu nekje. Je šparoven motor. Tudi mene je v začetku čudilo, kako je poraba takšna kot je. Ima pa @Citroenovc oz.njegova Maja porabo približno enako.

ma vam povem da vozim ko po jajcih in u mestni vožnji oz. po Obali gor in dol je ne spravim pod 10-9.5L če grem pa na AC povprečje 130 pa pade takoj na 8.
dobro res je da sm meu prej 8V sam še vedno ne vem kak bi biu idealen način vožnje.
Deyo kako ti to voziš? daj razloži
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

deyo

Citat od: grozny;42034ma vam povem da vozim ko po jajcih in u mestni vožnji oz. po Obali gor in dol je ne spravim pod 10-9.5L če grem pa na AC povprečje 130 pa pade takoj na 8.
dobro res je da sm meu prej 8V sam še vedno ne vem kak bi biu idealen način vožnje.
Deyo kako ti to voziš? daj razloži

Ne vem kako naj ti razložim, ker vožnja je raznolika. Vozim večinoma samo relacijo (cca. 80km na dan). Èe jo peljem normalno, se vozim v peti tja do 3000 obratov. Imam slabo ovinkasto cesto (en del je GHD proga). Imam pa tudi dosti avtocest, kjer pa vozim 130+ km/h. Klimo imam prižgano takorekoč od aprila do decembra. Porabim pa zmeraj približno enako.

Lahko te pa enkrat peljem pa boš videl :emot68:

Mike666

Moja Xantia X1 no zdaj od punce, pije 8.5l pri zadnjem merjenju! Normalona vožnja!
Motor 1.8 8v in vožnja brez klime!

grozny

no no zgleda da sm slabo računau ali pa slabo računa na poraba.com. bo.
u glaunem mi je zračunalo 8,16.

ni slabo. samo litr več kot pri clio-tu 1.4 ki sm ga meu prej  :BigThumbs:
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

vogiv

na 406 z 1.8 16v 81 kw z vklopljeno klimo (vedno) mi poraba negre nikoli prek 8l medtem ko mixsara 1.4 žere  tam nekje 7,3 7,5 brez klime:emot112:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

michoBX

Jap 1,8 16v so kr šparovčki.

Tud js sm se svoj cajt ful obremenjevau s to porabo. Zj pa sam da je pod 10 pa sm srečn... Nekk je treba napajat te konje, sj od zraka jim živeti ni ;)

Xantia mk2 2.0 16v pije tam od 8-10l, BX se pa kr tm okol 10 drži(1.9 gti).
Hja, dougcajt mi je ja...

grozny

ja lahko drži pod 8L sam je pa tudi treba vozit relacije. js se večinoma vozim po Republiki Obali gor in dol-tudi po klancih gor in dol in je treba skoz držat roko na menjalniku pa prva, druga, tretja, druga, tretja, četrta........
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

smrkec88

zdravo mam xantio 2.0 HDi, dokler se jo je mev brat in se je vsak dan vozu ljubljana - litija je mev avto porabo 7.5l s klimo. zdej jo mam jst in se vozm sam do litije v službo pa še to ne vsak dan, razn zvečer na treninge k so oddaljeni od mojga doma cca 4 km, se prav se avto še dobro ne segreje in mi je prec začev pit 8.2l.
pristaš citroenov:emot167:

Citroenovc

Hmm, v pri Šmartnem pa poznam enega, ki je imel "ni da ni" od Xantij - me drugim tudi rdečo HDi Berlino - ki je potem romala k "sosedu", ki pa si je nabavil še eno Xsaro in je Xantia potem mirovala.
Je kdo od njiju tvoj brat? :-)
OK

LP
Primož

pubi2cv

Po enoinpolletni uporabi LPG ugotavljam povprečno porabo cca. 7,7 LPG + 0,8l bencina na 100km.
Vojz: Xantia 1.816v l.2000, 250.000 km.
Vozim večinoma relacijo (kakih 80% AC, ostalo mešano), bolj nežna vožnja.
Strošek na prevoženih 100km je 5€.

grozny

WWWaaaaAAAAaaa
osebni rekord-->6,97 L/100km
stari ne morem verjet
ni slabo a?
kako sm pa pršu tko nizko me pa ne prašat ki nimam pojma:emot112::emot112:
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

lugr78

Moja Minka 2.0 HDI mi pije 5,5- 7 l. Imam pa vsak dan cca.30 km v eno stran na šiht in potem nazaj.Avta glih ne šparam, z enim tankom naredim cca. 1000-1100 km.Povprečno imam porabo okol 6,2 l.:emot112:
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

grozny

dizel ja dizel.
ma moja je benzinarka
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence