Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

Moj image je tudi upokojen, zamenjal ga je TRE in selila se je notranjost in prednji odbijač ostalo pa gre v kose.

Gox

Danes pa je končno AX dobil svojo "garažo"  ... ni glih ogrevana, bo pa na betonu in suhem čakal boljše čase.

Jutri ga še pokrijem s pokrivalom za avto, potem pa zimsko spanje.

dvorjan

Pa se jugoslovanske tablice ... taprve? Posteno. =) Saj pridejo boljsi casi tudi zanj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Ax je bil prvič registriran že v SLo .. tablica mislim da je še od BX-a (tretja, ki je po čudežu ostala doma)

ax_rider

Hehe, dobro si ga pospravil. :BigThumbs:
Gume obvezno napolni na enih 2.5 ali morda celo 3 bare. Ker drugače se hitro naredijo "stopnice", če avto dolgo stoji.

Zeko124

Eh, Gox, še stožilo se ti bo po njem =))! Pa pretegni ga kaj ;).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Gox

Gume so bile napolnjene na 3.0bara, ročno sem pustil odtegnjeno, sem raje kamne podstavil, baterijo sem ven vzel (je sedaj v maminem Ax-u) ... pokrivalo za avto pa je bilo dobrih 35€ ... tako mirno počiva dalje :take_picture:

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

Danes sem pogledal malo AX-a kako počiva ...  :take_picture:

Narava pred "garažo" v teh poletnih mesecih lepo raste, avta se skoraj ne opazi tam zadaj.

kozoderc

živjo a mogoče prodaš tale strešni spojler ?

Gox

Citat od: kozoderc;143013živjo a mogoče prodaš tale strešni spojler ?

Žal ne ... ostane na avtu. Imam še enega, pa je rezerviran in bo šel @Axdriverju.

Gox

Ne morem verjet ... čez 2dni bo eno leto kar sem AX-a parkiral in pokril ...

V spominu imam kot da sem ga kak mesec nazaj peljal v garažo ...

Po pošti sem dobil original špagce za mojo polico (Jan s foruma poslal) ... ob priliki montiram ...tako da bo original polica s špagcami ...

pa ko bo lep sončen dan, morem gume preverit če so še polne ...

Ko pogledam slike kakšen je bil leta 2009, mi je že žal da je upokojen in parkiran ... ma en dan bo spet na cesti zagotovo :BigThumbs:

ax_rider

Kot nov. :BigThumbs:
Lahko bi se dogovoril, da ga daš v kako Citroen avtohišo kot salonsko vozilo :take_picture:

Gox

A tak je bil 3 leta nazaj ... sedaj ni za v salon :) brez lepotnih popravkov... barvo je zgubil oz. sijaj na strehi in delno haubi ... bi mogu prefarbat, da bi se spet tako svetil ...

je pa še vedno cel :)

Gox

Danes sem po dobrih dveh letih in enem tednu odkril AX-a ... nameraval sem ga premaknit za pol metra, da se gume malo obrnejo in dopumpat gume.

Usnjen volan je skoraj popolnoma zaplesnil, malo plesni je tudi na pasovih in tu pa tam na sedežu, pa plastiki na vratih ... čeprav je parkiran v zračnem prostoru. Sedaj sem ga odkril in bo ostal odkrit, zgleda da pod cerado ne diha dovolj.

Napolnil njegovo baterijo bosch silver ... dam noter, obrne 1x in tema ... ne dela več. Pustim na polnilcu preko noči, drug dan spet nič, se ne napolne več kot 11,60V.  
Potem sem pobral iz maminega P206 Bosch Silver letnik 2007, štarter je vrtel AX-a .. sem čakal da potegne gorivo ... potem sem 1x špricnil start sprej v karburator in takrat je hitro zalaufal.

Sem ga pustil en čas da deluje in počakal še motoventilator da malo zavrti, noter dal gretje in ventilator do konca, da se malo zagreje, razmigal šipe...

Poleti ga morem ven vzet, pa ga malo sčistit noter/zunaj pa sklopko menjat.
Barva ga je tudi že kar zapustila, sam zdej je itak moderno matt :) Gume so še vedno imele 2,2 bara, tako da sem spet napumpal na 3 ... in tako čaka dalje ...
Je pa res ..če ga ne voziš, počasi kar propada ...

Poskus zagona prvič >>>

http://www.youtube.com/watch?v=gVRTLWhCBv4&feature=youtu.be

Drugič ... Z enim špricom start spreja v karburator, mu takoj potegne :)

http://www.youtube.com/watch?v=fOpN1p9dehA&feature=youtu.be

Tako pa vžiga sedaj, kot v starih časih, s prve :)

http://www.youtube.com/watch?v=ugYPRORpMls&feature=youtu.be

Pa še par slik ...