Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Ja sej kakor sem bral po lanskih testih ima ta Fulda enako zvezdic kot Savina Eskimo S3 ... s tem da je Fulda slabša po snegu in boljša po mokrem, Eskimo pa dobra v snegu in slaba na mokrem :-)

Tako da sem se odločil za fuldo, snega itak tu ni, če pa slučajno je kak cm, pol ga pa hitro pobere ... za fure v ostalo Slovenijo pa je moj AX :-) z UltraGrip7.

Lp

hadei

Glede na to, da pri vas ni dosti snega...zakaj ne uporabljaš celoletne pnevmatike?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Citat od: hadei;41331Glede na to, da pri vas ni dosti snega...zakaj ne uporabljaš celoletne pnevmatike?

Enih par modelov je res celoletnih (all season), samo tista guma je po lastnostih glih nekje v mes ... ni ne zimska ne letna ...

Tako da raje imam dobro zimsko gumo in dobro letno gumo, vsake na svojih feltnah in po potrebi prešraufam ...

Ta drugi AX, ki pa je kot sem že omenil, bolj rezervno vozilo doma in naredi cca 200km na mesec pa bo imel sedaj raje zimske ... izbral pa sem nekaj srednjega, da ni glih najslabše, pa da ni predrago :-)

Lp
Goran

Pyr0Beast

Sicer, če res nimaš nevemkakšnih zahtev glede pneumatik potem res ni razlike. Za našga 4 155 gume +montaža in uravnoteženje = 115€ :)

Zimske so pa na drugih feltnah ;D
Vsakič, ko gume menjaš pa še malo namažeš ter sprostiš bremze in podobne stvari :)
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

avantgarde

Ker se že pogovarjate o gumah in feltnah me zanima kok približn pridejo 4 feltne za ax-a brez gum ( odpad )?

LP

Gox

Kakor sem pogledal na avto netu pridejo 20-30€.

Dva oglasa so še kar sveža, pokliči.

Lp
Goran

avantgarde

Sem poklical tako da jih verjetno dobim konec tedna.Hvala ti Gox, k sm čist pozabu na avto net

LP

Gox

Še 4 dni, pa gre AX na 16-ti tehnični :-)

Ja vi bistvu 16-ti letni tehnični, drugače je imel še nekaj več pregledov, ko so se "ta pametni" odločili da se naši stari vozovi preverjajo vsakih 6mesecev :-)

Poročam kako bo :-)

Lp
Goran

Gox

Danes sem opravil tehnični pregled :BigThumbs:

Stanje BP ... zavore delujejo super cca 1,8 spredaj in 1,5 ročna zadaj ... (avto je skočil ven z valjev, ko so prednje zavore primle :-))

Avto bo imel jutri 16let in skoraj 196.000km.

Z vsemi popusti, sem za zavarovanje AO, 5 oseb, zeleno karto in pregled (članski popust) porabil 231€.

Veselo vozimo dalje :BigThumbs:

Lp
Goran

dvorjan

Jaz sem danes sestrinega P106 peljal na tehnicni. Ima 13 let in 135.000 km, samo zgleda pa 5x bolj zdelan kot tvoj AX. Edinole masino 1.1i pa je za pohvalit, prede kot ura. Prej smo imeli R5 Campus 1.1, pa je bla masina po 100.000 ze vidno upehana, ni vec dobro vlekla, tezje vzigala (pa ni pomagalo nobeno stelanje frgazarja, menjava razdelilne kape ...).

No, Gox, se veliko varnih kilometrov!
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Na lepo sončno nedeljo sem na AX-u premontiral gume.

Že tretjo sezono sem dal gor zimske Goodyear Ultra Grip 7.

Poleg tega sem še zmeril debelino diskov, ki kaže na levi strani 5,8mm, na desni pa 5,9mm. Predvidena menjava čez cca 3000km, ko bo servis na 200.000km. Zavorne ploščice imajo še cca 3-4 mm, tako da bodo glih prav za menjavo v kompletu z diski.

Po dolgem času sem zamenjal tudi brisalec. Po dobrih dveh letih je začel Rosilov silikonski brisalec puščat neke sledove in malenkostno škripat, tako da sem se odločil za menjavo. (imel sem še cca 60cm rezervne silikonske gumice) Tako da bo sedaj spet kakšno leto mir ... S tem brisalcem sem podrl vse moje rekorde ... več kot dve leti en brisalec na avtu in da briše super :-) ... Prej sem menjaval po cca 2x letno, saj so mi vsi začeli škripat po določenem času ... (Champion, Valeo in Bosch)

V izboru za NajZM vozilo sem dobil za nagrado tudi Armor All peno za pnevmatike, ki sem jo danes prvič preizkusil :-) Zanimiva zadeva, pa še smešno izgleda ko se našprica gume ... po 15minutah pa pena izgine in guma ostane lepo črna :-)

To je to zaenkat :-) Vozim dalje :BigThumbs:

Foto:

1: Ax pred menjavo
2: Pravilno razporejene gume za premontažo
3: Hmm, "noga" v luftu :-)
4: Continentalke gredo na stojalo

Gox

Dolil sem že zimski vitrex za stekla razredčen na -17st. in še cca 1dcl Antifriz mešanice.

Zdej pa lahko pride tudi sneg :take_picture:

Foto:

1: Ax na pranju
2: Pena za gume (ArmorAll)
3: Brisalci Rosil (desna gumica je nova)
4: Končni izdelek
5: Pripravljen na zimo

Gox

Danes sem se peljal cca 260km po avtocesti in enih 30km po mestu in na koncu ko sem prispel domov ugotovil, da sem porabil skupno 5,57 L goriva na 100km :-)

Že dolgo nisem imel tako nizke porabe ... res pa je, da sem se peljal zelo lepo in kot pravi nedeljski turist... Po AC sem vozil 110km/h pri 3000obr/min in to celo pot enakomerno :-)

Lp
Goran

garac

Tale je pa skoraj bolj ljubeč do svojega AX, kot naš gox
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Danes je moj AX dobil novo vinjeto :-)

Tokrat je šla na sredino stekla tik nad ogledalom. Stara se je dala še kar lepo očistit z malo čistila za stekla ... Pri trganju dol je šla na par kosov.

Sicer ima šipa, glih tam kjer sem zalepil vinjeto tudi številko in citro znak ... pa sem zalepil kar preko, se še vedno vidi vinjeto :-)

Zadaj je pa prišla gor nova nalepka :take_picture: