Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Po več kot dveh mesecih sem se danes spet spravil oprat AX-a, posesat po tleh, šipe obrisat, armaturko očistit ... na kratko ena mini generalna čiščenja :-)

Avto sem opral in potem ko je bil suh namazal z sonaxovim tekočim voskom in obrisal do sijaja :-)

Potem sem dolil še cca 1,5deci antifriza, napumpal gume na 2,1 bara, menjal pregorelo žarnico Osram Night Breaker. (Našel sem Bosch Xsenon white, ki sem jih imel pred temi Osramovimi) Takrat mi je pregorela samo ena, ta druga pa je ostala. Tako da svetijo sedaj podobno in ni opaziti razlike med Osram in Bosch.

Menjal sem še kapice ventilčkov s takimi sivimi Alu :-) (slučajno videl v trgovini za 1,7€ 4 komadi :-)

Zaenkrat je to vse :-)

Od 1992 do danes prevoženih 194.000 km :BigThumbs:

Poraba 6,9L/100km.

deyo

@gox, s tistimi alu kapicami bodi previden, ker se po daljšem času tako zapečejo, da jih je težko potem odviti. Sem se enkrat mučil z njimi celo popoldne, da sem jih dol spravil.

Mike666

Gox svaka ti mast zelo lep je ta tvoj ax-ič! kapo dol.

Gox

Citat od: deyo;40254@gox, s tistimi alu kapicami bodi previden, ker se po daljšem času tako zapečejo, da jih je težko potem odviti. Sem se enkrat mučil z njimi celo popoldne, da sem jih dol spravil.

Aha, sem imel že podobne (kovinske-krom) na skuterju, pa jih nisem pol mogu dol dat :-) Še dobro da se da z 10ključem odšraufat.

(Imam v Axu klešče pa ključ :-))

Lp
Goran

Pyr0Beast

wau, lepš ko nov !

Kaj vdrt pa to ni bil nič ?
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Gox

Misliš udarjen?

Ja leva vrata sem menjal prednja pa zadnja ... Cca 7 let nazaj, me je na parkingu ena Visa nasadila in potegnila preko obeh vrat. Ker je bil takrat še kasko zavarovan smo zahtevali menjavo vrat. (Se opazi na drugi in tretji sliki razliko v barvi, vrata so malo temnejša)

(Viso je vozil upokojeni policaj, ki je uspel prepričat policaje da je bila krivda na obeh straneh, čeprav je naš avto stal, Visa pa rikvercala :-))

Pa zadnji odbijač in eno luč mi je letos januarja sesula ena Alfa.

Drugo vse OK :-)

Gox

Sem našel dve stari fotografiji od tistega dogodka. Bilo je leta 1999.

Pyr0Beast

Hja, kr hudo je to zgledalo. Našga bi blo tut treba mal poklepat, ga rja kar fajn grize.

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Gox

Danes mi je pregorela prednja leva pozicijska žarnica, bo treba novo poiskat.

Najprej sem mislil da je samo kontakt, saj ko sem malo potrkal po steklu je žarnička zasvetila ... no 2 sekundi za tem je pa samo še blisknila in ugasnila :-)

Jutri morem to zrihtat, ker če še leva Night Breaker H4 odpove (desna je pred kratkim), je pol avta v temi :-) kar je lahko nevarno ob 5h zjutraj.

Lp
Goran

Gox

Danes so prispele gume za ta drugega AX-a.

V četrtek naročil, v petek plačal, v ponedeljek so gume že tu :-) (nakupovanje.net)

Gume so Made in Poland, dve sta DOT 1508, dve pa DOT 2508.

Vulkanizer na AMZS-ju je še na dopustu, tako da sem se zapeljal do prvega lokalnega vulkanizerja, kjer mi je gume premontiral in uravnotežil.  (5 let stare Bridgestonke sem mu pustil kar tam ... imele so še več kot 5mm profila :-))

Cena gum 124€, dostava 2,99€, premontaža in uravnoteženje 28€ ... vse skupaj 155€ in ima AX nove gume :-)

Profil kar lepo izgleda, kako se bodo obnesle v mokrem in mrazu pa bomo še videli.

Lp
Goran

Pyr0Beast

Zakaj nisi vzel 155 namesto 145 gume ? :)

michoBX

V sneg gre bolje ožja guma, aja, sj pri vas kaj velik snega itq ni.
Hja, dougcajt mi je ja...

dvorjan

@GoX:
Ce so Fulda Montero, potem ti iz prakse lahko povem, da so odlicne v dezju pa tudi po suhem, edino poln sneg jim dela malce tezav (v primerjavi s savskimi eskimi serije 3, hehe). Po mojem mnenju en najboljsih kompromisov za zimsko gumo, se posebej zate, ki si z obale ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Citat od: Pyr0Beast;41290Zakaj nisi vzel 155 namesto 145 gume ? :)

145 širine je bila 1€ cenejša od 155 :-) Tako da sem vzel ta ožje, pa sem prišparal še za poštnino in eno kavo.

Ta AX-je itak doma kot rezervno vozilo, za prevoz prikolice in prevoz do trgovine ... tako da mi širina gume ne igra vloge ... ta cm se skoraj ne pozna.

Snega pa ponavadi nimamo :-)

Na mojem Ax-u pa so 155/70-13 s tem da so na širših feltneh in so zato še malo "rategnjene" na 165 :-)

LP
Goran

deyo

Citat od: dvorjan;41295@GoX:
Ce so Fulda Montero, potem ti iz prakse lahko povem, da so odlicne v dezju pa tudi po suhem, edino poln sneg jim dela malce tezav (v primerjavi s savskimi eskimi serije 3, hehe). Po mojem mnenju en najboljsih kompromisov za zimsko gumo, se posebej zate, ki si z obale ...

Z Fuldo Montero namontirano na Opel Astri sem v snegu zmeraj imel težave. Ni šla nikamor.